Leona bosszúja: ma befejeződik a telenovella

Végéhez érkezik ma a 2024-es év első telenovella premierje Magyarországon, ma búcsút veszünk Leona Bravo történetétől, és kiderül, valóban legyőzhetetlen-e a szerelem és a szeretet.


Február 8-án vette kezdetét hazánkban a 2023-as év sikersorozata, melyet Juan Osorio készített a TelevisaUnivision-nak. Négy hónap, rengeteg izgalom és érzelem után pedig, ma véget ér az El amor invencible (Leona bosszúja), melynek főszereplőit Angelique Boyer, Danilo Carrera és Daniel Elbittar keltik életre. Ma, a megszokott időben, 14:35-től lesz látható a telenovella befejező része a TV2 műsorán. Habár Leona Bravo-tól búcsúznunk kell, a francia származású színésznőtől nem, ugyanis holnap újabb novellája, a Vencer el pasado (A múlt börtönében) veszi kezdetét.

A mai befejező részből kiderül, mi lesz a nagy főgonosz, Ramsés Torrenegro sorsa, akit Guillermo García Cantú alakít, illetve arra is fény derül, valóban legyőzhetetlen-e a szerelem és a szeretet, lezárva ezzel a fő szerelmi háromszöget, mely két részre osztotta a nézőközönséget a vetítés alatt. Tehát egy mindenképp izgalmas és méltó befejezése lesz ma a sorozatnak, mely nagy sikert aratott hazánkban is, ugyanis rengetegen követitek, kommenteltek és beszéltek róla.


A telenovella vetítése alatt számos tartalmat olvashattatok róla a Telenovella Sarokban, a nagyszerű munkát végző szinkroncsapat tagjaival készült exkluzív interjúktól a színészek korábbi interjúján át a novella betétdalainak magyar fordításáig. Mindezen posztokat egy kattintásra elérhetitek, ide kattintva, így nosztalgiaként a befejezés előtt még szemezgethettek belőlük. És természetesen még nincs vége a melodrámáról szóló posztoknak sem, a hétvégén ugyanis egyrészt szót ejtünk a cenzúra áldozatává vált jelenetekről és bepillantást is nyerhettek majd abba, hogyan is készültek bizonyos jelenetek.

A befejező rész feltöltésével, mely a vágások és a cenzúra mértékének függvényében legkésőbb holnap estig felkerül vágatlanul, így már teljes egészében fent lesz mind a 80 rész, HD 720p felbontásban, a teljes főcímmel és vágatlanul.


Nem marad tehát már más hátra, mint élvezni a nagy finálét, melyet ma 14:45-től vetít a TV2, utána pedig szívesen olvassuk ezen poszt alatt a véleményeteket a novelláról.

Kinek mi a véleménye a telenovelláról? Mit visztek magatokkal Leona történetéből? Mit gondoltok a befejezésről? Mi tetszett a legjobban a melodrámában?


Megjegyzések

  1. Szerencsére ez nem egy megszokott történet újramelegítése volt amelyhez szerintem a válaszott befejezés illett.Nekem végül is tetszett. Jók voltak a színészek, a fiatalok szerepeltetése fontos témákban egy nagyon ideális kezdeményezés annak a korosztálynak az eléréséhez.

    VálaszTörlés
  2. A teljes részt feltoltitek? Ugye itt a rövidített befejező rész került lejátszásra. De Mexikóba leadták volt emlékszem egy vasárnapi bővített utolsó részt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igyekszünk a teljes részt feltölteni, ezért is kerül fel csak később, mivel sok munkát igényel a rengeteg vágás miatt.

      Törlés
  3. Régi nagy fórumozóként számomra ez a műfaj egyfajta nosztalgia, megszokásból járok csak vissza az ehhez hasonló fórumokra - a telenovellás hírek olvasása közben pedig konkrétan azt sem tudom ki-kicsoda.
    A fent leírtak miatt egy kezemen meg tudom számolni hány romantikus sorozatot néztem végig az utóbbi tíz évben.

    A mai, streaming szolgáltatók világában fogalmam sincs hogyan tud ez a műfaj még létezni.

    Ami tetszett:

    - A viszonylag sablonos történet ellenére sikerült viszonylag kiszámíthatatlan fordulatokkal meglepni
    - Angelique Boyer vitte a hátán az egészet, odaszegezett a képernyő elé, egy nála kisebb hatású színésznővel ez a sorozat nem lett volna az, ami. Danilo Carrera és Daniel Elbittar is jók voltak, főhősöknek pedig ideálisak, mindketten helytálltak a szerepeikben és jól mutattak Angelique-kel
    - Marlene Favela is nagyot alakított a gonosz boszi szerepében
    - A juvenil szálakat tényleg tizenéves, tehetséges fiatal színészek játszották
    - Tetszett a nem bináris, és a transz szál is
    - Jó volt Leticia Calderónt Nyírő Beával hallani
    - Az utolsó 5-10 rész nagyon jól volt felépítve

    Ami nem tetszett:

    - A sorozat a 30. résztől a 60.-ig konkrétan dögunalom volt. 40-50 részben elmesélve ez egy nagyon pörgős, eseménydús sorozat lehetett volna
    - G.G.C. nem volt rossz Ramses, de egy nála is karakteresebb színésszel egy sokkal félelmetesebb főgonosz lehetett volna
    - Az utolsó részt nagyon összecsapottnak éreztem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, nem transz, hanem transzvesztita vonal, elírtam.

      Amúgy maga a realista irány nem volt rossz, de sokkal több lehetőség lett volna a sorozatban, ha a kevesebb több elvét követik történetszálakat tekintve, valamint ha a hatásvadász brutalitás helyett végig realista vonalon bontakozik ki a történet és a végkifejlet, illetve ha a kliséket teljes mértékben mellőzik.


      A történetszálakat tekintve bőven elég lett volna Marena/Leona bosszúja + a főhősök szerelmi háromszöge mellett hagyni kibontakozni és kellő játékteret adni az olyan fontos témáknak, mint Consuelo és a rákkal való küzdelme, a juvenil szereplők problémái (identitással, érzésekkel, zaklatással, látszatcsaláddal, droggal és alkohollal, bosszúpornóval), a csalfa férfi, aki transzvesztitaként tér vissza az elhagyott menyasszony életébe, illetve a mozgássérült nő, akit a férje nyomorított meg.

      Ehelyett kaptunk az emberkereskedelemtől kezdve Dona Clara sztrókján, balesetén és ingatlancsalási bírósági ügyén át Apolo-Josefa szálig minden értelmetlen katyvaszt, amik kioltották egymást és ezáltal javarészt nézhetetlenné tették a sorozatot, miközben bőven lett volna benne potenciál.

      Ja igen, és az Ana Juliat játszó kiscsaj személy szerint nagyon idegesítő volt számomra sokszor, a juvenil szál legnagyobb mellélövését éreztem.


      Törlés
  4. Én indokolatlannak tartom a vágásokat. Szerintem elvesz a sorozat értékéből. Gondolok itt Marlene jeleneteire.
    Kicsit mérges is vagyok a csatornára.

    VálaszTörlés
  5. Ahogy valaki fentebb is említette az egészet Angelique vitte a hátán. Az egész sztoriban egyébként David és családja volt szerintem a legfeleslegesebb ha ők nincsenek akkor sokkal kevesebb töltelék jelenet született volna. Úgy gondolom Gaelt kellett volna megtenni abszolút főszereplőnek és olyan La Patronásan megoldani a bosszú és szerelem kérdés körét. Leticiát tényleg jó volt Nyírő Beával hallani végre, sokkal jobban paszolt hozzá mint Orosz Anna. Jaj és a juvenilszálaknál jó volt, hogy nem közel 30 évesek voltak eladva tizen/huszonéveseknek bár szerintem Ana Julia karaktere és szála elég idegesítő volt és szerintem színészileg sem erős az őt játszó színésznő.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése