Hírek 2024.08.26.

Az alábbi hírösszefoglalóban olvashatjátok az elmúlt hét legfrissebb híreit a tengerentúlon készülő telenovellákkal kapcsolatban. Jó olvasást!


Amor amargo: várva várt visszatérés

Miután évekig távol állt a telenovellák világától, Daniela Romo visszatér a mexikói képernyőkre, a színésznő ugyanis már forgatja Pedro Ortiz de Pinedo legújabb melodrámát, az Ana Belena és Andrés Palacios főszereplésével készülő Amor amargo-t, melyben ő lesz a felelős a keserűségért, – ahogy egy korábbi interjúban is mondta – ugyanis a novella főgonoszának bőrébe bújik. A mexikói színésznő karaktere Leonor lesz, egy nagymama, aki a keserűséget teszi hozzá ehhez a történethez, mely novemberben érkezik meg a mexikói Las Estrellas műsorára. "Ez a nagymama egy kissé irigy, mert bizonyos mértékben annak köszönhető, hogy csalódott a szerelemben." - mesélte elöljáróban a színésznő, akit korábban is láthattunk már gonoszkodni olyan novellákban, mint az El manantial (Az ősforrás), a Triunfo del amor (Marichuy - A szerelem diadala), illetve a hazánkban nem vetített Alborada, ahol szintén egy emlékezetes főgonosz bőrébe bújt.




El precio de amarte: ismét együtt

Carmen Armendáriz újdonsága már itt van a sarkon túl, ugyanis éppen egy hét múlva veszi kezdetét az El precio de amarte, melynek főszereplőit Scarlet Gruber és Marcus Ornellas keltik életre. A melodráma szereposztását erősíti Nina Rubín is, a mexikói színésznő és műsorvezető, Andrea Legarreta lánya, aki három éve debütált a telenovellák világában, szintén a producerasszonynál, mégpedig a nálunk is bemutatott Te acuerdas de mí-ben (A sors keze). A fiatal színésznő most egy újabb szereppel bizonyít, ezúttal Lía bőrébe bújik a történetben, mely a portugál Tierra brava feldolgozásaként készül. Az alábbi képen Epy Vélez színésznővel látható, aki szintén erősíti a melodráma szereposztását, azonban nem ez az első alkalom, hogy együtt dolgoznak, ugyanis mindketten szerepeltek a producerasszony előbb említett 2021-es novellájában, melynek főszereplőit Fátima Molina és Gabriel Soto alakították.




Cautiva por amor: a konkurenciánál

Miután nemrég a Minas de pasión főhőseként láthatta őt a mexikói közönség, Osvaldo de León a kompetenciához vándorolt, ahol egy új telenovella férfi főhősét alakítja. Nem másról van szó, mint a Cautiva por amor-ról, mellyel a TV Azteca visszatér a telenovellák világába, s melynek főhősét Litzy oldalán kelti életre. A mexikói színész ezúttal Santiago bőrébe bújik, aki egy beépített rendőr lesz, készen arra, hogy leleplezze az emberkereskedő hálózatot. "Nagyon élvezem. Csináltam már nehezebb novellákat is, úgyhogy most nagyon élvezem ezt a folyamatot." - fejezte ki az érzéseit a színész, akit olyan alkotásokban láthatott a közönség, mint a Lo imperdonable (Veronica aranya), a Sin tu mirada (Pillantásod nélkül) vagy a Médicos, línea de vida (Vészhelyzet Mexikóban), 2025-ben pedig újabb főszerepben bizonyít majd, amikor képernyőre tűzik a novellát az Azteca-nál.




Sebastián Poza: már a hetedik

Mayrín Villanueva és Jorge Poza fia, Sebastián Poza már hetedik telenovelláját forgatja Mexikóban, mely nem más, mint az El precio de amarte, melyet Carmen Armendáriz készít Scarlet Gruber és Marcus Ornellas főszereplésével. A fiatal tehetség olyan novellákban szerepelt már a mexikói TelevisaUnivision-nál, mint a Despertar contigo (Álmodj velem!), a Soltero con hijas (Derült égből apa), a Fuego ardiente, a Vencer el pasado (A múlt börtönében), a Corona de lágrimas 2 és a Pienso en ti; most pedig a tévétársaság újabb produkciójában bizonyít, mely szeptember 2-án veszi kezdetét a Las Estrellas 21:30-as sávjában. Azonban a hét telenovella közül ez lesz az első, melyben édesapjával, Jorge Poza-val együtt szerepel, ugyanezt pedig már megtette édesanyjával is a Soltero con hijas-ban (Derült égből apa).




Las hijas de la señora García: adnak majd beszédtémát

Emmanuel Palomares, Juan Diego Covarrubias, Brandon Peniche, Laura Flores és Guillermo García Cantú egy család lesznek a TelevisaUnivision újdonságában, melyet José Alberto Castro készít a Fazilet asszony és lányai török sorozat feldolgozásaként, melynek telenovellásított verziója a Las hijas de la señora García címen készül. A történet főszereplőit María Sorté és a lányait alakító Oka Giner és Ela Velden keltik életre, a produkció pedig már meg is kezdte a melodráma forgatásait, mely november 11-én érkezik meg a mexikói Las Estrellas képernyőire, ahol a jövő héten startoló El precio de amarte-t váltja majd.




Carlos Bardasano újdonsága már készül

A főműsoridőbe már a jövő évi telenovellát is készítik a mexikói tévétársaságnál, mely szintén a 21:30-as idősávban kerül majd bemutatásra, ahol jövő héten startol el az El precio de amarte, Carmen Armendáriz novellája, melyet az előbb említett Las hijas de la señora García vált az év utolsó premierjeként. José Alberto Castro projektjét a ViX+-ra készül széria, az El gallo de oro váltja 2025-ben, melyet a nagy sikerre való tekintettel bemutatnak a televízióban, majd ezután érkezik az újabb telenovella a sávba, melynek előkészületei már megkezdődtek. Nem másról van szó, mint Carlos Bardasano, a Si nos dejan (Alicia új élete) és a Los ricos también lloran (A gazdagság ára) producerének újdonságáról, melynek főszereplőit, úgy tűnik, hogy Claudia Martín és Arap Bethke keltik majd életre. A hírt még nem erősítette meg a produkció és egyelőre munkacíme sincs még a telenovellának, melyet a tervek szerint novemberben kezdenének forgatni Mexikóban.




Sed de venganza: Fernanda, te vagy az?

Isabella Castillo megmutatja érzéki oldalát is a Telemundo legújabb melodrámájában, a Sed de venganza-ban, mely hónapok óta készül a floridai székhelyű tévétársaságnál, s melynek főszereplőjét kelti életre az ecuadori Danilo Carrera oldalán. "Forgatni, élni, élvezni, szenvedni, létezni." - ezekkel a szavakkal kísérte el az alábbi képet, melyen fürdőruhában pózol a telenovella forgatásairól, melynek szereposztását Saúl Lisazo, Alexa Martín, Diego OliveraSebastián Carvajal, Pedro Torres, Roberto Romano, Daniela Martínez és Javier Ponce is erősítik. Ebben a történetben Fernanda Ríos-t kelti életre, aki egy gyönyörű és ügyes nő, készen arra, hogy elszökjön a gyermekkori szörnyű bántalmazások elöl. Azonban tervei megváltoznak, amikor az árulás és a zsarolás Eugenio Beltrán sötét világába vezetik. 




El Conde: viszlát a gonoszkodásnak

Jessica Coch, akit olyan telenovellák főgonoszaként láthatta a közönség, mint a Cuando me enamoro (Időtlen szerelem) vagy az Un refugio para el amor (Menekülés a szerelembe), hátrahagyta a gonoszkodást a Telemundo kosztümös melodrámájában, az El Conde, amor y honor-ban, melynek főszereplőit Fernando Colunga és Ana Brenda Contreras alakítják. "Amikor elolvastam a történetét és a pszichológiáját a karakternek, izgalmas volt látni, hogy az 50-es években egy nő kezébe vette át a vezetést a családban – mert az apósa és a férje elveszítették az állásukat –, és ő azt mondja, hogy 'meg tudom csinálni, van egy álmom és én segíthetek rajtuk'. Tehát az igazság az, hogy számomra nagyon szépnek tűnik, hogy abban a korszakban egy nő képes kiemelkedni." - nyilatkozta nemrég a színésznő a La mesa caliente műsorban.




La historia de Juana: vendégszereplők

Befejező etapjába lépett a TelevisaUnivision jelenlegi főműsoridős telenovellája, a La historia de Juana, Carlos Bardasano projektje, melynek főszereplőit Camila Valero és Brandon Peniche keltik életre, a novellából ugyanis már csak 5 rész van hátra; a nagy finálé pénteken, augusztus 30-án lesz. A befejező etapban csatlakozott az egyébként is nagyszerű szereposztáshoz két színész, akik egy epizódszerep erejéig tűnnek fel a történetben. Egyikőjük Carlos Ferro, akinek karaktere a novella egyik antagonistájával, Fabiola Guajardo karakterével áll kapcsolatban, a másikuk pedig nem más, mint Arturo Peniche, aki a főhőst alakító fia, Brandon mellett tűnt fel a múlt hét csütörtöki, 59. részben. Apa és fia így már harmadik alkalommal szerepelnek együtt egy melodrámában a La malquerida, valamint a hazánkban is vetített A que no me dejas (Ne hagyj el!után.




Megjegyzések

Megjegyzés küldése