Margarita: ezt lehet tudni eddig a Csacska angyal folytatásáról

A rajongók nagy meglepetésére az HBO Max bejelentette, hogy spin-off sorozat készült a sokak által kedvelt Csacska angyalból. A folytatás Margarita címen készült, és az év második felében mutatják be a streaming platformon.


Margarita címmel készül folytatás az ikonikus juvenil sorozathoz, a Floricienta-hoz, melyet hazánkban Csacska angyal címmel vetítettek, s melynek főszereplőit Florencia Bertotti, Juan Gil Navarro és Fabio Di Tomaso keltették életre 2004 és 2005 között. 20 évvel később, az HBO Max készít egy spin-off sorozatot az ikonikus argentin telenovellából, mely az eredeti főhősnő, Flor lánya, Margarita történetét követi nyomon, akit Mora Bianchi kelt életre, s mely ugyanolyan hangulatot ígér, ugyanúgy nevetésre és éneklésre ösztönzi majd a közönséget, mint a mára már 20 éves telenovella.

A projekt mögött Cris Morena, az eredeti sorozat producere áll, aki fiával, Tomás Yankelevich-el a pandémia alatt találta ki a folytatást és dolgozták ki Margarita történetét. Leonardo Calderone volt a felelős a forgatókönyvért, a történet pedig egy varázslattal, intrikákkal és érzelmekkel teli világba viszi majd a nézőket.


A sokak által várt visszatérések közül kiemelendő Isabel Macedo, azaz Delfina Santillán Torres Oviedo, valamint Graciela Estefani, azaz Malala visszatérése, akik a történet főgonoszait keltették és keltik is életre. Emellett a sorozatban új tehetségek is feltűnnek, mint Ramiro Spangenberg, Margarita szerelme, valamint Mery del Cerro, Rafael Ferro és Julia Calvo is, egy nagyszerű juvenil szereposztás mellett.

A spin-off mindössze 40 részes lesz, a hivatalos premier pedig 2024 második felében várható az HBO Max streaming platformon, akik már ki is adták az első kedvcsináló trailert, melynek címe: Margarita, que tu cuento valga la pena, azaz magyar fordításban Margarita, a történeted megérje. Az alábbi videóban ti is megnézhetitek a hivatalos előzetest, majd a folytatásban a streaming platform által kiadott rövid szinopszist olvashatjátok.


A juvenil széria Margarita (Mora Bianchi) történetét meséli el, egy fiatal lányét, akinek filmbeillő élete van, sok kétellyel és szinte semmi bizonyossággal történetét illetően. Margarita a lánya Florencia-nak és Máximo-nak, Krikoragán uralkodóinak, azonban el kellett választani szüleitől egy uralkodó elleni lázadás közepette még kisbaba korában. Miután rájött mindenre, Delfina (Isabel Macedo) úgy dönt, hogy egy nagyon hasonló babát örökbefogad, hogy övé legyen az egész vagyon. 

Mit gondoltok a Csacska angyal folytatásáról? Ki várja már a sorozatot?


Megjegyzések

  1. Köszönöm szépen a cikket!

    VálaszTörlés
  2. Hát nem is tudom... Nekem és sok ismerősömnek a Csacska angyal gyerekkorunk nagy kedvence volt, emiatt alapvetően szkeptikus vagyok, a félelmeim a következők:

    Ad 1.: A Floricienta (Csacska angyal) Flor Bertotti és az ő utánozhatatlan játéka, hangja, dalai nélkül nem lett volna világsiker. Abban a szerepben teljesen eggyé vált az általa megformált Hamupipőke-karakterrel, szerintem ő vitte el az egész sorozatot a hátán. Nyilvánvalóan abból a szerepből már kiöregedett, de nélküle ez a spin-off semennyire nem érdekes.
    Ad 2.: A Csacska angyal ezzel az alapvetően sablonos, meseszerű történetével még 2004-2006 között robbantott bankot a fiatalok és nem fiatalok körében. Fontos visszautalni 2005-re, amikor 20 évvel ezelőtt gyerekként a tv volt az egyetlen közvetlen olyan opció, ahonnan tartalmat fogyasztottunk, ugyanis maximum a Motorola RAZR V3i telenonjainkon mentünk fel pénzért a webböngészőnkre telefonról belépni a myvip/iwiw profiljainkra. A ma fiataljait, 2024-ben az okostelefonjaik által annyi inger éri, annyira megváltozott ez a világ, hogy ennek a spin-offnak semmiféle létjogosultsága nincs.

    Szép tisztelgés ez a klasszikus Floricienta előtt, de az egy más világban, más közönségnek szólt. A ma emberét egyszerűen ez nem fogja érdekelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont a lényeget hagytam ki, amire ki szerettem volna lyukadni: míg mi, a kétezres évek gyerekei, tinédzserei Csacska angyalra siettünk haza a napköziből, addig a ma fiataljai a mai világban streaming tartalmat fogyaszt.
      A streaming szolgáltatók mai, ifjúsági sorozatai teljesen más irányt vettek, mint 2005-ben a Csacska angyal volt. Nem tudom követte-e bárki is Netflixen a Heartstoppert (Fülig beléd zúgtam), a Szívtipró gimit (Heartbreak High), vagy a Never Have I Evert (Én még sosem…). Ezekben a mai, ifjúsági sorozatokban konkrétan nagyítóval kell keresni a heteroszexuális karaktereket, Margarita maximum akkor válhatna érdekessé, ha transznemű lány volna Argentínában és mellette a fél szereplő gárda az LGBTQ-közösség tagja volna.

      Törlés
    2. Ez azért eléggé sztereotíp lett.... És azért nem minden netflixes sorozatban van meleg karakter. De tény, hogy az elcsépelt meleg karakterek nem éppen tesznek jót a meleg társadalom megítélésében. Viszont a normálisan megalkotott meleg karakterek miért ne lehetnének teljesen hétköznapiak? Ugyanúgy tud szerelmes lenni két azonosnemű is egymásba. Ha valakit ez taszít, akkor ne nézze. Semmi sem kötelező. Viszont mivel elég sok meleg van a világban szinte minden ember környezetében van legalább egy. Maximum nem gondolná róla, hogy ő is a saját neméhez vonzódik. És nem, ez nem divathóbort. Az elcsépelt meleg karakterekről lehet ez jön le, hogy ez csak divat, de ha valaki nem szeret valamit, nem vonzódik hozzá, akkor csak egy hóbort, vagy divat miatt nem fogja izgatni sehogysem... Ez nem olyan, mint az alkohol, hogy megkóstolja, ízlett neki, tetszett a hatása és bummmm rákap. Hülye példa lehet, de ahogy egy meleg nem fog tudni heterová válni bármennyire is szeretne (általában a társadalmi nyomás miatt szeretnének a melegek heterová válni), pont úgy egy heteroból sem lesz meleg csak azért, mert azt látja. Érvelnek azzal, hogy mit lát a gyerek egy szivárványcsaládban, két anyja, vagy két apja van. És mi van azokkal a meleg emberekkel, akik hetero családban nőttek fel és nem volt előttük semmi meleg példa? Igen lehet azt mondani, hogy de a mai világban mindenhol az LMBTQ vagy LGBTQ (ha angolosan akarjuk) jön velünk szemben és nem lehet kikerülni, na de könyögöm meleg emberek 100 évvel ezelőtt is éltek és akkor nem volt sem internet, sem semmi olyan, ahol ilyeneket láttak volna, sőt pont hogy valószínűleg ufónak gondolta magát és nem értette, hogy miért a saját neméhez vonzódik. Ezért volna fontos az edukáció, felvilágosítás, mert sokan megijednek maguktól és nem értik saját magukat. Bár én véleményem szerint ez is ösztönösen jön és egy idő után elfogadja önmagát mindenféle felvilágosítás nélkül is. Hülye példa így a végére. Ha valaki nem szereti a pacalt az nem fogja megszeretni csak azért, mert mindenki szereti a környezetében.

      Törlés
    3. Kiegészíteném azzal, hogy az állatvilágban megfigyelt homoszexualitás hogyan alakult akkor ki, ha a homoszexualitás sokak szerint csak divathóbort? Eseltleg meleg filmeket nézettek a delfinekkel vagy a majmokkal? Vicc!

      Törlés
    4. Mielőtt további egész estés letámadást kapnék, szeretném ismertetni, hogy én meleg férfiként írtam az előbbi kommentem.:D Először is örülök neki, hogy te nem ítélsz szexuális identitás alapján és annak is, hogy a szexuális "kisebbségek" megjelenítésével sincs problémád.

      Alapvetően én szeretem, hogy ma már nyíltan, előítéletektől mentesen mernek ábrázolni ezzel a témával kapcsolatban (persze nem Magyarországon, hanem fejlettebbek országokban).

      Azonban, ha csak egy részt is láttál volna az általam említett Heartstopperből és Heartbreak Highból, tudnád, hogy miről beszélnék. Szó szerint nagyítóval kell keresni a heteroszexuális szereplőket bennük, utóbbiban még a főhősnő pasija is felismeri a második évadban, hogy biszexuális és elmegy egy sráccal.

      Mindazonáltal, hogy számomra is teljesen természetes melegnek lenni, és minden más "sorstársamat" előítélettől mentesen elfogadok, úgy gondolom, hogy az LGBTQ-közösség túlzott mértékű reprezentációja igenis kiveri a biztosítékot már nálam is. Mert ne tegyünk úgy, hogy a heterok nem léteznek, jelenítsük meg azonos arányban mindkét csoportot, de ne csak az egyiket vagy csak a másikat. A lónak a másik végére sem jó átesni.


      Visszatérve a Margaritara, én drukkolok, hogy valami jó süljön ki ebből. Ha esetleg lesz konkrétum a bemutatójával kapcsolatban, jelzitek? :3

      Törlés
    5. Nincs ezzel a véleménnyel semmi baj, sajnos van benne igazság.
      Viszont pont ezért működhet a Margarita, mert hiánypótló nem sok tündérmese szerű történet van manapság ( de lehet hogy csak én kerülöm el) engem továbbra is az foglalkoztat, hogy átgondolatlan a koncepció, legalábbis amit egyenlőre lehet a történetről tudni, aztán lehet ez egy kerek egész lesz ha bemutatják.
      Én speciel az Argentinok helyében egy Vad Angyal folytatáson gondolkodtam volna.

      Törlés
    6. Köszi, Béci!

      Nekem a fentieken túl az is még a bajom az általam eddig ismert telenovella spin-offokkal (Yo soy Betty, la fea, Floricienta), hogy ezekről már a maguk idejében is lehúzták még az utolsó bőrt is, több évad is készült belőlük. De OK, legyen, mutassák be mi lett évtizedekkel később a szereplők sorsa. Viszont ezek csak úgy működőképesek, ha a mai kor emberét szólítják meg, az aktuális társadalmi problémákat feszegetik, univerzális történetmeséléssel.

      Egyébként a Heartstopper épp egy (LGBTQ-)tündérmese egy tinédzser meleg párral a főszerepben. Elvileg működőképes lehet ez is, bár hozzá kell tenni, hogy egy angol ifjúsági sorozat általában sokkal szélesebb réteget képes megszólítani.

      Kíváncsi leszek.

      A Vad angyal spin-off egyébként érdekesebb volna.

      Törlés
    7. Értem, hogy mit mondasz, az erőltetetten a képedbe nyomott meleg történeteket nem szereted a filmekben, sorozatokban, amikor azt érzed, hogy igazából nem ad a sztorihoz semmi pluszt a karakter és csak töltelékként meg erőltetve van ott, hogy trendi legyen, mert hát ha nincs benne meleg karakter, vagy valamiféle kisebbségi ábrázolás, akkor az már nem is mai. Igen az ilyen erőltetett, muszáj sztorikat én sem szeretem, de attól még szerintem nincs minden sorozatban, filmben feleslegesen ábrázolva meleg karakter. Egyébként a fent említett sorozatok közül bevallom férfiasan egyet sem láttam, csak hallottam róluk. De ha már vannak hagyományos a társadalmi elvásárok szerint készült filmek, amik hetero sztorikat mutatnak be, akkor miért ne csinálhatnának kifejezetten csak meleg karakterekkel sorozatokat, filmeket? Ahol a meleg karakter a főszereplő, vagy csak melegekről szól, mint annakidején volt a Queer as folk (itthon Fiúk a klubból). Igen tiniként kicsit ijesztő volt látni, hogy mi körül forog a meleg világ, de sajnos jócskán volt neki valóságalapja.

      Törlés
    8. És bár nem telenovella, de a japánoknál rengeteg manga van, ami kifejezetten meleg szerelmi történeteket mesél el.

      Törlés
    9. Megint más az, ha kifejezetten LGBTQ-témájú sorozatot csinálnak azonos nemű párokat reprezentálva, ezzel ugyanúgy semmi baj nincs, mint az amúgy nem LGBTQ-témájú sorozat esetén hetero párokat felvonultató produkciókban.

      Na de az, hogy a mai Netflixes ifjúsági sorozatokban szó szerint nagyítóval kell a heteroszexuális szereplőket keresni, mert a diákok 95%-án túl már a tanárok is melegek, na az azért már a lónak a másik oldala, tekintettel arra, hogy nem LGBTQ-iskolákba járnak a diákok.

      Én részemről ezt a témát lezárnám, eléggé szétoffoltuk már a topikot.

      Törlés
  3. Tetszik a sorozat cselekménye, viszont több helyen abszolut semmibe vették a Csacska Angyalt.
    1. Florék semmiképp sem lehetnek Krikoragan uralkodói mert a sorozat végén Max lemond minden nemesi címéről mert csak így veheti el Flort, aki soha nem is akart uralkodni.
    2. Flor semmiképp sem válna meg a gyerekeitől.
    3. Delfina a sorozat végén már nem gonosz szóval az hogy megint gonosz eléggé visszázs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is pont ezen gondolatok jutottak eszembe. 🙂
      Nem lett ez a folytatás átgondolva szerintem.

      Törlés
    2. Attól, mert valahol lezártak egy történetet a következő pillanatban alakulhatott minden tök másképp is, mert nem tudhatjuk mi történt utána 1-2-3 évvel. Éppen ez a lényege. Pont, mint a való életben is, bármi megtörténhet. Attól, mert lemondott visszaléphetett valamilyen oknál fogva, vagy az ő javára is lemondhatott bárki. És hogy Delfina jó lett a végén... Nos ott van példának a 102 kiskutya sztorija, ahol Szörnyella de Frász karaktere megjavul a börtönben, majd miután kiszabadul ismét visszaesik... Szóval nincs ez elcsépelve, csak nem tudjuk a kerek sztorit. Abban egyetértek, hogy Flor karaktere nélkül nem lesz ugyanaz, de hátha visszatérnek meglepiként, ha csak vendégeskedni is. Meglátjuk. Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy a magyar HBO Maxon megtalálható lesz-e, mert ha igen, akkor fog hozzá készülni szinkron is.

      Törlés

Megjegyzés küldése