Izaura TV: számtalanszor ismételt telenovellákkal ünnepli 8. születésnapját a csatorna

2016. augusztus 14-én indult útjára a TV2 Csoport csatornája, az Izaura TV, mely a romantikus sorozatok kedvelőinek készült. A csatorna szerdán ünnepelte nyolcadik születésnapját, melynek keretein belül bejelentették őszi kínálatukat.


Az Izaura TV a TV2 médiacsoport jelentős portfólió-fejlesztésének részeként indult el 2016. augusztus 14-én, több telenovella premierrel, nevét a Rabszolgasors című brazil telenovella főhősnője, Isaura után kapta. Indulásakor három telenovella premierrel startolt el, melyek a La viuda joven (A fekete özvegy), a La esclava blanca (Victoria, a rabszolgák megmentője) és a Quién es quién (Éld az életem) voltak. Az évek során a premierek száma azonban csökkent, olyan alkotások érkeztek a csatornára, mint a Sin senos sí hay Paraíso (Csajok, szilikon – Nem ettől lesz Paradicsom), melynek folytatását végül azóta nem adták le, az Amor real (Tiszta szívvel), melyet régóta vártak a rajongók, a La Doña (A végzet asszonya), melyet ötödik születésnapjuk alkalmából vettek meg, a Te acuerdas de mí (A sors keze), valamint a nemrég vetített Ana de nadie (Ana választása).

Emellett elővettek pár régi novellát, melyeket általában még egyáltalán nem ismételt más csatorna, így láthattuk a Luz María (Luz María), a Pobre diabla (Fiorella), a María la del barrio (María), a La mentira (A vipera), a Mi gorda bella (Édes dundi Valentina), a Gata salvaje (Vadmacska), illetve a nemrég műsorra tűzött Las vías del amor (A szerelem ösvényei).


Ezeken kívül pedig számos telenovellát megismételtek, melyeket már többször is láthatott a közönség, köztük az Esmeralda (Esmeralda), az El privilegio de amar (Titkok és szerelmek), a La usurpadora (Paula és Paulina), a Yo soy Betty, la fea (Betty, a csúnya lány), az Angela (Angela), a Nunca te olvidaré (Esperanza), a Laberintos de pasión (Julieta), a Marimar (Marimar), a Yago (Yago, pasión morena), a Muñeca brava (Vad angyal), a Tierra de pasiones (Második esély), a La reina del sur (Dél királynője), az Emperatriz (A Császárnő), a Rosalinda (Rosalinda), a Soñadoras (Szerelmes álmodozók); a felsoroltak között pedig többet is számtalanszor vetítettek már.

Ennek tekintetében ünnepli most a nyolcadik születésnapját a csatorna, ahol az elmúlt nyolc évben csupán nyolc latin-amerikai premier telenovellát vetítettek, kínálatukra mára már a török sorozatok dominálják, az általunk kedvelt latin-amerikai produkciók pedig már kisebbségben vannak. És ez a a születésnap alkalmából kiadott ajánlóban sincsen másképp, ahol bejelentik, hogy sokszor ismételt telenovellákkal "ünneplik" nyolcadik születésnapjukat.


A július 22-én műsorra tűzött Las vías del amor (A szerelem ösvényei), melyet egyébként teljesen szétvagdosva ad a csatorna, csupán számtalanszor ismételt telenovellák szerepelnek az ajánlóban, mint a jelenleg is futó La usurpadora (Paula és Paulina) vagy a hamarosan ismét műsorra kerülő Rosalinda (Rosalinda). "A retro kedvelők a mostani kínálatban A szerelem ösvényein kalandozva kapcsolódhatnak ki, szeptember 12-től pedig érkezik egy nagy klasszikus, a Rosalinda, ami 16:55-től lesz majd látható." – áll a közleményben, melyet a csatorna adott ki, ezzel bejelentve a Thalía főszereplésével készült novella újabb ismétlését, mely 19. alkalommal fog a hazai képernyőkre kerülni.


Hol van Elisa?

A napokban, még a születésnapi ajánló előtt egy másikat is kiadott a csatorna, egészen pontosan ezt, amelyben jelenetek vannak a Telemundo 2010-ben készült telenovellájából, a Dónde está Elisa-ból (Elisa nyomában), így elterjedt a pletyka, hogy azt is képernyőre tűzik. Azonban minden bizonnyal egy félreértésről lehet szó, mert a telenovellát később Titkok hálójában címmel adta a TV2, jelenleg pedig ugyanezen címmel fut egy török sorozat az Izaura TV-n, így minden bizonnyal összekeverték a két sorozatot. Ha nem is adja le végül a csatorna a sorozatot, melynek főszereplőit Gabriel Porras, Sonya Smith és Jorge Luis Pila alakították, nálunk megtaláljátok jó minőségben, a 'Telenovellák' menüpont alatt.


Tehát így a Las vías del amor (A szerelem ösvényei) visszatérése mellett csupán a La usurpadora (Paula és Paulina) és a Rosalinda (Rosalinda) marad nekünk, azonban ha ti is szeretnétek több latin-amerikai telenovellát látni az Izaura TV-n, legyen az premier vagy régen látott klasszikus, azt tudjuk javasolni nektek, hogy írjatok a csatornának a közösségi oldalaikon vagy emailben a kozonsegszolgalat@tv2.hu címre, mert ha sokan írtok, akkor van esély rá, hogy meghallgassák a kéréseket.

Mit gondoltok arról, hogy az utóbbi időben csökkent a telenovellák száma a csatornán? Melyik premiert, illetve retro ismétlést szerettétek a legjobban? Milyen novellákat látnátok szívesen a csatornán?

Megjegyzések

  1. Én ezt a levelet küldtem most nekik: Láttam a minap az Izaura Tv 8 éves születésnapjára készített reklámot. Kissé keserédesen vettem tudomásul, hogy a 8 éves születésnapot latin sorozatok tekintetében pusztán egy sokadszorra ismételt alkotással ünneplik meg (Rosalinda). A 8 év alatt a csatornán mindössze 7 premier latin-amerikai sorozat volt, holott annak idején úgy indult a csatorna, hogy ez lesz a fő profilja.
    A kérdésem az lenne, hogy a továbbiakban is folytatódik a tendencia vagy terveznek több latin-amerikai sorozatot leadni? Még ha ismétlés is lenne, akkor is jó lenne, ha olyanok kerülnének elő, amiket nem tizedjére lát a hazai közönség. Örülné(n)k például az Első szerelemnek (Primer amor), A következő áldozatnak (A proxima vitima), a Kassandrának, a Samanthának... Ezeket anno mind a TV2 vetítette és azóta se ismételték meg őket.

    VálaszTörlés
  2. A szerelem ösvényeit remélem mihamarabb felteszitek vágatlanul! Nagyon várják sokan. Hajrá!’ Előre is köszönjük!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretném. Kicsit lassan indult be, de most már egészen érthető és megvan az alapsztori. Tetszik.

      Törlés
    2. Mikor várható A szerelem ösvényei vágatlanul? Mert én csak azt szeretném letölteni, ezt nem akkor. Köszönöm a segítséget.

      Törlés
    3. Ne türelmetlenkedj, azt olvastam múltkor fel fogják tenni vágatlanul, akkor biztosan hamarosan :)

      Törlés
  3. Az biztos, hogy a csatorna már szinte egyáltalán nem maradt hű a nevéhez, így akár nyugodtan nevet is változtathatna. Ha már ennyire mennek a törökök, azokat pakolják át a Jocky TV-re, az Izaura pedig legyen fenntartva a latin novellák számára.

    VálaszTörlés
  4. Én nagyon szeretem az oldalatokat, de most nagyon nem értek veletek egyet.

    Az elmúlt nyolc év országos premierjei:

    La viuda joven (A fekete özvegy), La esclava blanca (Victoria, a rabszolgák megmentője) Quien es quien (Éld az életem), Sin senos sí hay Paraíso (Csajok, szilikon – Nem ettől lesz Paradicsom), La Doña (A végzet asszonya), Te acuerdas de mí (A sors keze), Ana de nadie (Ana választása)

    Gyártókra és stílusukra lebontva szerintem nagyon választékos volt a kínálat, plusz még kaptunk egy Amor Realt (Tiszta szívvel) is.

    Az elmúlt nyolc év csatornapremierjei:

    Luz María (Luz María), Pobre diabla (Fiorella), María la del barrio (María), La mentira (A vipera), Mi gorda bella (Édes dundi Valentina), Gata salvaje (Vadmacska), Las vías del amor (A szerelem ösvényei)

    2016-ra nagyjából tíz éve ismételték különböző kábelcsatornák a klasszikus telenovellákat, azonban ezek közül egyiket sem vették elő. Én úgy gondolom, hogy a csak általuk elővett klasszikusokból is nagyon széles spektrumban válogattak. Régi nagy fórumozóként emlékszem, hogy a Mariaért és A viperáért a 2010-es évek elején fórumozók százai ölni tudott volna normális minőségben - az Izaura teljesítette ezeket a nézői igényeket. A Vadmacskát pedig konkrétan újra is szinkronizálták, mert az eredeti hangsáv pár epizódja nem volt elérhető.

    Én úgy látom, hogy a csatorna az indulása idején megpróbálkozott országos premiertartalmakkal, amik azonban nem vonzottak be olyan széles nézőközönséget, 2017 őszén aztán jöttek az örök klasszikusok (Esmeralda, Titkok és szerelmek) főműsoridőben, amik pedig hasítottak. Azóta sem hozott semmi olyan jól a csatornán, mint ezek a sorozatok.


    A török sorozatok pedig nagyjából a csatorna indulásával nyertek teret véglegesen a nemzetközi piacon a latin társaikkal szemben - erről nem az Izaura Tv vagy a tv2 tehet, megváltoztak a nézői igények, a korábbi giccsfaktorra már nem mutatkozott akkora igény, ezért kell vásárolniuk a jóval drágább, török sorozatokat. Ezek a sorozatok mostani nézőszámok tekintetében is jól szerepelnek hétköznap délutánonként a tv2-n.

    Én nem siránkozom a kevés premiertartalom miatt, mivel tudom, hogy ma már nem az ezredfordulón/kétezres évek végén vagyunk - a nézői igények megváltoztak, ez van, ezt el kell fogadni.

    Mégis, a megváltozott nézői igények ellenére is a tv2 csoport igyekszik kedveskedni a latin sorozatok kedvelőinek: van egy Izaura Tv-nk, ahol fut jelenleg egy régóta várt klasszikus (A szerelem ösvényei), nemrég ért véget országos premierként a kolumbiai Ana de nadie (Ana választása), és a fenti lista mind csatorna, mind országos premierek tekintetében is szép lista.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. +1: Emlékszem 2011-re, a második telenovella-dömping idejére, amikor azt taglaltuk fórumokon, hogy tartalékolunk a premierekből, mert az ezredfordulós időszakhoz hasonlóan szinte biztos, hogy 1-2-3 év múlva ismét kikopnak a telenovellák a kínálatból. Erre itt vagyunk 2024-ben, és nem, még mindig adnak premier telenovellákat, plusz elhívtak a közelmúltban két nagy telenovella-sztárt, mi pedig itt sírdogálunk, hogy a magyar tulajdonú telenovella-csatorna nem ad elég telenovellát....

      Legyünk érte hálásak!

      Törlés
    2. Az Amor real valóban kimaradt, de már javítottuk.

      Törlés
    3. Azért számoljuk már össze a török premierek szamát, amiből jóval több van... egy évben leadnak annyit, mint latin-amerikaiból 8 év alatt. Mindezt úgy, hogy a csatorna úgy indult, hogy a latin-amerikai telenovellákra fog fókuszálni. Úgyhogy nem tudom, miért legyünk hálásak, ráadásul nemrég még a csatornát is elvették a MindigTV nézőitől.

      Törlés
  5. A születésnapi ajánlót hol lehet megnézni? Köszönöm szépen 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatoltuk a videóhoz, már meg tudjátok nézni azt is. 🙂

      Törlés
  6. Ti sokkal több telenovellát hozzatok el nekünk mint az Izaura tv, pedig ti csak 3.éve vagytok.

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük szépen a születésnapi videót és az összes feltöltést. 🙂

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok
    Légy szíves írjatok a koszegii@ahrt.hu e-mail címre, hogy legyen újra IZAURA TV az Antenna Hungária Zrt-nél a Mindig TV csatorna kínálatában. Köszönöm szépen ❤️🙏

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok! Én is szeretném kérni az isauratv hogy több régebbi sorozatot adjanak le! Pl barátok és szerelmek illetve a pokolbana szépfiukkal! Elöre is köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.
      Akkor erre az email címre írj, mert az itteni kommenteket nem olvassa az Izaura TV. Itt az email címük:
      kozonsegszolgalat@tv2.hu

      Törlés

Megjegyzés küldése