Minas de pasión: Pedro Ortiz de Pinedo mesél a részletekről

Livia Brito és Osvaldo de León főszereplésével forog jelenleg is a nemrég elstartolt Minas de pasión, melynek egyik legfontosabb forgatási helyszínére nézhetünk most be, melyben megalkottak egy bányát Mexikóvárosban. Emellett Pedro Ortiz de Pinedo, a telenovella producere mesélt részleteket a People en español-nak a melodrámáról, mely a 2013-as La patrona (Az örökség) feldolgozása.


Nagyhatalmú történet

"Azért döntöttem úgy, hogy elkészítem ezt a történetet, mert ez egy nagyhatalmú történet, tele árnyalatokkal, van benne szerelem, anyai szeretet, árulások, bosszú és igazságtétel. Mindemellett a bányászat világában játszódik, mely magasfokú kockázattal járó szakma, amit keveset látni a televízióban." - mesélte a vezető producer, Pedro Ortiz de Pinedo.


Harmadik verzió

"Ez a harmadik verzió a világon, amit Az örökségből készítenek, természetesen tudtam az amerikai verzió létezéséről, de nem ismertem részleteiben. A Televisa irodalmi gyűjteményében keresgélve találtam rá, [és láttam, hogy] elérhető, és egy lenyűgöző történetnek tűnt, amit adaptálhattunk, hogy megvalósítsuk Mexikóban, a Las Estrellas és az Univision csatornák közönségének." - magyarázta a producer.


Szabad adaptáció

A producer kiemelte, hogy "ez egy szabad adaptációja annak a verziónak, amit ismerünk". "Az írók csapata lenyűgöző adaptációt készített. Szerintem a jól elmesélt történetek mindig vonzóak a nézők számára, és ebben az esetben, a Minas de pasión-nak különböző látásmódja van, saját személyiséggel és lenyűgöző szereposztással; hozzátéve ehhez, hogy ez az első verzió, amit Mexikóban készítenek, és habár sokan ismerik a történetet, a nagy többség sosem látta, legalábbis nem a Las Estrellas-on."


A különbség

"A különbség az, hogy a mi verziónk a Las Estrellas és az Univision nézői számára van adaptálva, nagy felelősség világszinten a legfontosabb telenovella csatornára novellát készíteni." - tette hozzá.


Miért Livia?

"Livia egy különösen tehetséges és kitartó színésznő, emellett az utóbbi években az egyik legsikeresebb főhősnő, elég emlékezni a La desalmada népszerűségére. Nagy luxus, hogy ő a Minas de pasión hősnője." - vallotta be a Cita a ciegas és a Diseñando tu amor producere.


Szerethető páros

A producer beismerte, hogy "mindig nehéz dolog jól kiválasztani a főszereplő-párost". "Figyelni kell arra, hogy bennük legyen az erő, amire szükségük van a karaktereknek, emellett pedig legyen kémia köztük a képernyőn. Ez esetben Livia és Osvaldo egy szerethető telenovellás párost alkotnak." - nyilatkozta a producer a főszereplőkről.


Nem hétköznapi helyszín

Pedro azt is kiemelte, hogy milyen nagy kihívást jelent a bányászat világához kapcsolódó helyszíneken forgatni a telenovellát. "Kétség kívül, ez egy hatalmas kihívás, olyannyira nagy, hogy meg kellett alkossuk egy bánya belsejét Mexikóvárosban. A belső bányajelenetek nagy részét ezen az értékes forgatási helyszínen rögzítjük."


Fontos kihívás

"Az omlások, tűzesetek és balesetek rögzítése nagy kihívást jelentettek a csapat számára, de a végeredmény nagyon kielégítő."


Érzelmi hullámvasút

A producer szemszögéből, a Minas de pasión "egy olyan történet, melyben megvan minden". "107 rész lesz, tele izgalommal. Ez egy olyan telenovella, melytől felszállunk egy érzelmi hullámvasútra, ahonnan nem szállunk le a végéig. Akik nem ismerik a történetet, bele fognak szeretni a karakterekbe és a cselekménybe, és akik pedig ismerik, meg fognak lepődni, mivel sok dolog megváltozott, és meg fognak lepődni, jó értelemben. El kell engedni az előítéleteket és leülni nézni egy nagyszerű történetet." - jelentette ki.

Egyetértetek a producerrel? Mit gondoltok eddig a novelláról?


Megjegyzések

  1. Miért van az, hogy youtubeon semmit nem lehet fellelni róla? Se avance, se semmi... Még a Las estrellas youtube csatornájára sem teszik fel a napi részeket, ahogy azt a többi sorozatukkal teszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert az eredetijenek a Telemundo a forgalmazoja.
      Mindnek ott van a vegen, hogy distributor: Telemundo Internacional

      Tierra de Esperanza - La tormenta
      Minas de pasion - La patrona

      Es ilyenek a chilei produktumok is:
      Perdona nuestros pecados
      Vino el amor - La chucara

      Törlés
    2. De a Tierra de Esperanza is fel van téve a Las estrellas csatornájára. Akkor azt miért töltögetik fel?

      Törlés
    3. Tévedtem, a Tierra de esperanza sincs fent a Las estrellas youtube csatornáján. