Corazón guerrero: ismerd meg a karaktereket



Az igazság keresése közben három fivér megismeri a valódi szerelmet... erről szól Salvador Mejía legújabb telenovellája, a Corazón guerrero. A főhősnő és a történet megismerése után, ma a telenovella főbb szereplőinek karakterleírását olvashatjátok az alábbi posztban. 


Alejandra Espinoza mint Mariluz García

Mariluz egy eltökélt és független nő, aki nem hagyja, hogy a viszontagságok megijesszék, aki harcol és előre jut az optimizmusával és bátorságával. A fejlődés céljából az interneten tanul. Az apja hiányának ellenére, szeretetteljes édesanyja, Guadalupe, és Conchita, nagymamája és az élet tanítómestere egy stabil otthont biztosítottak számára. Amikor Mariluz felfedezi, hogy a vőlegénye, Isaías megcsalja, úgy dönt, hogy nem fog többet megbízni egy férfiben sem, de a szíve elárulja őt, és beleszeret Jesús Guerrero-ba, egy férfibe, akinek nagy titkai vannak, melyek próbára teszik szerelmüket.



Gonzalo García Vivanco mint Jesús Guerrero

Gyermekkora óta Jesús két ígéretet is tett: együtt tartania testvéreit és sosem felejteni annak az embernek a nevét, aki provokálta édesapja halálát, és aki tönkre tette családját. Amikor sikerül egyesítenie testvéreit, Jesús-nak kordában kell tartania Damián lázadó stílusát, és meg kell tanítania Samuel-nek, hogy képes megszerezni azt, amit szeretne. Tinédzser unokatestvérét, Adrián-t inspirálja, hogy egy jó férfi legyen belőle. Habár Jesús múltja egy rejtély, a jelenét a bosszút határozza meg, és úgy dönt, hogy ott támadja meg az ellenségét, ahol a legjobban fáj neki: a lányain keresztül. Ez a harc egy olyan pontra viszi el, ahol a szerelem és a gyűlölet közt őrlődik, amikor Mariluz elrabolja a szívét, és Carlota bejelenti, hogy gyermeket vár tőle. A bosszú terve fordulatot vesz, és a fivérek úgy döntenek, hogy az igazságszolgáltatás elé viszik Augusto-t, hogy megfizessen bűntetteiért.




Rodrigo Guirao mint Damián Guerrero

Damián, a középső testvér, impulzív, harcos és szégyentelen. Bátor és merész a szerelemben. Szabad lélek, nem tud nyugton maradni egy helyben. Miután elvesztette a családját, az utcákon élt, ahol megtanulta a legerősebb törvényt a túléléshez, amíg börtönbe nem került. Jesús-nak köszönhetően kikerül a börtönből, de nehezére esik elfogadni szabályokat, mivel nem tudja, hogy kell családban élni. Csak a bosszú miatt marad. Igazságosnak tartja, hogy megszerezze Domenica-t, a gyönyörű és előkelő lányát annak a befolyásos embernek, aki tönkre tette az apját. Instabilitása a szerelmi kapcsolatok terén és tudván, hogy kapcsolata Domenica-val fájdalmat okoz öccsének; mindezek szinte lehetetlenné teszik kapcsolatukat. Végül a szerelem érvényesül, és mint egy harcos, felfedezi az erőt, amit a vérkötelék jelent.



Christian de la Campa mint Samuel Guerrero

Samuel, a legkisebb testvér, egy kegyetlen ember rabszolgájaként, modor és taníttatás nélkül. Sosem tanult meg olvasni. Kimondja a dolgokat, ahogy érzi őket, és nem tudja kontrollálni az impulzusait. Amikor megismeri Domenica-t, úgy tekint rá, mint egy angyalra, aki szépséget és kedvességet áraszt; emiatt ellenkezik az ellen, hogy felhasználják a bosszúhoz, ezzel ellentéteket szítva Damián-nal. Azzal, hogy beleszeret a lányba, Samuel-nek egy fejlődési lélekjelenlétet ajándékoz. Naivitása és a tapasztalatok hiánya miatt elfogadja Selena tanításait, egy fiatal táncosnőjét, aki egyenes, nyitott és tabuk nélkül él, és akivel átéli első szerelmi tapasztalatait. Mivel ő a legkisebb, a testvérei mindig megvédik őt, de mint egy harcos, Samuel megszerzi az erőt ahhoz, hogy megküzdjön saját harcaival.



Altaír Jarabo mint Carlota Ruiz-Montalvo

Augusto elsőszülöttje. Kislánykora óta, Carlota számíthat az apja támogatására, akit érzelmi problémáival manipulál. Augusto pedig túlságosan megvédi őt a trauma miatt, melyet kislánykorában szenvedett, amikor jelen volt édesanyja hidegrázó halálakor. Carlota meggyőzi az apját, hogy támogassa kapcsolatát Jesús-szal, a szemközti műhely autószerelőjével, akit idealizál és megszállottságává tesz, amíg a feleségévé nem teszi. Érzelmi instabilitása túlmegy a határokon, mikor Mariluz ellen lép, aki a szerelmi riválisa.



Natalia Esperón mint Guadalupe García

Guadalupe egyedülálló édesanya, aki küzd azért, hogy előre jusson lányával, Mariluz-szal, akit szeretettel és törődéssel vett körül. Átadta magát szerelemből Augusto Ruiz-Montalvo-nak, aki annak a birtoknak a tulajdonosa, ahol napszámos volt. Amikor a férfi azzal fenyegeti, hogy megszabadul minden fattyú gyermektől, teljes mértékben eltitkolja a terhességét. Beleszeretni a nem megfelelő férfiba a García-k átka, amíg Guadalupe meg nem ismeri Heriberto Villalba-t, egy lovagét, aki elnyeri a szívét. Guadalupe előítéletei és Augusto zaklatásai lesznek azok az akadályok, amiket le kell győznie, hogy elérje a szerelmet.



Ana Martín mint 'Conchita' García

A García-k családfeje erős természetű, mint egy tölgy, de nagy szíve van. Neki szintén egyedül kellett felnevelnie a lányát egy férfi segítsége nélkül. Története megismétlődött Guadalupe-val, aki az ő kis Augustito-jára vetette szemét, akire Conchita fiaként vigyázott kiskora óta. Mariluz, az unokája az ő nagy büszkesége, és próbálja elkerülni, hogy összetörjék a szívét. A sors meglepi őt, amikor megismeri don Abel-t, akivel egy őszi szerelmet él meg, melynek alapja a vidámság, az érzékenység és a segítőkészség, mellyel együtt segítenek másokon.


Diego Olivera mint Augusto Ruiz-Montalvo

Hozzá van szokva a hatalomhoz, Augusto azt csinál, amit csak akar, amikor akarja, és úgy, ahogy ő akarja, a családjában és az üzletben egyaránt. Szeretetteljes lányaival: Carlota, Domenica és Emma, akiket mindenek felett imád. Feleségül vette Victoriana-t a hatalom és a társadalmi tekintély miatt, habár Guadalupe volt valódi fiatalkori szerelme, ami miatt most ellenkezik, hogy más férfié legyen. Évekkel ezelőtt tönkre tette Octavio Sánchez életét, akitől elvette földjeit. Most fél, hogy a gyerekei és az özvegye árthatnak neki, ezért megkeresi őket, hogy eltüntesse őket. Augusto nem is gondolja épp a házával szemben vannak, mint autószerelők, Guerrero vezetéknévvel, és készen állnak arra, hogy tönkre tegyék, beteljesítve ezzel bosszújukat és igazságot szolgáltatva.



Sabine Moussier mint Victoria Peñalver

Mindig figyel a külsőségekre, a tökéletes feleség szerepét jelenti, titkolva ezzel üres életét, melyből hiányzik a szerelem. Hogy lenyugtassa női szükségleteit, egy titkos kapcsolatot tart fenn Federico-val, férje, Augusto unokaöccsével. Habár jó anyának tünteti fel magát, kevés időt tölt lányaival. Büszke Domenica-ra, de szégyelli Emma-t, aki beteg. Teljes mértékben ellenzi lányai kapcsolatát egyszerű autószerelőkkel, és megteszi a szükséges lépéseket ez ellen. Mostohalányát, Carlota-t veszélyesnek tartja érzelmi instabilitása miatt.



Oka Giner mint Domenica Ruiz-Montalvo

Augusto és Victoriana lánya. Érzékeny, nagylelkű és békéltető, őszintén aggódik másokért. Nem akart az apjának dolgozni, mert saját utat akart nyitni magának, de vőlegénye, Iker miatt deportálják, és emiatt kell visszatérnie. Amikor megismeri Samuel-t és Damián-t, mindkét fivér lenyűgözi őt. Samuel-ben felfedezi a jólelkű és átlátszó férfit, akinek felajánlja, hogy megtanítja olvasni. Damián, ezzel ellentétben, vakmerőséggel közeledik hozzá, és hamarosan ellopja a szívét, habár van benne valami, amitől nyugtalan a lány. Domenica a két testvér közt fog őrlődni, ám végül csak egyikük szerezheti meg a szerelmét.



Karena Flores mint Emma Ruiz-Montalvo

Augusto és Victoriana kisebbik lánya. Divatról és szépségről szóló videókat készít a közösségi oldalára, és táncversenyeken vesz részt a barátnőivel alkotott csoporttal. Azonban komoly problémái vannak az önbizalmával a mostohanővére állandó támadásai és az anyja szeretetének és figyelmének hiánya miatt. A barátai befolyásának hatására az alkohol világába kerül, mely veszélybe sodorja, ugyanis cukorbetegségben szenved. Amikor megismeri Adrián-t, először összevesznek, amiért kimondják, amiket gondolnak, de később egymásba szeretnek.



Sian Chiong mint Adrián Guerrero

A Guerrero-fivérek tinédzser unokatestvére élettel teli, a rapp rajongója, és nagyon hűséges természetű. Egy internátusban nőtt fel, ahol találkozott Jesús-szal, aki tudtára adta, hogy van családja, és egy Guerrero, ahogyan ők is. Sosem lesz többé egyedül. Sikerül elköszönnie Amelia-tól, az édesanyjától, aki egy mentális betegségben szenvedőket kezelő klinikán fekszik, ezért nem tudott vigyázni rá. Úgy dönt, hogy jogot fog tanulni, hogy harcoljon az igazságtalanságok ellen. Habár Emma, Augusto legkisebb lánya, először nem szimpatikus neki, végül beleszeret. Adrián küzd azért, hogy segítsen neki legyőzni az alkohollal való problémáit, és visszaszerezni önbizalmát.


René Casados mint Heriberto Marcelino

Tökéletes képviselője a romantikus szerelemnek, őszinte és mély érzései vannak. Ékesszóló, dialógusai tele vannak igazsággal és érzelmekkel. Egy igazi lovag, aki a régiesség szerelmese, poétikus stílussal. A szórakoztató és romantikus szerelmi történet, mely közte és Guadalupe közt alakul ki, eléri, hogy a nő ismét megnyissa a szívét egy olyan szerelemre, mely az értékeken, a tiszteleten és valódi érzéseken alapszik. 


Gabriela Spanic mint Elisa

Elisa a Guerrero-fivérek, Jesús, Damián és Samuel elveszett édesanyja, akit halottnak hittek. "Ő egy anyuka egy harcos szívvel, aki folyamatosan küzd, mint ahogy azt bármelyik mexikói édesanya a gyermekeiért, aki képes bármire a gyermekeiért, és ez lenyűgöz, mert én is édesanya vagyok." - mesélte karakteréről a venezuelai színésznő.


Megjegyzések