ViX+: legújabb sorozatok 2023-ban és ami még jön

Már egy éves a TelevisaUnivision online streaming platformja, a ViX, ahol továbbra is több prémium széria érhető el, főszerepekben telenovellás színészekkel. Nézzük, mik az újdonságok a streaming-en.


2022. márciusában vezették be a ViX-et, mely a TelevisaUnivision fúziójával jött létre, korábbi online platformjaikból. Azonban nemcsak egy sima online felületről van szó, ahol vissza lehet nézni a tévében vetített telenovellákat, hanem premier tartalmak is találhatóak, melyek kizárólag erre a streaming szolgáltatóra készülnek. Ilyen például a La mujer del diablo, a Mujeres asesinas 4, a La rebelión, a Travesuras de la niña mala vagy a Volver a caer, melyekről korábban már írtunk nektek. Most pedig összegyűjtöttük nektek a tévétársaság újdonságait, melyek egy része már elérhető, másik részét pedig még készítik, és a következő szezonban mutatják be őket.


Montecristo

A 6 részes miniszériát a Secuoya Studios és a William Levy Entertainment készítette a ViX+ számára, Alexandre Dumas klasszikus regényéből, a Montrcristo grófjából. 2023. április 14-én került fel a platformra, főszereplőit William Levy és Esmeralda Pimentel alakítják. A sorozat trailerét ide kattintva nézhetitek meg.

A drámai thriller Alejandro Montecristo (William Levy) történetét meséli el, egy enigmatikus figuráét, aki megzavarja a társadalmat, aggodalmat keltve az előkelő körökben, mert titok övezi vagyonának eredetét és múltját.



Isla brava

Május 18-án startolt el 2 epizóddal az Isla brava, minden csütörtökön pedig újabb 2 részt töltenek fel június 8-ig a streaming szolgáltató kínálatában a sorozatból, melynek főszereplőit Fernanda Castillo, Erik Hayser és Flavio Medina keltik életre. A rejtélyekkel teli történetet Esther Feldman alkotta, a produkciót pedig az Onza Américas spanyol vállalat készítette a ViX-nek. A sorozat trailere ide kattintva érhető el.

Az Isla brava egy rejtéllyel, tiltott szerelemmel és bosszúval teli történet. Azon az éjszakán, amikor Lucía (Fernanda Castillo) úgy dönt, bevallja a férjének, Alfredo-nak (Flavio Medina), aki egy luxus turisztikai központ tulajdonosa, hogy szerelmes az öccsébe, Bruno-ba (Erik Hayser), Alfrero rejtélyes módon, nyom nélkül eltűnik. Nincs holttest, sem erőszakra utaló nyomok. Egy kevéssé általános módszereket használó nyomozó próbálja megoldani a rejtélyt. Alfredo keresése egy sötét történetet hoz felszínre, tele kapzsisággal, zsarolással, szerencsejáték-tartozással és egy perverz családi titkot hoz napvilágra.



Más allá de ti

A természetfeletti rejtélyekről szóló sorozat Rosy Ocampo első alkotása a streaming szolgáltatóra, melyet május 26-án mutatnak be; ide kattintva pedig belenézhettek a trailerbe is. Főszereplőit Ariadne Díaz, Sebastián Rulli és Domenika Paleta keltik életre, az eredeti történetet pedig Pedro Armando Rodríguez és Claudia Velazco írták.

A Más allá de ti egy volt latin rendőr, Amy (Ariadne Díaz) történetét meséli el, aki kétségbeesetten harcol fia felügyeleti jogáért. Felfedezi, hogy tud beszélni a halottakkal, melyet arra használ, hogy meggyőzzön egy befolyásos politikust arról, hogy azért cserébe, hogy beszélgethessen halott feleségével, nyissa újra fia apjának ügyét, aki igazságtalanul van börtönben. Ezen folyamat közben Amy és a politikus egymásba szeretnek, melytől váratlan természetfeletti elemek jelennek meg mindkettejük életében.


Senda prohibida

Giselle González kezei között készült el a Televisa első telenovellája, a Senda prohibida feldolgozása, melyet szintén a ViX+-ra szánnak. A főszereplőket Ela Velden, José Manuel Rincón és Raúl Méndez alakítják, a sorozatot pedig hamarosan be is mutatják; a héten jelentették be, hogy júniusban érkezik a platformra, emellett kiadták a fent látható posztert is.

A Senda prohibida története Nora-ra (Ela Velden) összpontosul, aki tönkretesz egy boldog családot ahhoz, hogy megszerezze az elegáns és luxussal teli életet, amire mindig is vágyott. Egy olyan korszakban, ahol a nők csak bútordarabnak számítottak, Nora López vagy Corina, ahogyan a kabaré világában ismerik, készen áll arra, hogy megszerezze a gazdagságot, amire mindig vágyott, és semmi sem fogja megállítani, míg el nem éri célját. Mindehhez, készen áll tönkretenni egy családban lévő szeretetet, olyan eszközökkel, mint manipulálni a férfiakat makulátlan szépségével és egymás ellen fordítani apát és fiát, míg egy olyan szakadék szélére viszi őket, ahol bárkinek veszélyben lehet az élete.



