EXKLUZÍV: Hová lettek a Telemundo saját gyártású sorozatai?

A floridai székhelyű Telemundo nem épp legjobb pillanatát éli meg, ugyanis utóbbi produkciói messze nem érték el a várt sikereket, sőt, egyeseket el is távolítottak az esti műsorsávokból. Emellett egyre feltörekvően vannak jelen a török produkciók a csatornán, melyek mára uralják a főműsoridőt. De mi a helyzet a saját gyártású telenovelláival?


Az elmúlt időszakban több török sorozatot is képernyőre tűztek, ugyanis úgy tűnik, hogy a nézők valamiért szívesebben nézik ezeket a produkciókat, legalábbis a számok ezt mutatják. Az elmúlt időben sok saját produkciójuk, melyekbe rengeteg pénzt fektettek bele, bukott meg. Sem a klasszikus Café con aroma de mujer feldolgozása, sem a kosztümös Malverde, el santo patrón, sem a nagysikerű Pasión de Gavilanes második évada, sem az eredeti történetű, komikus Parientes a la fuerza, sem pedig a legutóbb készült Hasta que la plata nos separe új verziója nem érték el a kívánt nézettséget, a török sorozatok pedig szó szerint megverték őket a nézettség terén.

A fent említettek közül egyeseket megvágtak, míg másokat száműztek a főműsoridőből, átadva helyüket török sorozatoknak, melyek mára teljesen uralják ezeket az idősávokat. Jelen pillanatban az egyedüli novella, mely fut a csatornán, az az Hasta que la plata nos separe új verziója, ám ez is a délutáni sávban, este már csak törököket adnak. Ami sok telenovella-rajongót figyelmét felhívta, az az, hogy míg egyre több török sorozatot vásárolnak, a tévécsatornának több saját gyártású produkciója is van, melyeket már teljes mértékben leforgattak, ám a mai napig egyik sem került képernyőre.


Ez az esete a La mujer de mi vida-nak, mely egy hagyományos melodrámának ígérkezik Angélica Celaya és Iván Sánchez főszereplésével, melyben Catherine Siachoque is visszatér a gonoszkodáshoz a rajongók nagy örömére. A telenovella forgatásait ősszel kezdték meg, januárban pedig már be is fejeződtek; azóta két upfront keretén belül is bemutatták, ám a mai napig nem került képernyőre, és nem is lehet tudni, mikor tervezik bemutatni.



Egy másik sorozat, melyet szintén nem mutattak be, az a spanyol Jesús Castro főszereplésével készült 10 részes miniszéria, a Diario de un gigoló, mely egy nem mindennapi történetet mutatna be, a provokatív sorozatban egy dzsigoló életét követhetné nyomon a közönség. A miniszériát tavaly forgatták le Argentinában, a tévétársaság pedig január végén mutatta volna be, – még promóciós anyag is készült hozzá – ám sosem került képernyőre eddig a napig.



Még egy példa a Kate del Castillo főszereplésével készült La reina del sur 3, mely a mexikói színésznő nyilatkozatai szerint már az utolsó évad lenne. A közönség már izgatottan várja, mi lesz Teresa Mendoza sorsa, ám egyelőre csak egy promót adtak ki már két hónapja, melyben azt hirdetik, hogy hamarosan képernyőre kerül. A sorozatot Latin-Amerika különböző országaiban, lenyűgöző tájakon forgatták, a forgatásokat pedig már decemberben befejezték, ám még mindig nem került képernyőre.



Ezekhez pedig hozzávehetjük még a félbehagyott sorozataikat, melyekből a mai napig nem készítettek újabb évadot, ezzel lezáratlanul hagyva a történetet, mint például a La Doña (A végzet asszonya), a Falsa identidad, az Enemigo íntimo vagy a Pasión de Gavilanes (A szenvedélyek lángjai), melynek szintén nyitott befejezést adtak. Sok rajongó várja ezen történetek folytatását, ám a csatorna nem nyilatkozott róla, hogy terveznek-e folytatást készíteni.

"A Telemundo fenntartja a kötelezettségét, mely szerint a legjobb programokat ajánlják a spanyol ajkú nézőközönségnek az Egyesült Államokban a főműsoridőben, felajánlva egy kombinációt a saját gyártású produkciói – mint a La mujer de mi vida és a La reina del sur harmadik évada, melyek ebben az évben kerülnek képernyőre – emellett a sikeres valóságshow-ival, és világhírű sorozatokkal, mint a Bátor és gyönyörű és az Ártatlanok [utalva a török produkciókra]." - osztotta meg a tévétársaság egy írott nyilatkozatban a témával kapcsolatban. Az tény, hogy mindezek ellenére továbbra is készítik újabb produkcióikat, habár már nem annyit, mint korábban, de többek között készül az El señor de los cielos nyolcadik évada Rafael Amaya visszatérésével és az El Conde: amor y venganza Fernando Colunga és Ana Brena debütálásával; illetve a nemrég tartott upfront-jukon még több produkciót jelentettek be.

Mi a véleményetek arról, hogy a tengerentúlon is ekkora a török uralom? Mit gondoltok a Telemundo műsorstratégiájáról? Ti várjátok valamelyik új produkciójukat?


Megjegyzések

  1. A Platat teljesen kivették nem adják tovább annyira megbukott

    VálaszTörlés
  2. A Pasion 3-nál meg kell várniuk a netflixes nézettségeket. Ha az jó lesz akkor oda biztosan elkészítik a folytatást, kérdéshogy mindenki benne lenne e

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése