Szavazás: telemundós telenovellák – eredményhirdetés

Nemrég egy szavazásra invitáltunk benneteket, melynek kapcsán kiválaszthattatok egy telemundós telenovellát, mely feltöltésre kerül az oldalra. Az eredményeket az alábbiakban olvashatjátok részletesen.


Február 17-től egészen a hónap utolsó napjáig, azaz 29-ig tudtatok szavazni, mégpedig négy telenovellára, melyet a floridai székhelyű Telemundo készített. A szavazáson a La venganza (A bosszú), a Niños ricos, pobres padres (Szívek iskolája), az El clon (A klón) és a Reina de corazones (Emlékezz, Reina) néztek szembe egymással, a nyertes pedig az oldalunkra is fel fog kerülni az elérhető legjobb minőségben.

A szavazáson összesen 101-en vettetek részt, legalábbis ennyien szavaztatok a megadott google űrlapon, és ahogyan azt korábban is kihangsúlyoztuk, kizárólag ezen szavazatok érvényesek. A szavazás folyamán nem alakult ki holtverseny, azonban mind a négy telenovellára sokan szavaztatok. Végül azonban egy nyertes van, melyet az év második felében fogunk feltölteni, ez pedig nem más, mint a 2014-ben készült Reina de corazones (Emlékezz, Reina), melynek főszereplőit Paola Núñez, Eugenio Siller, Catherine Siachoque és Juan Soler keltik életre. A novellára összesen 40-en szavaztatok, mely a beérkezett szavazatok 39,6%-a. Az alábbi diagramon láthatjátok, hogyan alakult a szavazás.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Az alábbiak közül melyik telemundós telenovellát látnád legszívesebben jó minőségben a Telenovella Sarokban?. Válaszok száma: 101 válasz.


Mindemellett feltettünk nektek egy opcionális, második kérdést is, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy az első kérdésben nem szereplő, de szintén a 
Telemundo által készített telenovellák közül melyekre lenne igény, melyeket szeretnétek majd a jövőben látni az oldalon. Ez csupán egy igényfelmérés, mellyel az volt a célunk, hogy felmérjük, mit szeretne a többség, de ez még semmire sem garancia, hiszen sok tényezőtől függ, hogy miket tudunk elkészíteni jó minőségben.

Erre a kérdésre is számos válasz érkezett, így most ezekre is reagálnánk az alábbi pontokban.

  • Első körben, mivel a kérdés és az egész szavazás jelenleg a Telemundo telenovelláira vonatkozott, így a Televisa, illetve más egyéb gyártók sorozatai ebbe nem tartoznak bele.
  • Akik a Mi corazón insiste (Szalamandra), a Santa diabla (A gonosz álarca) és a La tempestad (A vihar) sorozatokat kérték, megtalálják őket a címekre kattintva vagy a 'Telenovellák' menüpont alatt, hisz mind már egy jó ideje elérhető.
  • Akik facebookon, illetve egyéb helyeken szavaztak, nekik csak azt tudjuk mondani, hogy semmilyen közösségi oldalon nem vagyunk fent, mi kizárólag ezt a blogot szerkesztjük, így arról nem tudunk nyilatkozni, hogy máshol mi történik.
  • A kérdés elsősorban a hazánkban levetített alkotásokra irányult, hiszen ezeket tudjuk elkészíteni a meglévő magyar hanggal és jó minőségű, eredeti felvétellel. Azonban érkeztek olyan válaszok, akik bizonyos, hazánkban még nem vetített telenovellák feltöltését kérték magyarul, azonban erre nincs lehetőségünk, hisz saját szinkronstúdiónk nincsen.
  • Más kérdés a fordítás, melyre szintén tettetek javaslatot, többek között a Relaciones peligrosas és az El fantasma de Elena sorozatokat említettétek. A mi így is csekély időnkbe már nem fér bele, hogy fordítsunk és feliratozzunk egy adott telenovellát, azonban ha van rá vállalkozó szellemű, nyelvtudással rendelkező, lelkes rajongó, akkor van rá esély. Mi az eredeti videós forrást tudjuk biztosítani, valamint az elkészült feliratot ráégetni a videóra és feltölteni, de fordítani sajnos nincs időnk.
  • Sokan kértétek az El rostro de Analía című 2008-as telenovellát, melyet A bosszú álarca címmel vetítettek hazánkban, ám ehhez a sorozathoz sajnos jelen pillanatban nincs jó minőségű eredeti forrásunk, így jelenleg nem tudjuk elkészíteni.
  • Két telenovellát említettetek még sokan, melyek az El cuerpo del deseo, ami magyar keresztségben a Második élet, illetve a Más sabe el diablo, melyet pedig Ördögi kör néven mutattak be. Ezekhez van forrásunk, így el tudjuk majd készíteni őket a jövőben, de időpontot nem tudunk ígérni, jelenleg a már említett novellák vannak terítéken, de egy esetleges későbbi szavazásba ezeket is bevonhatjuk majd.

Tehát a szavazás nyertese, a Reina de corazones (Emlékezz, Reina) fog az év második felében felkerülni, azonban a szavazásban részt vett novellák is fel fognak kerülni a későbbiekben. Reina érkezéséig pedig további meglepetésekkel készülünk még nektek, addig is szívesen várunk benneteket, hogy együtt élvezzük ezt a műfajt, melyet mindannyian szeretünk.

A kommentek között pedig szívesen olvassuk véleményeteket erről a szavazásról. Mit gondoltok az eredményről? Mi a véleményetek erről a módszerről, szeretnétek, hogy a jövőben is legyenek ehhez hasonló kérdőívek és szavazások?


Megjegyzések

  1. Jók ezek a szavazások,így legalább látjuk mik érkeznek majd idővel és a többség dönthet mit szeretne.
    A feliratozásra rátérve volt már szó róla más cikk alatt,ha jól emlékszem volt is rá jelentkező,nem akarok hazudni de talán Varga Niki írta,hogy tudna segíteni.
    Persze más nevében nem akarok beszélni,csak ő rá emlékszem.

    Én örülnék ha lennének feliratos novellák mert sok olyan van ami biztos nem jut már el hozzánk.
    Ha évi 2-3 össze jönne már az is jó lenne.
    Pl egy 70 részes En tierras salvajes ami nem is túl hosszú próbának tökéletes lenne.

    Próbáljatok meg kirakni itt egy hirdetést,hogy van-e olyan aki vállalná a fordítást és hátha jelentkezne valaki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a visszajelzést. Várunk még pár visszajelzésre, aztán azok függvényében lehet, hogy lesz egy poszt a későbbiekben.

      Törlés

Megjegyzés küldése