A múlt börtönében: exkluzív interjú Tokaji Csabával

Nemcsak Zakariás Éva dolgozik együtt hatodik alkalommal Angelique Boyerrel, hanem a történet férfi főhősét alakító Sebastián Rulli magyar hangja, Tokaji Csaba is hatodjára adja hangját az argentin színésznek.


Sebastián Rulli és Tokaji Csaba már teljesen összenőttek, a közönség pedig már el sem tudná képzelni más magyar hanggal az argentin színészt, akit olyan telenovellákban szinkronizált már Csaba, mint a Teresa (Teresa), az Amores verdaderos (Rabok és szeretők), a Lo que la vida me robó (Szerelem zálogba), a Tres veces Ana (Ana három arca), a Los ricos también lloran (A gazdagság ára), most pedig a Vencer el pasado-ban (A múlt börtönében) hallhatjátok őt, ahol Mauro Álvarez-nek kölcsönzi a hangját.

A szinkronművésszel már korábban is készítettünk interjút, melyet ide kattintva találtok, most pedig legújabb munkájával, a Vencer-antológia harmadik sorozatának szinkronjával kapcsolatban kérdeztük őt. Egy exkluzív interjú keretein belül mesélt arról, mit szól ahhoz, hogy ismét az argentin színésznek adja a hangját, mit gondol a karakteréről, valamint a telenovelláról, mely fontos mondanivalót közvetít a közönség számára. Innen is köszönjük a lehetőséget az újabb interjúhoz!


Sebastián Rulli és te már teljesen összenőttetek, hiszen már számos telenovellában kölcsönözted neki a hangod. Milyen érzés volt, mikor felkértek, hogy újra te szinkronizáld a színészt?

"Természetesen megtisztelő. Örülök neki, hogy már sokadjára a magyar hangja lehetek."


Hogyan mutatnád be Mauro Álvarezt, a karaktert, akinek a hangodat kölcsönzöd a telenovellában?

"Ebben a sorozatban Sebastián két személyt formál meg, Mauro-t és Darío-t. Az előbbi, amely a valós személyisége, felelősségteljes és szeretetteljes az öccse és a családja iránt. Az utóbbinak, amely egy felvett szerep a munkahelyén, eltökélt szándéka, hogy az édesapjának igazságot szolgáltasson mindenáron. Persze, közben megismerkedik Renatával és kiderül, hogy hatalmas szíve van."


Sebastián Rulli egy interjúban azt nyilatkozta, hogy kihívást jelentett számára megérteni karaktere viselkedésmódját, mert teljesen ellentétes az ő személyiségével. Te mit gondolsz erről? Mennyire értesz egyet Mauro-val és a cselekedeteivel? 

"Megértem Mauro tetteit és elfogadom. Nincs ebben semmi ördögtől való. Mindenki ezt tenné, akibe szorult egy kis igazságérzet."


Mit gondolsz arról, hogy ilyen társadalmi problémákat bemutató, fontos mondanivalót átadó telenovellákat készítenek manapság?

"Szükség van ezekre a sorozatokra, hiszen az életből merítenek, és megnyugtató, hogy a végén a rosszak elnyerik a büntetésüket. Ami sajnos a valóságban többnyire nem történik meg."


A telenovella a közösségi oldalak használatáról is szól, azonban azt is bemutatja, mi van, ha valakinek nincs. A történet szerint Mauro-nak ugyanis nincsenek közösségi oldalai. Mit gondolsz erről, hogy a mai világban valaki nem használja a közösségi oldalakat?

"Maurónál ez szándékos, mert így kevésbé tetten érhető a munkahelyén, hogy szerepet játszik. Ha valaki nem szeretne fent lenni közösségi oldalakon, az szíve joga. Rengeteg visszaélésről hallhatunk már mi is amiatt, mert mindenki tud mindenkiről mindent."


Ebben a novellában, a többivel ellentétben, a fő hangsúly a négy főhősnőn van inkább, és nem Renata és Mauro párosán. Mit gondolsz erről, hogy nemcsak ők vannak a középpontban?

"Ennek a telenovellának ilyen a tematikája. Nekem kifejezetten tetszik! Nem kell megijedni senkinek a nézők közül, mert nagyon jó arányban vannak adagolva a jelenetek a történések és a szereplők azaz a mi kettősünk is."


Hogyan telik általánosságban a munka stúdióban? Mesélj nekünk a felvételekről.

"Szentesi Dorottya szinkronrendezővel ez az első nagy közös munkánk. Már az első felvétel alatt egy nagyon jó munkapartneri kapcsolat alakult ki közöttünk. A fordítás hiányosságaiban való folyamatos segítségéért pedig, hatalmas hála jár neki. Hetente öt részt veszünk fel és még hátra van tíz rész. Szeretem ezt a munkát és hiányozni fog."


Zakariás Éva és te is hatodjára adjátok hangotokat Angelique Boyernek, illetve Sebastián Rullinak, ebből pedig négy alkalommal együtt tettétek ezt, habár Éva elmesélte nekünk, hogy már nem egyszerre veszitek fel a különböző karaktereket. Melyiket szeretted jobban, amikor együtt vettétek fel régebben vagy most, amikor külön-külön?

"Amikor együtt voltunk a stúdióban, számomra az mindig hozzáadott valami pluszt a munkafolyamathoz, mert közvetlen tudtál reagálni a partner minden (hang) rezdülésére. Sajnos a felgyorsult világunk miatt, a színész egyeztetés, az időhatékonyság, megspékelve a Covid-al, átálltak a stúdiók az egyéni felvételekre. Mindig jóleső érzéssel gondolok vissza a közös felvételekre."


Végül pedig, mit üzensz a közönségnek, akik követik a telenovellát és a Telenovella Sarok olvasóinak?

"Kedves olvasók, köszönöm, hogy elolvasták gondolataimat, és hogy folyamatosan nézik az általam is szinkronizált telenovellákat. További jó szórakozást kívánok mindenkinek."


Megjegyzések

  1. KÖszi :) Jó volt olvasni :)

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon szeretem a szinkron hangot , kellemes hang , mással el sem tudnám képzelni !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése