Befejeződött az El amor no tiene receta: a szerelemhez igenis van recept

 Pénteken befejeződött a mexikói Las Estrellas műsorán az év eddigi legnézettebb telenovellája, az El amor no tiene receta, Juan Osorio telenovellája, melynek főszereplőit Claudia Martín és Daniel Elbittar keltették életre.


2024. február 19-én vette kezdetét a mexikói Las Estrellas műsorán Juan Osorio legújabb telenovellája, aki előző alkotása, a hazánkban is nagy sikert aratott El amor invencible (Leona bosszúja) sikerének elérését tűzte ki célul, ezúttal egy eredeti történettel, melynek fókuszában a gyermekek bántalmazása és a gyermekkereskedelem áll, felhívva ezzel a figyelmet a szomorú valóságra, melyet nap mint nap számos család él át Mexikóban.

Így született meg az El amor no tiene receta, melyet előző sikersorozata írói, Pablo Ferrer García-Travesí és Santiago Pineda Aliseda írtak, a telenovella főszereplőit pedig az utóbbi évek két sikersorozatának főszereplői, a Los ricos también lloran (A gazdagság ára) főhősnője, Claudia Martín és az El amor invencible (Leona bosszúja) Gaelje, Daniel Elbittar keltették életre. Azonban a történet főgonoszai sem maradtak alul, a Nicoliti testvéreknek Altair Jarabo és Tiago Correa adtak életet, akik szintén belopták magukat a közönség szívébe, számos érzelmet kiváltva belőlük.

A telenovella főszereplői balról jobbra: Tiago Correa (Mauro), Claudia Martín (Paz), Altair Jarabo (Ginebra) és Daniel Elbittar (Esteban)

Kicsivel több, mint négy hónap után a telenovella pénteken, egészen pontosan június 28-án véget ért Mexikóban, ahol a Las Estrellas 20:30-as sávjában futott; összesen pedig 95 részes lett; hétfőn pedig átadja megüresedő sávját a Fugitivas en busca de la libertad-nak, melyről jövő héten olvashattok bővebben.

Kétség kívül a telenovella eddig a 2024-es év sikerévé vált, ugyanis egyik alkotás sem érte el ezeket a nézettségi adatokat, melyet Juan Osorio produkciója szállított a tévétársaságnak. Figyelembe véve, hogy az utóbbi hónapokban összességében elmondható, hogy csökkent a Las Estrellas-on futó novellák nézettsége, az El amor no tiene receta jó nézettséggel futott, mely szép lassan növekedett, míg nem már a 3 milliós határt is átlépte az utóbbi hetekben, a befejező etap során. Legmagasabb nézettsége 3,46 millió fő volt, melyet az utolsó előtti, 94. részével ért el – a finálé nézettségét egyelőre még nem tették közzé. Átlagban nem sikerült 3 millió fölé mennie, átlagosan ugyanis 2,86 milliót hozott, de így is ez volt a legnézettebb novella az évben, nem is beszélve a közösségi oldalakról, ahol rengetegen követték nyomon a részeket.

A melodráma befejeztével főszereplői közösségi oldalaikon búcsúztak pár soros üzenetekkel.

Claudia Martín és Daniel Elbittar, a telenovella főszereplői a záró jelenet forgatásánál

"Ezen a hat hónapon keresztül nem gondoltam volna, hogy ilyen mély szeretetet és nagylelkűséget érzek majd ma, amikor befejeződik az El amor no tiene receta. Teljes lelkemmel hálás vagyok azért, hogy életre kelthettem Paz Roble-t, mindörökké a szívemben maradsz. Szintén magammal viszek mindenkit, aki részt vett ebben a projektben. Ma azokkal a bölcs szavakkal zárom ezt a részt, amiket a kedves producerem mondott a forgatások megkezdésekor: 'Clau, ez a karakter meg fogja változtatni az életed'. Ma ismét hálát adok neked, Juan Osorio. Paz megérkezett, hogy örökké velem maradjon. Köszönöm mindenkinek." - ezekkel a szavakkal búcsúzott a telenovellától a főhősnőt alakító Claudia Martín.

"Ma van a befejező része az El amor no tiene receta-nak. Életem legjobb élménye volt nagyszerű kollégákkal együtt dolgozni és egy nagyszerű csapattal Juan Osorio, a 'boss' irányítása alatt. Köszönöm a közönségnek, amiért elkísértek minket minden egyes részben, és amiért élvezték ezt a csodálatos történetet. Kihagyhatatlan a befejezés. Köszönöm, köszönöm, köszönöm." - írta az ő részéről az Esteban Villa de Cortés-t életre keltő Daniel Elbittar az utolsó rész előtt közösségi oldalán.

A Villa de Cortés Roble család

"Nagyon hálás és szerencsés vagyok, mert megkaptam Juan Osorio bizalmát, és rám bízott egy ilyen fontos karaktert, mint Ginebra, – alias Gin Gin a stúdióban – akit annyira élveztem és nagyon fontos a karrieremben. Igazi élmény volt együtt dolgozni a színész barátaimmal, lenyűgöző rendezőkkel, szuper kreatív írókkal és két lenyűgözően dolgos és tehetséges produkciós csapattal. Minden részleg (ruhák, dizájn, világítás, hangtechnika, vágás, kontinuitás, produkció, környezet) a legjobbat nyújtották, és köszönök minden együtt átélt pillanatot és ezt a csodálatos projektet, amit befejezünk ma. Ezt a ciklust egy nagy mosollyal és elégedettséggel zárom, amiért átadtam a lelkem és a szívem. Köszönöm a közönségnek, akik folyamatosan izgatottan követik a történetünket, és akik az első helyre helyezték az El amor no tiene receta-t." - búcsúzott közösségi oldalán karakterétől, a történet nagy főgonoszától, Ginebra Nicoliti-től Altair Jarabo a forgatások befejezésekor.

Daniel Elbittar és Altair Jarabo, főhős és főgonosz

A melodráma szereposztását Azela Robinson, Coco Máxima, Nicola Porcella, Liz Gallardo, Luz Ramos, Beatriz Moreno, Juan Carlos Barreto, Jesús MoréIsabella Tena, Emilio Caballero, Jaime MaqueoSantiago Emiliano, Sebastián Guevara, Mía Fabri, Mariano Soria, Regina Villaverde, Andrés Vázquez, Hugo Catalán, Nacho Ortiz és Raúl Coronado erősítették, valamint feltűnt benne Sabrina Seara, Harry Geithner, illetve Guillermo García Cantú is, aki – ahogyan korábban megírtuk – visszatért Ramsés Torrenegro bőrében, az ő szavaival élve, "úgy tűnik, hogy az egyetlen halhatatlan itt én vagyok".

A színészek búcsúja után pedig mi is hoztunk egy meglepetést búcsúzásképp a melodrámától, mégpedig lefordítottuk nektek a telenovella főcímdalát, melyet Emilio Osorio énekel. A dal címe Sí o sí, azaz magyar fordításban Igen vagy igen, a teljes zeneszámot pedig meghallgathatjátok az alábbi videóban, közben pedig olvashatjátok hozzá a szöveg magyar fordítását.


A novella pedig nemcsak Mexikóban volt a legsikeresebb, hanem ti is ezen telenovella után érdeklődtetek a legjobban, több üzenetet kaptunk, melyben azt kérdeztétek, hogy mikor lesz nálunk. Erre a kérdésre sajnos nem tudjuk a választ, csak azt tudjuk tanácsolni, hogy ha szeretnétek, hogy megvegye valamelyik tévécsatorna, akkor írjatok nekik emailt, hátha figyelembe veszik a kérést.

További cikkek a novelláról:

Végül pedig szívesen olvassuk a véleményeiteket is a novelláról. Ki követte eredetiben? Mit gondoltok róla összességében, hogy tetszett nektek? Ki örülne neki, ha hozzánk is megérkezne?


Megjegyzések

  1. Én végig követtem 🙂
    és ha hozzánk is megérkezik az tuti bizti, hogy bombasiker lesz 💖😍

    VálaszTörlés
  2. Azt szeretném kérdezni, hogy a Pillantásod nélkül sorozat várható valamikor?
    Ez is egy Claudia Martin sorozat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése