Rubí visszatér: Rodrigo Guirao elárulta, mit tanácsolt neki Sebastián Rulli

Rodrigo Guirao alakítja Héctor-t a 2020-as Rubí-ban (Rubí vissztér), melyet jelenleg láthatunk a Life TV műsorán minden hétköznap 19 órától. A tengerentúli premierkor az argentin színész egy exkluzív interjúban mesélt arról, hogy milyen volt részese lenni a sorozat szereposztásának, melynek főszereplőjét Camila Sodi alakítja.


Rodrigo számára egy nagyon különleges és személyes jelentősége van annak, hogy részese lehet a 2004-es sorozat feldolgozásának, melyet most Carlos Bardasano készített el új köntösben a Fábrica de sueños antológia részeként. A nagymamája ugyanis nagy rajongója volt a munkának, amit Sebastián Rulli végzett a sorozatban, melynek címszereplőjét Bárbara Mori alakította; az argentin színész pedig most ugyanezt a karaktert játssza a Televisa 2020-ban készült sorozatában. A 42 éves színész az interjúban elmeséli, hogy sok Rubí-hoz hasonló nővel találkozott-e már életében, hogy milyen volt találkozni Sebastián Rulli-val, és egyéb érdekességeket a novelláról.


Mi volt az első dolog, ami eszedbe jutott, amikor megerősítették, hogy a Rubí új verziónak részese leszel?

"A nagymamámra gondoltam, és az édesanyámra, akik nagy rajongói voltak Rubí-nak 2004-ben."



Érdekesség, hogy egy másik argentin színész, Sebastián Rulli keltette életre Héctor-t az előző verzióban. Láttad azt a verziót?

"Persze. Rulli verzióját 2005-ben vetítették Argentínában, és valóban jól ment neki, hatalmas siker volt. Ahogy előbb mondtam, a nagymamám és az édesanyám mindig nézték, és az a véletlen történt, hogy amikor az első novellám képernyőre került Argentínában, a Rubí idősávját foglaltuk el, és az első héten, félóra Rubí ment és a másik fele pedig az én első novellám volt, úgyhogy mindig megnéztem a nagymamámmal a Rubí végét és az enyém elejét. Ezek az emlékek megmaradtak bennem."


Tudjuk, hogy volt lehetőséged beszélgetni Sebastián Rulli-val. Adott neked valamilyen tanácsot?

"Igen, volt lehetőségem megismerni őt, beszélgetni vele, elsősorban átadni neki édesanyám üdvözletét, aki imádja a munkáját, és utána leültünk beszélgetni egy kicsit arról, hogy milyen volt a Rubí, hogy hogyan érte őt meglepetésként. Az egyik tanács, amivel ellátott, az az volt, hogy ez a karakter, Héctor nem gonosz, csak elkövet gonoszságokat. Ő így keltette életre, nekem is nagyon tetszett, és szerencsére passzolt azzal is, amit én döntöttem erről az Héctor-ról."

A két Héctor


Az argentin színészeknek volt lehetőségük találkozni és beszélgetni


Az összehasonlítások az egyik és a másik verzió között elkerülhetetlenek. Megtiszteltetést vagy félelmet érzel ezzel kapcsolatban?

"Nem, az jó, hogy a közönség véleményt mond. Lesz a közönségnek egy olyan része, aki látta az előző Rubí-t, és egy másik része, akik nem, és akik látták, azt fogják mondani, hogy 'az más volt'. De az összehasonlítások szinte lehetetlenek majd' 20 év távlatából. Ez egy másik történet, másik, nagyon különböző forgatókönyv, más formátum... 26 részes, és másfajta és meglepő dolgok történnek, és ez szerintem jól is van így, hogy ne legyen teljesen ugyanolyan, mint a régi verzió, úgyhogy meg fognak lepődni. Akik látták a korábbi Rubí-t, meg fognak lepődni a történettel, és azok is, akik először látják."


A te karaktered hagyja behálózni magát Rubí szépségeitől, és végül megfizeti a következményeket. Ismertél már meg a való életben egy Rubí-t?

"Itt-ott igen, de nem sérültem meg, se nem lettem az áldozata egyiknek sem."


Mit jelent számodra részese lenni egy ilyen fontos és sikeres történetnek?

"Számomra ez egy megtiszteltetés. Úgy gondolom, hogy ez az egyik legnagyszerűbb történet, a karakterem pedig az egyik legjobb karakter, valószínűleg még a sorozat legjobb szereplőjének is tartom, úgyhogy ez egy megtiszteltetés, ez egy hála a bizalomért, és azért, amit édesanyámról és a nagymamámról meséltem. Nyilván a nagymamám ma már nem él, és az, hogy életre kelthettem a kedvenc telenovellája kedvenc karakterét, ennek hatalmas jelentősége van számomra."


Milyen a kémia Camila Sodi-val?

"Cami-val nagyon szép volt a kémia. Ő egy nagyon intelligens nő, és nagyon vicces a stúdióban. De Héctor valóban nagyon féltékeny, úgyhogy létre kellett hozni ezt a konfliktust, úgyhogy több hétig csak veszekedős jeleneteket forgattunk, és egy pillanatban azt mondtam neki, 'Cami, észrevetted, hogy két-három hete csak kiabálunk minden nap?' (nevet). Mintha egy kicsit túltolnád az energiát, amit a karaktered érez, jobban mint a jeleneteknél, mint mikor jeleneten kívül vagy."


Mi volt számodra a legnagyobb kihívás Héctor életre keltésében?

"Számomra a legnagyobb küldetés az volt, hogy látszódjon az emberisége, hogy én magam érezzem az emberiségét, és hogy igazat adhassak neki mint színész, megérteni, hogy miért teszi azt, amit tesz, miért szenved attól, amitől szenved, miért dobja a szemétbe az egész karrierjét és az egész életét, miért veszíti el még a saját életcélját is emiatt a nő miatt. Ezt volt a legnehezebb megérteni: a sebezhetőségét, és hogy miért teszi mindezt."


Megjegyzések