La cautiva: a TV Azteca visszatér a telenovellákhoz

Már évek óta felröppen néha a hír, hogy a TV Azteca-nál ismét visszatérnek a telenovellákhoz, most pedig úgy tűnik, tényleg elérkezhet ez a pillanat, amikor újabb melodrámát készít a tévétársaság.


Perla (Perla), Cuando seas mía (Amikor az enyém leszel), Como en el cine (Mint a filmekben), Mirada de mujer (Női pillantás), Emperatriz (A Császárnő), La otra cara del alma (A bosszú angyala), Siempre tuya Acapulco (Elfeledett szerelem)... csak néhány, hazánkban is bemutatott telenovella, melyet a TV Azteca, a második legnagyobb mexikói tévétársaság készített. Az elmúlt években, egészen pontosan 2020 óta, azonban nem készített egyetlen telenovellát sem, ám az azt megelőző években is csak nagyon keveset. Szinte minden évben felröppen a hír, miszerint visszatérnek a műfajhoz, és újabb novellát készítenek, ám eddig ez nem történt meg. Készítettek antológia sorozatokat, illetve legutóbb egy kórházas sorozatot 2023-ban, a Dra. Lucía-t, melynek főszereplőit Marimar Vega, Mauricio Islas, Ana Layevska és Kuno Becker alakították. Ezzel pedig 2018 után újra visszatértek a saját gyártású produkciók csatornájukra, ahol utoljára a Tres familias futott. Most azonban úgy tűnik, hogy a telenovellákhoz is visszatérnek.


A Content Americas upfront keretein belül ugyanis a TV Azteca bemutatta legújabb projektjét, mely a La cautiva címet viseli, melynek jelentése A fogoly, s ami egy eredeti produkció, mellyel a tévétársaság visszatér a telenovellák készítéséhez. Az információk alapján a novellát még 2024-ben készítik el és mutatják be, a tervek szerint pedig 90 részes lesz. A társaság emellett újdonságuk szinopszisát is megosztotta az upfront keretein belül.

Egy nő, aki könyörtelenül törekszik személyes bosszújára, elindul a megváltás és az igazságosság útján. Ezen fáradságos út során felszámol egy könyörtelen embercsempész- és rabszolgamunka-hálózatot, amely fogva tartotta, és azzal fenyegette, hogy kioltja az életét. Azonban amivel nem számol ezen kaland során, az a sors váratlan fordulata, amely lehetőséget ad neki, hogy újra találkozzon örökre elveszettnek hitt lányával.

Mit gondoltok a szinopszis alapján? Örültök, hogy a tévétársaság újra telenovellát készít?


Megjegyzések