10 telenovella, melyek már 20 évesek 2024-ben

Olyan, mintha csak tegnap lett volna a premierjük, de az alábbi telenovellák bizony idén már 20 évesek lettek. Ma 10 telenovellát hoztunk, melyek 2004-ben készültek.


Az idő csak úgy repül, és habár olyan, mintha csak tegnap készültek volna, a következőkben felsorolt telenovellák már 20 évesek. Szinte hihetetlennek tűnik, hogy már ennyi idő eltelt tengerentúli premierjük óta, így mai posztunkban 10 olyan telenovellát hoztunk nektek, hazánkban vetítettet és nem vetítettet egyaránt, több tévétársaság kínálatából is, melyek idén már két évtizede, hogy elkészültek. Persze több is van, melyet 2004-ben készítettek, mi azonban az alábbi 10 telenovellát választottuk most ki, melyek főcímét is megnézhetitek, hogy egy kicsit együtt nosztalgiázzunk velük.


Rebelde

Amikor az exkluzív Elite Way School először nyitotta meg kapuit Mía Colucci (Anahí), Roberta (Dulce María), Lupita (Maite Perroni), Miguel (Alfonso Herrera), Diego (Christopher Uckermann) és Giovanni (Christian Chávez) diákjaival, kevesen láthatták előre a sikert, amivé a telenovella válik a fiatalokról szóló történet, valamint a zenei jelenséget, amiből RBD zenei csoport alakult ki. Pedro Damián producer telenovelláját, mely két évig volt képernyőn Mexikóban és összesen 440 rész készült belőle, hazánkban nem vetítették, ennek ellenére a rajongók számára nem kell bemutatni a novellát.




Rubí, az elbűvölő szörnyeteg

"Szégyentelen, mivel ő a legszebb, szinte semmije sincs, de szereti a drága életet..." - így kezdődik José Alberto Castro ikonikus telenovellájának főcíme Reyli Barba dalával, mely tökéletesen leírja a karaktert, mely a hírnévhez repítette az őt életre keltő Bárbara Mori-t, ennek a bizonyítéka az is, hogy a mai napig hatalmas rajongótáborral rendelkezik a telenovella, mely az ambíciót mutatja be női testbe bújva. Az uruguayi színésznő lovagjait Eduardo Santamarina és Sebastián Rulli keltették életre, a 115 részes novellát pedig hazánkban is adták, illetve nálunk is elérhető a 'Telenovellák' menüpont alatt vagy ide kattintva.




Liliomlány

Éppen 20 éve történt az is, hogy Nathalie Lartilleux vezető producerként debütált a Televisánál, így készítette el a híres María-trilógia első darabja, a María Mercedes remake-jét, melynek főszereplőit Camila Sodi és Valentino Lanús keltették életre. Habár Camila verziója nem érte el híres nagynénje verziójának sikerét, a novellát hazánkban is bemutatták, így az itthoni közönség számára sem ismeretlen az alkotás.




Amarte es mi pecado

Habár hazánkban nem vetítették, de sok rajongónak nem kell bemutatni a Yadhira Carrillo főszereplésével készült melodrámát, mely szintén 20 éves idén. A Señor Telenovella, azaz Ernesto Alonso kezei között készült ikonikus novella Nora életét mutatja be, aki miután számos szörnyűséget, balsorsot és árulást szenved el a férfiak miatt, megesküszik, hogy soha többé nem fog szeretni, és egyetlen célt szem előtt tartva építi újjá életét: hogy szépségét kihasználva kizsákmányolja a férfiakat, így válik Leonora Madrigallá. A melodráma, mely férfi főhősét Sergio Sendel alakította, nagy sikert aratott a műfaj szerelmesei között, kétség kívül az év legjobb alkotásai közé tartozik.




Anita, a bűbájos bajkeverő

Ivonne Montero és Jorge Enrique Abello keltették életre a telenovella főszereplőit, mely Anita életét meséli el, aki édesanyja korai halála után elindul Kaliforniába, hogy rátaláljon nagynénjére az Egyesült Államokban, ám ott találkozik Eduardo Contrerasszal, akivel együtt egy furcsa, de tökéletes párt alkotnak, akiknek küzdeniük kell a társadalmi és kulturális különbségekkel, ahogy romantikus intrikákkal is, annak érdekében, hogy megvédjék szerelmüket. A hazánkban is bemutatott novella antagonistáját Natalia Streignard alakította. "Ez a történet nagyon sok csodálatos dolgot hozott az életembe. Pályafutásom egyik legkedvesebb és legszebb projektje volt." - ismerte be Ivonne Montero.




