Fugitivas: történet, szereposztás, promók, trailer

Nyomozás, szökés, az igazság kutatása, szerelem... ezek az összetevői a TelevisaUnivision legújabb telenovellájának, a Fugitivas en busca de la libertad-nak, melynek történetével mai cikkünkben ismerkedhettek meg részletesebben.


Megérkeztek a mexikói Las Estrellas műsorára a szökevények, a TelevisaUnivision legújabb telenovellájával, mely nem más, mint a Fugitivas en busca de la libertad – magyar fordításban Szökevények a szabadságot keresve. A bűnügyi melodrámát Lucero Suárez, a sikeres Perdona nuestros pecados producere készíti, főszereplőit pedig Daniela Álvarez, Arap Bethke, Erika Buenfil, Sachi Tamashiro, Rocío de Santiago és Marlene Kalb keltik életre. A telenovella a 2016-os chilei Preciosas feldolgozásaként készül, melyet Diego Muñoz írt. A történetet a producerasszony, Lucero Suárez, valamint Jimena MerodioCarmen Sepúlveda és Luis Reynoso adaptálták, a tervek szerint pedig 80 részes lesz.

Mai posztunkban megismerkedhettek a részletes cselekménnyel, melyet a tévétársaság sajtóanyagok között adott ki, valamint egy helyen összegyűjtve láthatjátok a novella promóciós anyagát is.


Történet

Lorena Martínez (Daniela Álvarez) egy dolgos nő, aki szülei halála után egyedül gondoskodik húgáról, Gabrieláról (Michelle Pellicer), aki egy tinédzser, de hamarosan felnőtt lesz. A fejlődés iránti vágyának következtében Lorenának sikerül állás szereznie a Márquez Építési Vállalatnál, Florencia Márquez (Paulette Hernández) asszisztenseként.

Első munkanapján Lorena, miközben megpróbál taxit fogni, találkozik Ismael Domínguezzel (Juan Martín Jáuregui), az igazságszolgáltatás fontos ügyészével, akik első látásra egymásba szeretnek. Számos véletlen találkozás után Ismael és Lorena románcba kezdenek, ám ez kényes helyzetbe hozza Ismaelt, mivel bár különvált, még mindig Florencia férje, aki viszont megcsalja őt legjobb barátjával, Juan Pablo Correával.

Lorena megismerkedik Juan Pablóval, de a férfi arra használja, hogy fedezze állandó hűtlenségeit. A férfi menyasszonya, Verónica Linares (Flor Martino) azt gyanítja, hogy kapcsolat van közöttük. Lorena, akinek szüksége van a munkára, beleegyezik, hogy fedezze Juan Pablo apró félrelépéseit, anélkül, hogy sejtené, hogy ezek lesznek ugyanazok, amelyek megváltoztatják majd élete menetét.

A Márquez Építési Vállalatnál tartott ünnepségen Lorena és Juan Pablo vitatkoznak, mert Lorena már nem hajlandó tovább leplezni hűtlenségeit, hogy ne legyen problémája Verónicával; néhány jelenlévő távolról szemtanúja a köztük lévő vitának.

Még aznap este Lorena megtudja, hogy Ismael felesége valójában Florencia, és úgy dönt, hogy felmond a cégnél, mivel etikai elvei nem engedik meg, hogy tovább dolgozzon a szeretett férfi feleségének. Az ünnepség kellős közepén azonban hirtelen megjelenik Juan Pablo holtteste, sokkolva a jelenlévőket. Halálát egy gyilkosság okozta.

Lorenát letartóztatják, mert a gyilkosság elsőszámú gyanúsítottjának tartják, így húga, Gabriela védtelenül marad.

Alex Castillo (Arap Bethke), egy meglehetősen empatikus ügyvéd felajánlja, hogy védi Lorenát, mert meg van győződve ártatlanságáról. A tárgyalás során azonban hamis bizonyítékokat mutatnak be, amelyek Lorenát vádolják, ezért a bíró negyvenöt év börtönbüntetésre ítéli.

A börtönbe kerülve Lorena szembenéz az ottani környezettel, amelyben néhány társa, például Frida Segovia (Sachi Tamashiro) vagy Martha Pineda (Erika Buenfil) melegen fogadják, mások viszont, mint Lisset Parra (Rocío de Santiago), piszkálják és megpróbálják ellehetetleníteni az életét. Egy nap azonban Lorena rájön, hogy Lisset a börtönből való szökést tervezi, ezért úgy dönt, szembeszáll vele, és figyelmezteti, hogy ha nem veszi be a szökési tervbe, értesíteni fogja a hatóságokat, hogy szökést tervez. Frida is értesül a tervről, így őt is bevonják.

A szökés napján minden a megbeszéltek szerint történik, de ez káoszt okoz a börtönben, lehetőséget adva arra, hogy több fogvatartott is elmeneküljön a tervet kidolgozókkal együtt. Martha nem szökik meg, mert már csak egy napja van hátra a büntetéséből.

A szabadulás után megalakul a "Szökevények" csoportja, amelyet Lorena, Lisset, Frida, Paola, Elsa és Montse (Marlene Kalb) alkotják. Együtt fedezik fel a barátság igazi erejét, miközben szembesülnek a rendőrség elől való állandó menekülés viszontagságaival.

A körülményektől következtében Paola és Elsa visszatér a börtönbe. Montse, Frida, Lisset és Lorena átalakítják külsejüket, és Martha segítségét kérik, aki szívesen látja őket a házában. Ez a helyzet arra készteti Daríót (Chris Pazcal), Martha fiát, hogy alkalmazza őket a bárjában, ezzel azonban kiváltja barátnője, Carmen (Gema Garoa) féltékenységét.

Martha, aki most a szabadságát élvezi, a családon belüli erőszak helyzetében élt, és azért került börtönbe, mert önvédelemből meggyilkolta a férjét, ami Darío, a fia szemében érthetetlen, mivel ő nem tudja pontosan, hogyan történtek az események, és nagyon nehéz újra elfogadnia anyját, most, hogy letöltötte a büntetését.

Frida segítségével, aki egy nagylelkű, empatikus és megértő lelkületű nő, Darío közelebb kerül Marthához. Végül Frida és Darío egymásba szeretnek, amitől Martha tart, mivel Frida végső soron az igazságszolgáltatás elől menekül, és ez végül bántani fogja Daríót.

Mind Lisset, akit betörés miatt börtönöztek be, mind Montserrat, akit azért csuktak le, mert idős férfiakat csapott be azzal, hogy beléjük szeretett és így csalt ki tőlük pénzt, valamint Martha és Frida, akit pedig azért tartóztattak le, mert megütött egy rendőrt, amikor az megfosztotta kalózárujától, segíteni fognak Lorenának, hogy megtalálja a bizonyítékokat az ártatlanságának bizonyításához.

Mindezen események mellett más szerelmi történetek is kialakulnak; Alex Castillo és Lorena nemcsak szakmai szinten, hanem romantikus értelemben is közelebb kerülnek egymáshoz, ezzel is elősegítve a szerelmi háromszöget Ismaellel, ami zavaros helyzetbe hozza Lorenát, mert egyrészt továbbra is szereti Ismaelt, de ő munkájából adódóan el akarja kapni és újra bebörtönözni; másrészt Alex egy feltétel nélküli férfivá vált, aki hisz az ártatlanságában, és segít neki bizonyítani azt.

Martha és a rendőrfőnök, Patricio Rojas (César Evora), a szökevények elfogásáért felelős nyomozó, romantikus szinten közelebb kerülnek egymáshoz, ami zavart okoz, a nőben mert végül is Martha érzi annak a súlyát, hogy szerelmes egy rendőrbe, és egyúttal fedezi az igazságszolgáltatás elől menekülő volt társait.

Frida és Darío egy tiszta szerelmet élnek át, amit eleinte Carmen is akadályoz, de később Frida meggyőződik arról, hogy nem a legjobb ötlet vele kapcsolatot fenntartani, mivel reménytelen helyzetben van, Darío azonban megmutatja neki, hogy a szerelem mindent elbír.

Florencia, aki egy manipuláló nő, belehabarodik Nicolásba (Arturo Carmona), barátnője, Verónica új barátjába, aki emellett az ügyészhelyettes a szökevények nyomozásában. Ez lehetővé teszi, hogy a Márquez család bizalmas információkhoz jusson a nyomozás menetéről, és hasonló módon, hogy lépéseket tegyen annak megakadályozására, sőt további bűncselekményekkel, például zsarolással és fenyegetésekkel is megvádolja Lorenát.


Szereposztás

  • Daniela Álvarez – Lorena Martínez
  • Arap Bethke – Alejandro Castillo ügyvéd
  • Erika Buenfil – Martha Pineda
  • César Évora – Patricio Rojas
  • Juan Martín Jáuregui – Ismael Domínguez ügyész
  • Arturo Carmona – Nicolás Arteaga
  • Guillermo Quintanilla – Arturo Márquez
  • María Alicia Delgado – Charo Hernández
  • Sachi Tamashiro – Frida Segovia
  • Edsa Ramírez – Amanda Rojas
  • Rocío de Santiago – Lisset Parra
  • Marlene Kalb – Montserrat "Montse" Torres
  • Chris Pascal – Dario Estrada
  • Paulette Hernández – Florencia Márquez
  • Flor Martino – Verónica Linares
  • Aldo Guerra – Erick Sotomayor
  • Luz Edith Rojas – Sofía
  • Gema Garoa – Carmen López "Perla"
  • Edward Castillo – Vicente Márquez
  • Michelle Pellicer – Gabriela Martínez
  • Alex Carabias – Matías Estrada
  • Sugey Abrego
  • Carlo Guerra
  • Dari Romo


Promók

A folytatásban a mexikói Las Estrellas-on kiadott promókat láthatjátok, melyek korábban egyesével is megosztottunk veletek, most azonban egy helyre összegyűjtve találjátok őket, mindet magyar felirattal ellátva.





Trailer

A hivatalos prezentáció keretein belül, melyet múlt héten tartottak, bemutattak egy részletesebb trailert is, melyet szintén elhoztunk nektek, ám ehhez már nem készült felirat.


Mit gondoltok a történetről és a promókról? Kinek keltették fel az érdeklődését?


Megjegyzések

  1. Az idei felhozatalból eddig ez tetszik a legjobban!
    Szuper a történet és a szereposztás is. Remélem, a cselekmény is pörgős lesz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése