Las hijas de la señora García: José Alberto Castro újdonságának előkészületei

José Alberto Castro már javában készíti újdonságát, mellyel visszatér a mexikói képernyőkre egy évvel az El maleficio premierje után. Az elmúlt hetekben az előkészületek zajlottak a produkciónál, hogy megkezdhessék a felvételek rögzítését.


Egy török sorozat, a Fazilet asszony és lányai feldolgozásával tér vissza a mexikói Las Estrellas műsorára José Alberto Castro producer, aki az elmúlt két évben olyan telenovellákkal ajándékozta meg a közönséget, mint a Corona de lágrimas 2, a Cabo (Szerelmek Cabóban), a Tierra de esperanza és az El maleficio. 2024-ben pedig csapatával együtt, akikkel már évek óta dolgozik együtt, bemutatja újdonságát, mely eddig a La señora García – azaz García asszony – munkacímen készült. Az előkészületek részeként határozták meg a telenovella végleges címét, mely végül Las hijas de la señora García lesz, melynek magyar jelentése García asszony lányai.

A szereposztás nagyrészét már korábbi posztunkban felfedtük, García asszony bőrébe María Sorté bújik, míg lányait Oka Giner és Ela Velden alakítják, lovagjaik pedig Juan Diego Covarrubias és Emmanuel Palomares lesznek. A producer exkluzív interjút adott a Televisa Digital-nak, melyben többek között arról is mesélt, miért esett a választása erre a történetre; emellett az alábbi videóban az előkészületekbe is belenézhettek.


"Egy nőről van szó, egy különleges édesanyáról, két lányával....ez egy olyan történet, ami nagyon felhívta a figyelmemet az édesanya karaktere miatt. Egy karakteres édesanya, kissé szokatlan ötletekkel és viselkedésmódokkal, de egy határozott céllal, hogy előre jussanak és kiemelje a lányait onnan, ahol jelenleg élnek. Amit talán nem mér fel, azok a következmények, de úgy gondolom, hogy ez egy szórakoztató történet." - mesélte a producer arról, mi is hívta fel legjobban a figyelmét ebben a történetben.

A producertől megkérdezték, miért döntött úgy, hogy elkészíti a telenovellát, mire kifejtette, hogy "úgy gondolom, hogy sok köze van a közönségünkhöz, a háziasszonyokhoz, akik követik a csatornánkat. Nagyon felhívták a figyelmemet ennek a karakternek a jellemzői, a karakter pszichológiája, a célja, hogy kiszakítsa onnan a lányait, ahol vannak, hogy előre jussanak, két lánnyal a vállain, akinek erős, határozott döntései vannak. Nagyon felhívta a figyelmem a történet, mert ettől lesz szórakoztató, ez a karakter eltér az átlagos narrációtól." - magyarázta a Pasión y poder (Szeretned kell!) és a Vino el amor (Mámoros szerelem) producere.


José Alberto Castro azt is elmondta, hogy nem egy megtagadott, szenvedő édesanyát láthat majd a közönség, mint a Corona de lágrimas-ban (Könnyek királynője), ugyanis García asszony "egy kissé összetett tónusokkal rendelkező [karakter], aki néha még gonosznak is tűnhet, de úgy gondolom, hogy ez részese a döntéseinek. Olyan döntéseket hoz, amelyeket nem gondol át, nem beszéli meg, nem méri fel a következményeket, úgyhogy ez úgy gondolom, segít abban, hogy megkérdőjelezzék őt, hogy megkérdőjelezze őt a közönség, az emberek, akik követik a történetet, hogy mit is lesz képes megtenni, hova lesz képes eljutni."

Ahogyan utóbbi novelláiban, például a Cabo-ban (Szerelmek Cabóban) vagy az El maleficio-ban, José Alberto Casto itt is részt vesz a forgatókönyvek írásában. "Már egy ideje belenézek én is az írókkal [a forgatókönyvbe], mert ettől jobban tudom dimenzionálni, hogy mit is csinálunk, és tisztább módon tudok együtt dolgozni az írócsapattal, hogy szerintem hova tudnánk elvinni a történetet. Ez abban is segít, hogy frissebb legyek, és jobban kapcsolatban tudjak lenni a rendezőkkel és a szereposztással, hogy együtt megtervezzük, amit szeretnék a képernyőn látni." - mesélte.


A melodráma szereposztását többek között Guillermo García Cantú, Geraldine Bazán, Brandon Peniche, Álex Perea, Nuria Bages és Laura Flores is erősítik. A forgatásokat augusztus elején, azaz a napokban kezdik meg, képernyőre pedig, az év utolsó premierjeként, november 11-én kerülnek a még el sem startolt El precio de amarte helyén a mexikói Las Estrellas 21:30-as sávjában.

Ki várja már, hogy megismerhesse García asszonyt és lányait?

Megjegyzések

  1. Egyébként én kifejezetten várom, annak ellenére hogy olyan hatása van a novellának mintha Teresa 30 évvel később felnőtt lányain keresztűl akarna meggazdagodni 😆 az ilyen tipusu novellak altalaban jol mennek Castronak

    VálaszTörlés
  2. Mivel én láttam Faziletet így szerintem csak egy gyenge másolata lesz. Ideje lenne egy kicsit modernizálodjanak a Televisanál. A sok stúdió helyet ami irtó gagyi. Igazi forgatási helyszínek kellenének mint a törököknél. Mennyivel másképp nézne ki, és például lehetne sok darabot evadositani is. Ezek a rövid 60 vagy 80 részes telenovellák pocsékak. Hiányoznak a régi klasszikus darabok és bár 150 rész.

    VálaszTörlés
  3. Én nagyon várom! Bízom benne hogy hozzánk is eljut, és a szereposztás szuper szerintem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése