Cabo: érdekességek a sorozatról

A Cabo-hét zárásaként a mai posztban néhány érdekességet osztunk meg veletek a Bárbara de Regil és Matías Novoa főszereplésével készült telenovelláról, köztük az is kiderül, hogyan fogadta a mexikói közönség José Alberto Castro legújabb telenovelláját.

Így készült

2022 májusában jelentették be, hogy José Alberto Castro El maleficio feldolgozását a jövő évre csúsztatják, a producer új projektje pedig az 1985-ös Tú o nadie feldolgozása lesz. Az új verzió mindössze 60 háromnegyedórás részben dolgozza fel a történetet, melynek eredetijét María Zarattini írta.



Ötödik verzió

Az 1985-ös Tú o nadie főszereplőit Lucía Méndez és Andrés García alakították. María Zarattini eredetijéből több feldolgozás is készült már az évek során, az 1995-ös Acapulco, cuerpo y alma Patricia Manterola és Saúl Lisazo főszereplésével, a szintén 1995-ös Acapulco bay a Televisa és a Fox koprodukciójaként, majd 2009-ben Carla Estrada elkészítette a hazánkban is bemutatott Sortilegio-t (Kettős játszma) Jacqueline Bracamontes és William Levy főszereplésével; így az idei verzió már az ötödik a sorban.



Ismerős történet

José Alberto Castro számára nem ismeretlen a novella története, ugyanis a producer volt a felelős az 1995-ös Acapulco, cuerpo y alma elkészítéséért is, mely második önálló telenovelláját jelentette vezető producerként. 27 évvel később és rengeteg tapasztalattal a tarsolyában, ismét a kezébe vette a történetet, hogy az aktualitásba hozza és modern melodrámaként elmesélje az újabb generációknak.



Forgatás

A forgatásokat 2022. július 18-án kezdték meg, melyek még a mai napig is tartanak. José Alberto Castro ekkor még forgatta másik idei novelláját, a Corona de lágrimas 2-t, így egy ideig egyszerre forgott a két produkció. Azt, hogy milyen hangulatban is telnek a forgatások, ide kattintva tudjátok megtekinteni, hisz korábban már megosztottunk pár forgatási képet.



Debütálás

2022 július 6-án jelentették be, hogy a telenovella főhősnőjét Bárbara de Regil kelti életre. A mexikói színésznő, aki a TV Azteca-nál a Rosario Tijeras főszereplőjét alakította három évadon át, tavaly a Telemundo nem túl sikeres komédiájában, a Parientes a la fuerza-ban szerepelt, idén ezzel a szereppel debütált a TelevisaUnivision-nál. A melodrámában Sofía Chávez-t alakítja, a színésznő elmondásai szerint fel kellett szednie pár kilót, hogy hűen életre tudja kelteni a karaktert, aki a történet szerint 27 éves.



Bevált páros

Bárbara de Regil és Matías Novoa friss arcoknak számítanak a TelevisaUnivision-nál, hisz míg a mexikói színésznő első, addig a chilei színész második főszerepét jelenti ez a telenovella. Azonban a színészek korábban már dolgoztak együtt, méghozzá a Bajo un alma főszereplőit alakították, melyet 2011-ben készített a TV Azteca. Egy nemrég adott nyilatkozatban azt is elmondták, hogy szerelmi kapcsolat is kialakult közöttük akkor, mára azonban mindketten boldogok saját párjukkal.




Lenyűgöző helyszínek

Ahogyan korábbi verziói is, a Cabo is Mexikó mesés helyein játszódik, ezúttal Los Cabos lenyűgöző tengerpartjánál adtak helyet Sofía és Alejandro szerelmi történetének. A producer elmondta, egy igazi kihívás ott forgatniuk, ugyanis az összes technikai felszerelést és kiegészítőt hajón kellett odaszállítaniuk. A helyszín adta a címet is a telenovellának: Cabo.



Nézettség

A telenovella 2022. október 24-én került a mexikói Las Estrellas műsorára, ahol a 21:30-as sávban, a főműsoridőben tűzték műsorra. José Alberto Castro novellája a La madrastra új verziójának megüresedett helyét vette át, az első részt pedig 3,2 millió néző követte a tévében. A novella premierjével ritka helyzet állt elő, ugyanis jelenleg a producernek két telenovellája is képernyőn van a csatornán: 18:30-kor a Corona de lágrimas 2, míg 21:30-tól a Cabo látható.

Mit gondoltok az első részek után? Tervezi valaki követni közületek a telenovellát?


Megjegyzések