Megkövült szívek: érdekességek

Ma végéhez ér a La que no podía amar (Megkövült szívek) feltöltése, ennek alkalmából pedig szeretnénk megosztani veletek néhány érdekességet a telenovelláról, melynek főszereplőit Ana Brenda Contreras, Jorge Salinas és José Ron alakítják.


José Alberto Castro, a telenovella producere előző sikere, a Teresa (Teresa) után abban gondolkodott, hogy egy újabb villagonista karakter történetét mutatná be következő produkciójában, ám mivel nem tudta megszerezni a La sonrisa del diablo (Az ördög mosolya) című 1992-es mexikói telenovella jogait, így végül Delia Fiallo egyik rádiónovellája mellett döntött, melyet korábban már többször is feldolgoztak a Televisánál.

A La mujer que no podía amar című rádiónovelláról van, melynek először több munkacíme is volt, köztük az Amor en pugna (Szerelemháború), a No a la soledad (Nem a magányra) vagy egyszerűen La soledad (A magány). Végül pedig az eredetihez hasonló La que no podía amar címet kapta, melynek egyszerre két jelentése is van: A nő, aki nem tudott szeretni vagy A nő, akit nem tudtam szeretni, mivel a spanyol nyelvben mindkettőt így fejezzük ki. A történet befejeztével pedig mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az első értelmezés a helyes.

Ana Brenda Contreras nem az első opció volt a történet női főszerepére, de mégcsak nem is a második, ugyanis Ana Paula karakterét eredetileg Eiza González alakította volna, aki végül túl fiatalnak bizonyult akkor a szerepre, vagy Zuria Vega, de még olyan híreket is olvasni lehetett, hogy az akkor a Telemundo-nál szereplő Elizabeth Gutiérrez is részt vett a szereplőválogatáson. Végül Ana Brenda lett a befutó, aki korábban már dolgozott együtt a producerrel a Teresában (Teresa).

Ám nemcsak a producerrel dolgozott már együtt a mexikói színésznő, hanem egyik partnerével, José Ron-nal, mégpedig a Juro que te amo-ban, ahol mindketten a főhősöket alakították. A novella azonban megbukott Mexikóban, így sokan azt gondolták ez sem lesz sikeres. Sőt, a premierje sem hozott túl nagy nézettséget, azonban a közönséget szép lassan beszippantotta a történet, így végül a finálé 5 éve nem látott nézettséget hozott az idősávban.

Jorge Salinas keltette életre a történet egyik főszereplőjét, ez a főgonosz és főhős között lavírozó karakter pedig nagyszerű lehetőség volt a színész számára, hogy visszatérjen a tévéképernyőkre három év kihagyás után. A korábbi verziókban karaktere a történet főgonosza volt, itt azonban sokat árnyaltak a karakteren, hogy végül főhőssé lépett elő. Karakterét az új verzióban eredetileg Bruno-nak hívták volna, Mar Contreras pedig Vanesa helyett Yadira lett volna.

A Rogelio Montero-t megformáló színészt a forgatások kezdetekor megkérdezték arról, hogy fél-e az összehasonlítástól, ő pedig a szokásostól eltérően, bevallotta, hogy igen, mert karakterét korábban olyan színészek keltették életre, mint José Alonso és Sergio Goyri.


A bulvársajtó és a pletyka sem kerülte el a telenovella forgatásait, Ana Brenda Contreras-t mind José Alberto Castro producerrel, mind Aarón Díazzal, Teresa-beli párjával is megpróbálták összehozni, ám a színésznő elmondta, hogy a feszített munka miatt tényleg ő "a nő, aki nem tud szeretni". Sorozatbeli partnerének, Jorge Salinas-nak, aki pedig épp a forgatások közben kötött házasságot Elizabeth Álvarezzel, pedig a halálhírét keltették, ugyanis a színész súlyos tüdőgyulladással került kórházba; egy valódi kálváriát élt át a forgatások közben.

A sorozatban több faktor is ismétlődött a producer két korábbi, hatalmas sikert arató telenovellájából, ugyanis a történet főcímét az a Reyli Barba énekli, aki korábban a Rubí (Rubí, az elbűvölő szörnyeteg) főcímét adta elő, a főcímet pedig az a Pedro Torres rendezte, aki korábban a Teresáét (Teresa) is.

Christian Jankowski, kortárs német filmművész a telenovella szereplőit választotta ki új videóklipje szereplőinek, mely a szenvedésről szól. Így történt, hogy az egyik részt kétszer is felvették, egyszer a telenovellához, egyszer pedig a filmművész projektjéhez, melynek címe Llanto por la marcha de humanidad (Sírás az emberiség előremeneteléért).

A telenovella nagy kérdése az volt, hogy vajon kivel fog maradni a történet főhősnője, Ana Paula: a José Ron által életre keltett Gustavo-val vagy a Jorge Salinas által játszott Rogelio-val. Ebben a döntésben pedig a nézők is meg lettek kérdezve, így a finálé előtt az ő véleményüket is kikérdezték.

Most már teljes a telenovella az oldalunkon, így teljes egészében elérhető számotokra. Van, aki most követte velünk együtt a novellát? Mit gondoltok róla? Szívesen olvassuk véleményeiteket, kritikáitokat.


Megjegyzések

  1. Én szeretem ezt a sorozatot pontosan azért, mert szakít a tipikus gazdag, töketlen férfi főhőssel, aki mindent elhisz amivel a fejét tömik, és folyton csak bántja a hősnőt. Ehelyett kapunk egy szépség és a szörnyeteg stílusú szerelmi szálat(mert hogy több ponton is stimmel) ahol a főhős sokkal valódibb, meg lehet érteni a haragját és a fájdalmát. Gustavo nekem amúgy sem volt szimpi sosem XDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..... töketlen férfi főhőssel, aki mindent elhisz amivel a fejét tömik....

      Erről a mondatról most a Mámoros Szerelem jutott az eszembe!
      Na ott Soto ami vak naív szerepet kapott,hogy még talán az utolsó részekben is bolondot csináltak belőle! Ilyen buta férfi főszereplőt talán máshol nem is nagyon láttam.

      Törlés
    2. Ohh na és mi van a drága Pabloval a Macskában, aki folyton az anyja pártján állt, mikor egyértelműen Esmeraldának volt igaza. Anyuci pici fia még abban is egyet értett, hogy a banyánál maradjon a kis Pablo😒

      Törlés
  2. Köszönöm a feltöltést!
    Én most nézem először ma fejezem be az utolsó 6 részt és nagyon tetszett a sorozat.
    Mi várható még a közel jövőben?
    Úgy emlékszem az Árva Angyal és a Macska volt a szavazáson.
    A Fiorella nincs meg véletlen a Brito-Ron páros,azt már nagyon régóta keresem jó minőségben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamarosan új meglepetések érkeznek, de a Fiorella sajnos még nincs meg nekünk sem.

      Törlés
  3. La sonrisa del diablo-t azóta sem dolgozta fel a Televisa, ahogy a La Hiena-t sem.
    Érthetetlen számomra, hogy miért csak a Rubi és Teresa maradtak fenn ennyi év után is, pláne hogy a két történet között "szinte" alig van különbség.
    Bár lehet hogy pont ez az oka.

    VálaszTörlés
  4. A vészhelyzet Mexikóban annak nem lesz vagy nincs második része?Amelyikben Lívia Brïtto és Daniel Arenas a főszereplő.Az volt a kedvencem.De az utolsó rész olyan befejezetlenül lett vége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Castro bejelentette, de ahogyan a Por Amar Sin Ley, úgy ez is el lett felejtődve

      Törlés

Megjegyzés küldése