A szerelem foglyai

Gaby Spanic második telemundós telenovellája is már szerepel ezen a listán, melynek főhősnőjét Mauricio Islas, majd később az őt leváltó Gabriel Porras oldalán alakította. A venezuelai színésznő egy nagyon fiatal Génesis Rodríguezzel dolgozott ebben a Telemundo-melodrámában, amelyben életet adott Guadalupe-nak, egy nőnek, aki fáradhatatlanul küzd azért, hogy visszaszerezze lányát, miután 15 évre bebörtönözték.




La mujer en el espejo

A Pasión de gavilanes (A szenvedélyek lángjai) nagy sikere után, Paola Rey és Juan Alfonso Baptista ismét egy párost keltettek életre a Telemundo telenovellájában, mely Juliana történetét mutatta be, egy egy régimódi, ártatlan, egyszerű, gyengéd és rendkívül intelligens fiatal nőét, aki egy varázstükör segítségével Maritza-vá változik, egy vegyészmérnökké, aki csupán egy mosolyával képes elérni mindazt, amire csak gondol; ez azonban csak nappal tart, este ugyanis Juliana visszaváltozik.




Te voy a enseñar a querer

Catherine Siachoque és férje, Miguel Varoni együtt szerepeltek a Caracol Televisión és a Telemundo közös produkciójaként készült melodrámában, melynek főhősnőjét Danna García alakította. A vidéken játszódó novella, melynek középpontjában egy szerelmi háromszög állt fenn, melynek részesei voltak apa és fia is, hazánkban szintén nem került bemutatásra, azonban a tengerentúli közönséget könnyedén meghódította a történet, mely az azonos című 1990-es telenovella feldolgozásaként készült.





Az élet gyönyörű oldala

Hogy ne csak a két ismertebb gyártó kínálatából válogassunk, két hazánk vetített telenovellát is bevettünk ebbe a listába, melyek szintén 20 évesek idén, s Magyarországon a megboldogult Zone Romantica mutatta be őket. Egyikőjük a Sabor a ti, melyet Az élet gyönyörű oldala címmel tűztek műsorra, főszereplői Ana Karina Manco, Miguel de León és Astrid Carolina Herrera. A novellát a Venevision készítette el, mégpedig Ligia Lezama és Benilde Ávila eredeti történetéből; a Caracas-ban játszódó melodráma összesen 153 részes volt.




Luna, az örökösnő

A Caracol Televisión telenovellája szintén 20 éves idén, melyet Gaby Espino és Christian Meier főszereplésével készített el a kolumbiai tévétársaság, a Romantica nézőinek pedig szintén ismerős lehet a történet, mely 120 részes keresztül mutatta be Luna történetét, akitől egy gazdag és befolyásos férfi ki akarja sajátítani az édesanyja által ráhagyott vidéki telkét egy paradicsomi zónában, így a fővárosba menekül, ám ezzel még jobban összekuszálja a történet szálait.


A felsoroltak közül melyik a kedvencetek? Milyen idén 20 éves telenovellákkal egészítenétek még ki a listát?


Megjegyzések

  1. Régi szép idők. Az élet gyönyörű oldalának és a 2002-ben készült Júdás asszonyának egyedi hangulata volt, amelyet soha senki sem fog újra megcsinálni. A mai sorozatoknak hiányoznak a varázsaik… én éppen ezért régiekkel nosztalgiázok egy ideje, most A szerelem ösvényei nagy kedvencem. Egy szó, mint 100. Régen sokkal minőségibb sorozatokat készítettek!!!

    VálaszTörlés
  2. A bátor Juan atya is 20 éves. A Pol-ka Argentín tv társaság 2004-ben vetítette a 189 részes Telenovellát.

    VálaszTörlés
  3. Igen a régieknek ,valahogy más hangulata volt....A júdas asszonya...A bátor Humán atya...Rozalinda...és a legkedvesebb számomra a ( A vipera) Imádtam midegyiket

    VálaszTörlés
  4. A Csacska angyal (Floricienta) is idén 20 éves, az 1-ső évadot 2004-ben mutatták be Argentínában.
    A Rebelde című Mexikói Telenovella a 2002-es Argentín Rebelde Way Mexikói remekje. Bár a sorozat Mexikóban népszerű volt a világ többi táján nem tudta felül múlni az eredeti Argentín Novellát, amit sajnos nálunk Magyarországon nem mutatott be egy csatorna sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mexikói változat nemhogy az eredeti sorozatot, de még önmagát is túlszárnyalta. Az RBD világsikert ért el. Elég csak megnézni a tavalyi Soy Rebelde Tour-t, ami az USA történetében pl. a legtöbb bevételt hozó turné volt egy együttes által, ezzel maguk mögé utasítva a One Direction-t. Az Erreway ezt a szintet sajnos sosem érte el, írom ezt úgy, hogy mindkét változatot szeretem.

      Törlés
  5. Te a Voy Ensenar a Querer nekem nagy kedvencem, bár nem a Miguel Varoni által játszott főhősnek drukkoltam, hanem annak fiának Pablonak, akit Michel Brown játszott❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár hogy azt a sorozatot anno nem adták le itthon. Már csak Siachoque miatt is érdemes lett volna.

      Törlés
  6. Szerintem a Csacska angyal is felkerülhetett volna erre a listára.

    VálaszTörlés
  7. Csacska angyal nekem is nagy kedvencem volt, a listán Anita a bűbájos bajkeverő !

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük az újabb, érdekes cikket.

    2004-et írunk, az internet világának hajnalán már nem néztek annyian televíziót, mint azelőtt pár évvel, valamint a kilencvenes évek végén/ezredfordulón készített boom-sorozatok bejárták a világot (Esmeralda, Paula és Paulina, Titkok és szerelmek, Betty, a csúnya lány, Vad angyal), emiatt mindenképpen formabontó ötletekkel kellett előállni, ha csak fele akkora sikereket is szerettek volna elérni, mint a fentiek.

    Rebelde: Noha tudom, hogy argentin feldolgozás, de 2004-ben még nem volt annyi ellőtt tini-dráma eggyel északabbra, mint az évtized második felében, emiatt a Rebelde a maga nemében formabontó sorozat volt, még az internet korának berobbanása előtt, emiatt az itt felbukkant színészeket legalább a fél világ ismerte későbbi főszerepeikkor.
    Rubi: Kreatív remake, gyönyörű és tehetséges főszereplővel, jó castinggal, jól adaptált forgatókönyvvel, és egy hatalmas csattanóval. Noha Barbara Mori tette feledhetetlenné, tekintve azonban, hogy neki a későbbi filmes karrierje szempontjából nem zavart túl sok vizet ez a szerep, jobban örültem volna, ha 20 éve ez a lehetőség Aracely Arambula ölébe hullik, aki szintén különleges szépségű nő, és igazán feküdt volna neki a szerep, illetve vízválasztó lett volna a karrierjében.
    A szerelem foglyai: Nem láttam, nem tudok róla véleményt mondani. Látatlanban sablonos telenovella, az első főszereplő-pároson (Spanic, Islas) kívül noname színészekkel. Spanicnak 30 évesen túl korai volt felnőtt gyerek anyukáját játszani, noha tudom, hogy a főhősnő kb. tizenhárom évesen szül. Állítólag a Telemundonál beleszólása volt a történetekbe, emiatt nem értem, Spanic miért nem valami jobb történetet választott. Például a La hiena negatív főhősnője az itteni kinézetével, Islassal, és egy jobb szereposztással világsiker lehetett volna.
    A liliomlány: Ha a kilencvenes évek elején-végén készül, valószínűleg világsiker lett volna. Camila Sodit sokan utálják, én kedveltem itt is és tíz éve a Ne hagyj el!-ben is. Nem a legerőteljesebb színésznő, de ezt a szerepet nagyobb eszköztárral adta át, mint Thalía.
    Anita, a bűbájos bajkeverő: Jorge Enrique Abello és Natalia Streignard telemundos kitérőjén kívül nem sok izgalmas dolog kötődik ehhez a sorozathoz, akik ráadásul emlékeim szerint a jelenlétükkel el is nyomták az amúgy jól játszó és az első főszerepében tényleg bűbájos Ivonne Monterot. Natalia Streignard Arianaja egyébként számomra a leghátborzongatóbb főgonoszok egyike, akit valaha láttam telenovellában.

    +1 voks a Csacska angyal mellett, amely igazi világsiker volt, és ami mindannyiunk ikonikus sorozata a mai napig :333

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése