Vivir de amor: Gala Montes határait feszegeti Rebeca-val

Gala Montes kelti életre a Vivir de amor főgonoszát, Rebeca-t, aki, miután 21 évig családjától távol, szegénységben élt, most visszatér, hogy bosszút álljon és elvegyen tőlük mindent. A színésznő egy interjú keretein belül mesélt a kihívásról, amit Rebeca jelent karrierjében.


Miuán befejeződött 2021-ben a Diseñando tu amor, mely főhősnői debütálását jelentette a telenovellák világában, Gala Montes távol tartotta magát a melodrámáktól. Most, 2 évvel később visszatért a mexikói képernyőkre, ám ezúttal átállt a másik oldalra, ugyanis a Vivir de amor főgonoszaként láthatja őt a közönség, mégpedig Rebeca-t alakítja a novellában, melynek főszereplőit Kimberly Dos Ramos és Emmanuel Palomares keltenek életre.

"Ebben a történetben a mexikói színész-énekesnő Rebeca Sánchez Trejo-t alakítja, egy fiatal nőt, akinek életét egy szerencsétlen tragédia megváltoztatta,  gyűlölettel és irigységgel töltve meg azokkal szemben, akiket felelősnek tart szerencsétlenségéért. A húga, Angelli a bosszújának mozgatórugója. Intelligenciájának és kitartásának köszönhetően sikerül elvennie a legfontosabbat az életében: a családját és José Emilio szerelmét. Amit azonban figyelmen kívül hagy, az az, hogy az igaz szerelmet nem lehet megvenni vagy elvenni irigységgel és gonoszsággal." - olvasható a karakter hivatalos leírásában.


Összetett karakter

"Rebeca egy olyan karakter, aki a határaimat feszegeti, egy olyan karakter, aki eléggé felgyorsít, mely mindig jön, megy, tervezi a stratégiáját, amivel mindenkit tönkretehet." - mesélte a mexikói színésznő. "Ebben a karakterben sok harag van, sok fájdalom is, úgyhogy összetett egyensúlyt tartani a harag, a düh, az irigység és a fájdalom és szenvedés között, melyeket a sok átélt igazságtalanság miatt érez." - egészítette ki.


Kihívásokkal teli munka

"[Rebeca] egy olyan karakter, aki túllépi a határokat, amiket egy átlagos ember tenne. Fizikailag és érzelmileg is a határaimat feszegeti." - vallotta be az interjú során első főgonoszáról. "Ő egy olyan karakter, akinek nagy ereje kell, hogy legyen mindig, mert mindig azt tetteti, hogy ő mindent elbír, hogy mindent kontrollál, de végső soron nagyon egyedül van, úgyhogy meg kellett találni ezt a két utat, melyeken erősnek láthatjuk, de ezzel egy időben sebezhetőnek is, ezzel bizonyos szintű empátiát is ki tud alakítani a közönségben." - magyarázta.


Megmozgat érzelmeket

A színésznő azt is állította, hogy karaktere sok szálat megmozgatott benne. "Nyilvánvalóan az érzelmeimmel dolgozom és akaratlanul is megmozgat érzelmeket, amikor az ember épp egy jelenetet forgat, és az asztalra kell tennie ezeket az erőforrásait és történéseket, melyet az érzelmi memóriája átélt." - mesélte. "Megmozgatott bizonyos szálakat, mert nyilvánvalóan mindannyian éreztünk irigységet, mindannyian éreztünk fájdalmat, haragot, dühöt, fájdalmat, úgyhogy olyan volt, mintha mindezeket egy edénybe tettük volna, összekevertük volna, és így jött létre Rebeca."


Szórakoztató főgonosz

"Amit a legjobban élvezek, az az, hogy [Rebeca] egy olyan főgonosz, aki szórakoztató, eléggé különleges, eléggé lázadó, és a jövőbeli tervei briliánsnak tűnnek, úgy minden résznél izgatottabb vagyok, mint az előzőnél." - mesélte.


Főgonosz, aki énekel is

Amellett, hogy gonoszságokat művel a fikcióban, Gala adja elő a telenovella salida-ja alatt hallható dalt is. A dalt, melynek címe Gloria y Sergio, azaz Gloria és Sergio, ő maga szerezte, már több, mint 50 ezren hallgatták a Youtube-on, ahol egy videoklip is elérhető hozzá, melyet az alábbiakban is láthattok.



Színésznő kislánykora óta

Gala még gyermekkorában, nagyon fiatalon kezdte a színészetet, és arról is mesélt az interjúban, hogy nehéz volt-e a kamerák előtt felnőnie. "Amikor ennyi időt élsz meg a kamerák előtt, ez olyan, mintha természetes lenne, de aztán a szabadidődben meg rájössz, hogy nem olyan könnyű, otthon kell tanulnod, és valamilyen formában nincs normális gyermekkorod." - vallotta be őszintén. 

"Ma nyilvánvalóan nagyon hálás vagyok ezért, mert ha nem így lett volna, akkor ma nem lenne meg mindaz, amim van, sem ezek a szerepeim, és nyilvánvalóan nem tudnám felépíteni azt a karriert, amit a jövőben szeretnék."


Szeretetből él

Karakterével ellentétben, Gala szeretetből él. "Én szeretetből élek, a családomon keresztül, akik a legfontosabbak számomra, az állatokéból, akiket szintén nagyon szeretek; úgy gondolom, hogy ők nagyon jó példái annak, hogy a szerelem létezik. És nyilván azokat a dolgokat csinálom, amiket szeretek, mint a munkám például és a zene..." - osztotta meg. "Ezek olyan dolgok, melyektől úgy érzem, hogy élek, amik megadják nekem ezt a kis tüzet, amik megadják az adrenalint, hogy tovább dolgozzak a céljaimon és a jövőmön."

Mit gondoltok Gala alakításáról a Vivir de amor-ban? Mi a véleményetek Rebeca-ról, a karakteréről?


Megjegyzések