El gallo de oro

A mindössze 10 részből álló El gallo de oro-t, mely Juan Rulfo regényének televíziós adaptációja lesz, ami az egyik legfontosabb irodalmi darab a 20. századból, s egyben a mágikus realizmus alkotója, a W Studios készíti; főszereplőit Lucero és José Ron. A szereposztást erősíti Plutarco Haza, Alejandro Ávila, Luis Ernesto Franco és Stephano Morales is. A történet főhősnőjét alakító Lucero ezzel a szereppel tér vissza a sorozatokhoz hosszú évnyi kihagyás után.

Ebben a történetben a véletlen egy fontos szerepet játszik, amikor egy félénk kikiáltó, Dionisio Pinzón (José Ron) útját keresztezi Bernarda (Lucero), egy híres karneválénekesnő, akit "La Caponera" néven ismernek, ezzel pedig mindkettőjük szerencséje véglegesen megváltozik. A cselekmény a '40-es évekbeli Mexikóban játszódik, amikor a forradalom lerohanása még megrázó volt, szegénység tombolt és a változások, melyeket ez hozott. Az El gallo de oro bemutatja a vidéki falvakat, melyek a kollektív képzelet részei egy festői és folklór univerzumnak, ahol a karneválok, a kártyajátékok, a kakasviadalok, az ételbódék és a zene alkotják az ünnepi hangulatot, és bizonyos pillanatokban a tragédiát is a sorozatban.



Pacto de sangre

A különösen sikeres chilei telenovella feldolgozása, melynek megegyezik a címe, ami magyar fordításban azt jelenti: Vérszövetség. Bárbara de Regil, Alejandro Nones, Marco de la O, Flavio Medina, Luis Ernesto Franco, Erika de la Rosa, Juana Arias és Tania Lizardo alakítják a sorozat szereposztását, melyet már leforgattak, premierje pedig az év második felére van beütemezve.

A történet főszereplői egy baráti társaság tagjai, Benjamín, Marco, Rubén és Gabriel, akik egy szörnyű rémálmot élnek át, amikor egy erotikus táncosnő meghal egy legénybúcsún, ők pedig nem tudják, mit tegyenek a holttesttel, a bűntudat mellett, melyet éreznek, amiért eltitkolták a balesetet. A férfiak vérszövetséget kötnek, hogy sosem fog kiderülni, ami azon az éjszakán történt.


Polen

Ana Brenda Contreras és Tiago Correa keltik életre a streaming szolgáltató újdonságát, melyet hetekkel korábban jelentettek be, s melynek szereposztását többek között Claudia Ramírez, Arap Bethke, Estefanía Villareal, Antonio Gaona és Fransisco de la O erősítik. A sorozatot Polen címen készíti a 11:11 Films&TV, a középpontban pedig Ana Brenda és Claudia Ramírez karakterei állnak.

A történet Elizabeth Luján Zamudiocsaládfő és az Hotel Prestigio tulajdonosának rejtélyes haláláról szól, mely egy rejtélyes kérdést jelent a nyomozóknak. A születésnapján az összes meghívott, különösen a családtagjai, lehetséges gyanúsítottakká válnak. Mivel rengeteg indokuk volt arra, hogy meggyilkolják a milliomost, azonban lehet, hogy sosem derül ki az igazság halála körül.


LaLola

Május elején jelentették be új romantikus komédiájuk forgatásának kezdetét, melynek címe LaLola. Bárbara de Regil, Alejandro de la Madrid, Alexis Ayala, Gonzalo García Vivanco és Cynthia Klitbo keltik életre a sorozat főszereplőit, melyet Joshua Mintz és Ana Celia Urquidi készítenek a TelevisaUnovision-nak.

A sorozat egy sikeres férfi történetét meséli el, aki azt hiszi, hogy használhatja a nőket arra, hogy kielégítse egóját. Egy nap azonban egy nő testében ébred, vissza akarja fordítani a dolgot, és visszatérni a saját testébe, miközben próbálja megőrizni munkáját, kapcsolatát lányával, anyjával és legjobb barátnőjével. Ebben az új testben, LaLola-nak el kell szenvednie a machizmus következményeit, és újra meg kell tanulnia mindent, a járástól a munkába eljutásig, és mindenek előtt a szerelem valódi jelentését.



El extraño retorno de Diana Salazar

A TelevisaUnivision upfrontján jelentették be az El extraño retorno de Diana Salazar feldolgozását, melyet a W Studios készít, vezető producerei Patricio Wills és Carlos Bardasano lesznek, főszereplőit Angelique Boyer és Sebastián Rulli keltik életre. A sorozat 2024-ben érkezik majd meg a ViX+-ra

Két ikerlélek történetét meséli el, akik évszázadokra megrekedtek az élet és a halál között. Egy bonyolult, különböző idősíkokban játszódó cselekménnyel, a sorozat Leonor (Angelique Boyer) és Eduardo (Sebastián Rulli) 17. századi tiltott szerelmi történetét meséli el, melynek tragikus vége lett, mivel a lányt halálra ítélték boszorkányság miatt. Azonban a rejtélyes sors újra összehozza őket néhány évszázaddal később Diana és Mario testében. Ezúttal a lány orvos, a férfi pedig egy elismert tudós. Megmagyarázhatatlan vonzalom alakul ki közöttük, de vajon átadják magukat a végtelen szerelemnek 400 évvel később?


Mit gondoltok a streaming felhozatalról? Melyik keltette fel az érdeklődéseteket?

Megjegyzések

  1. Számomra az összes megjelenő és készülő projekt megfogott. A történetük, a plakátjuk. Igen erős felhozatal mind. Bízom benne, hogy minél népszerűbb lesz a ViX+ és hozzánk is megérkezik egyszer.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése