2023 kedvenc főcímdala

A telenovellák elengedhetetlen elemei a dalok, a főcímdal, a végefőcímdal vagy az egyéb betétdalok, hisz ezek már alapból meghatározzák a hangulatát, éppen ezért ma a 2023-as évet meghatározó telenovellás dalokról lesz szó.


A mai posztban a 2023-as hazai telenovella premierek főcímdalait hallgathatjátok meg magyar felirattal, melyeket tegnap már számba vettünk. Az év során már folyamatosan megosztottunk veletek a dalokat, azonban most egy helyre is összegyűjtöttük nektek. Ezen posztban visszaugrunk az időben, és meghallgatjuk azokat dalokat, melyeket ezen novellák főcíme alatt szóltak minden rész elején, illetve néhol a salida alatt szóló dalt is csatoltuk. Végül pedig szavazásra hívunk titeket, ahol eldönthetitek, melyik dal a kedvencetek a 2023-as főcímdalok közül.

Az első dal a sorban a Corazón guerrero (Háborgó szívek) főcímdala, melyet az elismert spanyol énekes Enrique Iglesias ad elő, melyet exkluzív módon a melodrámához írt. A dal címe Espacio en tu corazón, azaz Hely a szívedben, melyet minden főcím alatt hallhatnak a novella nézői, az alábbi videóban pedig a teljes dalt is megtaláljátok magyar felirattal. További dalokat, melyek a novellában hangzanak el, ide kattintva érhettek el, szintén magyar felirattal.


A következő dal az Aracely Arámbula és Andrés Palacios főszereplésével készült La madrastra (A mostoha) főcímdala, melynek címe Necesito encontrarte, magyar fordításban Meg kell találjalak. A dal, melyet Jorge Eduardo Murguía és Mauricio López Arriaga szereztek, eredetileg Carín León dala, azonban készült egy verzió Aracely Arámbula-val is. Az alábbi videóban ezt a verziót hallhatjátok Carín León és Aracely Arámbula tolmácsolásában, méghozzá magyar felirattal együtt.



A Cabo (Szerelmek Cabóban) elsőszámú dala, amelyet a főcím alatt is hallhattok, a , melynek magyar jelentése Te, előadója pedig a Matisse együttes énekese, Melissa Robles. A zeneszám a novella történetét meséli el Sofía szemszögéből, szerzője pedig Diego Amozurrutia, aki a szereposztásnak is részese. A színész egy interjú során mesélt is a dal készüléséről, erről itt olvashattok bővebben. A Bárbara de Regil és Matías Novoa főszereplésével készült novella betétdalait bővebben itt találjátok, az alábbi videón pedig a főcímdalt hallgathatjátok magyar felirattal.



Nem feledkezünk meg a portugál premierről sem, mely Por ti (Érted mindent) címmel fut, főszereplőit Filipa Areosa, Lourenço Ortigão és Rita Blanco. A telenovella főcímdalának címe Leva-me a Viajar, magyar fordításban Vigyél el utazni. A portugál nyelvű dalt az alábbi videóban szintén meghallgathatjátok, azonban ehhez nem készült magyar fordítás.



Végül pedig a Carlos Bardasano vezényletével készült Los ricos también lloran (A gazdagság ára) főcímdalát, melynek főszereplőit Claudia Martín és Sebastián Rulli keltik életre, Cristian Castro és Lucero adják elő. A dal címe Me reviviste, melynek magyar fordítása Újraélesztettél. A klasszikus történet adaptációjaként készült modern melodráma végefőcímét is csatoltuk, melyet Lucero egyedül énekel, a címe pedig megegyzik a novelláéval; Los ricos también lloran, azaz A gazdagok is sírnak. A dalokat egyaránt Jorge Eduardo Murguía és Mauricio López Arriaga szerezték, az alábbiakban pedig magyar felirattal találjátok őket. A novellában hallható dalokról egy korábbi posztunkba, ide kattintva, bővebben is olvashattok.




2023-ban is változatos dalokat ismerhettünk meg és hallgathattunk a premier telenovelláknak köszönhetően, mindezt nemcsak spanyolul. Végül pedig egy szavazásra hívunk titeket.

Melyik a kedvenc dalotok a fentiek közül? Melyiket választanátok 2023 kedvenc főcímdalává?


Megjegyzések

  1. A mostoha ❤️ nagy kedvenc lett ☺️

    VálaszTörlés
  2. A gazdagság ára dalai a kedvenceim nagyon szépek és a sorozat is szuper

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A dalok kétséget kizáróan szépek, de a novella és a szereplői nekem nem azt hozták amit vártam.

      Törlés
  3. Még szép, hogy A gazdagság ára dalai a legszebbek🥰❤️
    Le is töltöttem őket.

    VálaszTörlés
  4. Me reviviste . A gazdagság ára.

    VálaszTörlés
  5. A gazdagsag ara focimdala a nyero.

    VálaszTörlés
  6. Enrique Iglesias a legnagyobb kedvencem közülük, úgyhogy őt választom. De tetszik azért a többi is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése