Univision vs Telemundo: így áll a nézettségi harc

A nézettségért folytatott harc nap mint nap zajlik a tévétársaságok között, különösen az Egyesült Államokban, ahol a TelevisaUnivision novelláit sugárzó Univision és a Telemundo néznek szembe egymással.


Mind a floridai székhelyű Telemundo, mind a TelevisaUnivision-hoz tartozó Univision igyekeznek a legkívánatosabb termékeket kínálni a közönségnek, hogy a lehető legtöbb nézőt vonzzanak a képernyők elé. Bár korábban naponta publikálták a főműsoridő nézettségi adatait, – így első kézből tudhattuk meg, hogyan működnek a különböző programok – ez hónapokkal ezelőtt megszűnt. Most maguk a tévétársaságok döntik el, hogy milyen formában és mikor osztják meg azokat.

Múlt csütörtökön éppen a Telemundo tett közzé egy nyilatkozatot, melyben kihangsúlyozták az El Conde, amor y honor vezető szerepét a nézettségben. A társaság nyilatkozatai szerint a Fernando Colunga és Ana Brenda Contreras főszereplésével készült kosztümös melodráma "belép az utolsó heteibe a spanyol nyelvű televíziózás elsőszámú programjaként, maga mögé utasítva sportműsorokat és különkiadásokat, az esti 22 órás sávban." - olvasható a Telemundo nyilatkozatában, akik újabb telenovellájuk premierjére is készülnek.


"A premierje óra a Telemundo-n a sorozat átlagosan 1,1 milliós nézettséget hoz a teljes lakosság körében, valamint 261 ezres nézettséget a 18-49 éves korosztály körében, a Nielsen szerint, ezzel felülmúlta az Univision-t 32%-al, illetve 10%-al. Emellett, a sorozat a mai napig 2,2 millió óra megtekintéssel rendelkezik a digitális platformokon, a Telemundo-n és a Peacock-on, a közösségi oldalakon pedig a főműsoridő elsőszámú spanyol nyelvű programja volt ebben a sávban, 1,3 millió interakcióval és 12,7 millió videómegtekintéssel a bemutatás óta." - jelentették be.

Az Univision-nak szintén számos sikeres telenovellája fut jelenleg, többek között a Marea de pasiones és a Golpe de suerte. A tévétársaság által kiadott információ szerint, "az Univision felülmúlja a Telemundo-t négy idősávban is a főműsoridőben, kétszámjegyű előnnyel, 2024 harmadik negyedévében: 19:00 (+48% előny), 20:00 (+37% előny), 21:00 (+70% előny) és 22:00 (+29% előny)". - nyilatkozta a csatorna, akik ehhez a július elejétől augusztus 25-ig tartó időszakot és a 18-49 éves korosztályt veszik referenciaként.


A csatorna emellett kiemelte, hogy izgatottak "amiatt, ami jönni fog a következő hetekben, kezdve a Pedro el escamoso premierjével a 22 órás sávban, [majd érkezik] a 20 órás sávba a Fugitivas, valamint a 21 órás sávba tervezzük a La historia de Juana premierjét." - nyilatkozták újabb novelláikról, melyekkel szembeszállnak majd a Gróffal, hogy elvegyék tőle a vezető szerepet.

Megjegyzések

  1. Szerintem a Gróf végig vezetni fog amíg a történet tart.Jelenleg a Televisának nincs olyan sorozata amely megszoríthatja a Grófot.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése