ViX: a streaming platform készülő sorozatai a 2024-25-ös időszakra

A TelevisaUnivision streaming platformja, a ViX+ az idei év során olyan szériákat mutatott be, mint a LaLola és az El extraño retorno de Diana Salazar, azonban már tervben vannak új projektek is.


Már nemcsak a Las Estrellas-ra készítenek telenovellákat a mexikói TelevisaUnivision-nál, hanem saját streaming platformjukra, a ViX+-ra is készítenek szériákat, melyek jóval rövidebbek, merészebbek, nagyobb költségvetésűek, mint a televízióba készített telenovellák. Az elmúlt évek alatt olyan alkotások készültek, mint a La mujer del diablo, az El gallo de oro, a Senda prohobida vagy legutóbb az El extraño retorno de Diana Salazar, hogy csak néhányat emeljünk ki, de ezek közül hazánkba is megérkezett a La rebelión (négyünk titka), a Los artiastas (Szélhámosok), a Travesuras de la niña mala (A rossz kislány csínytevései) és a Montecristo (Montecristo bosszúja).

A streaming platform pedig itt nem áll meg, ugyanis már számos projekt van tervben az elkövetkezendő időszakra is, melyekről már kiszivárgott egy-két információ, mi pedig összegyűjtöttük őket nektek ebben a posztban.




Juegos interrumpidos

A listán az első a Juegos interrumpidos, melyet már le is forgattak, csupán a premierje vár a közönség. Nem másról van szó, mint Carlos Moreno első szériájáról a ViX-re, melynek főszereplőit Silvia Navarro, David Chocarro, Jorge Salinas és a kisfiú Ian Andrade alakítják. A sorozat felvételei már befejeződtek, várhatóan 7-30 részes lesz, egyelőre pedig csupán egy rövid szinopszist osztottak meg róla.

Amikor egy mexikói édesanya rájön, hogy a szintén mexikói gyökerekkel rendelkező fiát egy emberkereskedő banda adta neki örökbe, útra kel a gyermekkel, hogy válaszokat találjon. De az igazság olyan veszélyeket hoz magával, mely nemcsak családjuk pszichológiai jóllétüket és biztonságát kockáztatja, hanem az életüket is.




Con la misma mirada

Miután 2021-ben elkészült a Si nos dejan (Alicia új élete), majd 2023-ban az Ana de nadie (Ana választása), idén újabb feldolgozást terveznek készíteni a Señora Isabel-ből, melynek korábban olyan sikeres verziói is voltak, mint a hazánkban szintén vetített Mirada de mujer (Női pillantás) vagy a telemundós Victoria. Beleszámolva a portugál és egyéb feldolgozásokat, ez már a hetedik alkalom, hogy adaptálják az 1993-as eredeti történetet, melyet Bernardo Romero Pereiro írt. Ezúttal azonban nem telenovellaként, hanem streaming sorozatként dolgozzák fel, mégpedig a ViX+-ra, Con la misma mirada címmel, melynek jelentése Ugyanazon pillantás.

A történet főszereplőinek bőrébe ezúttal Angélica Rivera, aki ezzel tér vissza a színészethez másfél évtized után, Diego Klein és Iván Sánchez keltik életre, a szereposztást pedig többek között Blanca Guerra, Ximena Herrera, Iliana Fox, Sofía Castro, Nicolás Haza és Fernanda Borches erősítik. Egyelőre annyit lehet tudni a sorozatról, hogy a mexikói Argos fogja elkészíteni, vezető producere pedig Epigmenio Ibarra lesz.




La mujer en el espejo

Edwin Palencia újságíró értesülései szerint a streaming platformra tervezik elkészíteni a Telemundo 2004-es telenovellája, a La mujer en el espejo feldolgozását, melynek főszereplőit Paola Rey és Juan Alfonso Baptista keltették életre. Az információk szerint Patricio Wills készítené el a szériát, a főhősnő szerepére pedig Carolina Mirandát szeretné, akivel már meg is kezdték a tárgyalásokat, azonban konkrétumokat még nem lehet tudni.



Arcadia

A 2024-25-ös időszakra bejelentettek egy újabb szériát William Levy-vel, akinek korábbi minisorozatát, a Montecristo-t (Montecristo bosszúja) hazánkban is láthattuk. A kubai színész új szériája Arcadia címen fut egyelőre, történetéről pedig annyit lehet tudni, hogy Pablo életét mutatja be, aki a szerelmi, erőszakos és veszélyes múltja elől menekül, és egy új személyazonosság alatt új életet kezs fiával Arcadia-n, a Kanári-szigetek paradicsomba illő kis falujában. A szériát az információk szerint a korábbit is készítő Secuoya Studios készíti, premierjéről egyelőre nem adtak információkat.



Giselle González újdonsága

A Noveleando a napokban felfedte, hogy Giselle González is készít egy újabb sorozatot a streaming platformra, miután tavaly készítette el a Senda prohibida modern feldolgozását. A producerasszony újdonságáról sem lehet egyelőre túl sokat tudni, csupán azt, hogy az előkészítés fázisában van, és jelenleg is zajlik a szereplőválogatás, többek között egy transz színésznőt keresnek, aki életre kelti majd a történet egyik fontos karakterét.



Teresa

Az utóbbi napokban az a pletyka terjedt el a TelevisaUnivision folyosóin, miszerint a 2010-ben készített Teresa-t (Teresa) is feldolgoznák a streaming platformra, melynek címszereplőjét Angelique Boyer keltette életre; mégpedig három 10 részes évadban tervezik elkészíteni. Ezt azonban egyelőre senki sem erősítette meg, csupán pletyka, így nem is tudni több részletet.

Mit gondoltok a ViX tervben lévő projektjeiről?


Megjegyzések

  1. - Noha az utóéletével (jelesül a Fehér ház-botránnyal) nem igazán tudok azonosulni, de a színészi karrierjét szerintem a csúcson hagyta abba 2007-ben, 38 évesen, ráadásul mindezt egy brutális sikeres sorozat főszerepével. Később mexikói First Lady is lett, szóval ezeknek ismeretében nem értem, hogy Angelica Rivera miért tér vissza ehhez a műfajhoz, különösen egy olyan sorozat főszerepében, aminek az eredetijéről már szinte a bőrt is lehúzták. Talán elapadt a vagyon? Mit akar ez a nő 55 évesen a telenovella-iparban?
    - Egy Teresa-remakera 30 részben vevő volnék, mivel szerintem mai szemmel már a 2010-es egy lagymatag rétestészta, eseménytelen, nézhetetlen.

    VálaszTörlés
  2. Az Argos mexikói cég, nem kolumbiai.
    Mellesleg engem érdekel Rivera visszatérése, és nagy eséllyel jobb választás is neki egy streaming sorozat, mintha a Canal de las estrellason bukna meg valamiben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, javítottuk is az elírást, köszönjük.

      Törlés

Megjegyzés küldése