7-12 ezer ruhadarab egy telenovellában: mi lesz a sorsa a ruháknak?

Általában 7-12 ezer ruhadarabot használnak fel egy telenovella készítésénél. De honnan szerzik be őket és mi lesz a sorsuk, miután egy színész használta őket? Így szövik a varázst a mexikói Álomgyárban...


Ahhoz, hogy minden nap működjön a varázs a TelevisaUnivision forgatási stúdióiban, és hogy ezután a közönség leülhessen az otthonaikban, hogy megnézzenek egy jó telenovellát, szükség van különböző részlegek fáradhatatlan munkájára, akik egységesen dolgoznak ugyanazzal a céllal: egy jó minőségű végtermék megalkotása, amely képes magával ragadni a közönséget. Az egyik ilyen részleg pedig a ruhákért felel, több mint 200 ember dolgozik ebben a csapatban.

"Általában elmondható, hogy egy novellában hozzávetőlegesen egy 7-12 ezer ruhadarabos készletünk van. Ez a teljes [készlet] összesen, beleszámolva például az egyenruhákat, a szolgálati ruhadarabokat... az összes karakter [ruháját]." - nyilatkozta Solange Alchourron, a TelevisaUnivision ruhatervezésért felelős vezérigazgatója a People en español-nak. De felmerül a kérdés a nézőkben, hogy vajon honnan jön ez a sok ruha, amit a színészek hordanak a jelenetekben?


"Van egy ruharaktárunk, amiben megközelítőleg 120 ezer ruha van, ahol a tervezők, mondjuk úgy, újrahasznosítják azokat a ruhadarabokat, amelyeket más produkciókban már használtak, másokat vásárolnak, és sok más újonnan készül." - magyarázta a vezérigazgató. "Ez egy nagyszerű kreatív munka, hiszen van egy körülbelül 60 fős műhelyünk, szabó és varró is." - emelte ki. "Ezen ruhadarabok közül sok keresztül ment a műhelyben is, hogy adaptálják őket, átalakulnak és adaptálódnak, mindezt a [karakter] már előre kialakított megjelenésnek megfelelően." - mesélte a folyamatról.

És miután felhasználtak egy ruhadarabot, az visszakerül a raktárba, ahol arra várnak, hogy ismét felhasználják őket egy másik produkcióban, egy másik karakternél, kisebb átalakításokkal. "Átalakításukkal és adaptációkkal újra felhasználják őket. Remek csapatmunka ez." - tette hozzá Solange Alchourron.


A ruhákért felelős csapat minden telenovellánál 9 főből áll, "plusz a műhelyben tartózkodó összes emberből" - mutatott rá. "Vannak sofőrjeink, tisztítóink, mert a ruhák foltosak lesznek, és szükségük van erre a folyamatra, hogy amikor az emberek felveszik, kifogástalanok legyenek a helyszínen." - magyarázta.


Megjegyzések