A múlt börtönében: hogyan teljesít a nézettség terén?

Június 6-án vette kezdetét hazánkban a Vencer el pasado (A múlt börtönében), Angelique Boyer és Sebastián Rulli főszereplésével, közel két héttel később pedig megnézzük, hogyan teljesít eddig a nézettség terén.


Angelique Boyer és Sebastián Rulli hazánkban is az egyik legnépszerűbb páros a telenovellák világában, az is ezt mutatja, hogy az eddigi összes közös telenovellájukat leadták nálunk, sorban érkezett a Teresa (Teresa), a Lo que la vida me robó (Szerelem zálogba), a Tres veces Ana (Ana három arca), most pedig a TV2 műsorra tűzte negyedik közös sorozatukat, mely a 2021-ben készült Vencer el pasado (A múlt börtönében), melyet minden hétköznap 14:35-től vetít a csatorna.

A Vencer-antológia harmadik alkotásaként készült novellát pedig éppen két olyan telenovella előzte meg, melyekben a páros tagjai külön-külön is bizonyítottak: tavaly novemberben vette kezdetét a Los ricos también lloran (A gazdaság ára), Sebastián Rulli főszereplésével, majd annak váltásaként érkezett Angelique Boyer főszereplésével az El amor invencible (Leona bosszúja); ezek után pedig most egy közös sorozatban követheti őket a közönség. De hogyan teljesít közös telenovellájuk hazánkban a nézettség terén?

Angelique Boyer és Sebastián Rulli, a telenovella főszereplő-párosa

A Vencer el pasado (A múlt börtönében) egészen pontosan június 6-án vette kezdetét a TV2 műsorán, az első részét pedig 222 737 néző követte nyomon a teljes lakosság körében, melyen a toplista 23. helyét foglalta el. Ez az adat nagyjából megegyezik a megelőző sorozat, az El amor invencible (Leona bosszúja) utóbbi hetekben szállított nézettségével, mely nagyjából 220 ezer körül volt.


Összehasonlítva azonban a premier nézettségével, már nem ez a helyzet, ugyanis míg Leona Bravo történetének kezdetét 267 ezren követték nyomon, mellyel még a 18. helyet is sikerült elérnie, azonban addig az új telenovella premierjét 222 ezren, mely körülbelül 40 ezres csökkenést jelent ebben az idősávban.

A digitális világ hátrányait bemutató telenovella nézettsége pedig a premiert követő héten csökkent, a következő adat június 13.-ról származik, amikor is 197 692-en nézték az adott epizódot, ezzel pedig a ranglista utolsó előtti helyére, a 29. helyre csúsztak le.


A telenovella cselekménye talán lassabban bontakozik ki, azonban ezek után számos tanulságos, a való életből vett szituációval találkozhatnak a nézők, így érdemes tovább követni a telenovellát, minden hétköznap 14:35-től a TV2 műsorán. Mi pedig több izgalmas posztot, érdekességeket és interjúkat osztunk meg a novellával kapcsolatban, így hozzánk is érdemes ellátogatni.

Mit gondoltok a telenovelláról az első két hét alapján? Mi a véleményetek a nézettségéről?


Megjegyzések

  1. Szerintem nem szabad összehasonlítani a két novellát, más stílus, mások a szereplők stb.
    Az sem mellékes, hogy nyáron vagy késő tavasszal kevesebben néznek televíziót, az online adatokat is figyelembe kellene már venni. ( tudom ezt sehol nem publikálják még, kissé elavult a nézettség mérés a világon e tekintetben )
    És végül azt is be kell ismerni, hogy egy-két kivétel volt amikor a hazai közönségnek a minőség bejött, általában a könnyen emészthető már már bugyuta történetek szoktak sikert aratni, lásd pl: Testvérek ( a kutyát nem érdekli, hogy 30.évesen még középiskolába/gimibe járnak a szereplők.

    VálaszTörlés
  2. Egyet is értek meg nem is az előző kommenttel. Egyetértek, mert valóban nyáron jó időben még a hűvösebb időszakokban délutánonként a tévé előtt sorozatozó nyugdíjas korosztály is valószínűleg nyaral, strandol most valahol, mintsem otthon üljön a tévé előtt.

    Nem értek viszont egyet vele, mert nagyjából az utóbbi 4 évben az összes sorozat jobban teljesített nyáron, mint A múlt börtönében, ami tényleg sajnos roppant unalmas.

    VálaszTörlés
  3. +1: ebben az idősávban egyébként kb. amúgy is mindegy, az RTL pedig még így is durván kikap délután tőlük, szóval ha nem csökken vészesen, akkor nincs probléma. Ősszel pedig remélem Gaby sorozata helyett valami jobb sorozattal kedveskednek a nézőknek, unalmas már, hogy minden harmadik premier országos tévén egy 20 évvel ezelőtt népszerű, mára már kiégett egykori telenovella-hősnő miatt kerül bemutatásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek! Undorító iszákos feje lett.

      Törlés
    2. Igen, igen ezt már ismerjük, Gaby plasztikásztatta magát, esetleg a sorozatban nyújtott alakításáról valami vélemény?

      Törlés
  4. A 2.és 3.kommentelőnek írom, hogy a Vivir de amor nagyon jó sorozat... és nem Gaby Spanic sorozata, attól, hogy benne van, nem kell leszólni a sorozatot. Amit meg a másik kommentelő írt, az minősíthetetlen...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése