Fugitivas: elcsattant a csapó

Február 26-án, hétfőn a reggeli órákban hivatalosan is elcsattant a csapó Lucero Suárez legújabb produkciójánál, mely Fugitivas, en busca de la libertad, azaz Szökevények, a szabadságot keresve címmel készül Mexikóban.


Korábban már többször is beszámoltunk nektek Lucero Suárez legújabb telenovellájáról, aki a 2023-as Perdona nuestros pecados után egy újabb chilei történetet adaptál Mexikóban. A Fugitivas-ról van szó, melyet a producerasszony, akitől olyan telenovellákat láthattunk, mint az Enamorandome de Ramón (Szerelmem, Ramón) vagy a Te doy la vida (Tiéd az életem), már hónapok óta készíti a novellát, mely a 18:30-as sávba készül, most pedig, hosszú casting után, kezdetét vette a forgatás.

A produkció összegyűlt egy Mexikóváros északi részén található helyszínen, hogy hivatalosan is megkezdjék a melodráma forgatását, mely Fugitivas, en busca de la libertad, azaz Szökevények, a szabadságot keresve címen készül. A telenovella főszereplő négyesét, ahogyan már korábban beszámoltunk róla, Daniela Álvarez, Rocío de Santiago, Sachi Tamashiro és Marlene Kalb keltik életre. A férfiak terén pedig Arap Bethke, Chris Pazcal, Aldo Guerra és Juan Martín Jáuregui lesznek a főszereplők, míg Arap és Juan Martín szembenéznek Daniela Álvarez szerelméért, addig Aldo lesz Rocío de Santiago, Chris pedig Sachi Tamashiro párja, Marlene Kalb lovagját pedig még keresik, ez a karakter ugyanis csak a történet későbbi fázisában lép be.

A telenovella hősnői: Sachi Tamashiro, Daniela Álvarez, Rocío de Santiago és Marlene Kalb

A TelevisaUnivision legújabb telenovellájának szereposztását Érika Buenfil, César Évora, Arturo Carmona, María Alicia Delgado, Guillermo Quintanilla, Paulette Hernández, Gema Garoa, Edsa Ramírez, Edward Castillo és Michelle Pellicer is erősítik, míg a rendezésért Santiago Barbosa és Jorge Robles felelnek majd. Diego Muñoz eredeti történetét Lucero Suárez, Jimena MerodioCarmen Sepúlveda és Luis Reynoso adaptálták, a telenovella a tervek szerint 90 részes lesz.

A hivatalos esemény keretein belül szimbolikusan elcsattant a csapó, a producerasszony pedig kihasználta az alkalmat, hogy kiemelje a szereposztás és a kreatív csapat profizmusát és odaadását, akik részt vesznek a melodráma megalkotásában. Az alábbiakban a sajtóesemények készült hivatalos képeket láthatjátok a telenovella karaktereit megformáló színészekről.

Sachi Tamashiro


Rocío de Santiago


Daniela Álvarez


Marlene Kalb


César Evora


Arap Bethke


Arturo Carmona


Juan Martín Jáuregui

A Fugitivas, en busca de la libertad négy nő, Frida (Sachi Tamashiro), Lisset (Rocío de Santiago), Lorena (Daniela Álvarez) és Montse (Mariana Kalb) történetét meséli el, akikben egy börtönben töltik büntetésüket, egyikőjüket igazságtalanul vádolták meg. A börtönben, ahol raboskodnak, egy csoportos szökést terveznek, ők pedig kihasználják az alkalmat, és megszöknek. Ezután a szökevények egy bárban lelnek menedéket, céljuk pedig az, hogy új életet kezdjenek.

A telenovella eredetijéről korábban már írtunk nektek, 2024-ben pedig mexikói verzióban készül el ez a történet. A novella a tervek szerint május 20-án veszi kezdetét a mexikói Las Estrellas műsorán, a Tu vida es mi vida helyén.

Mit gondoltok a főszereplőkről? Kinek keltette fel az érdeklődését a készülő telenovella?


Megjegyzések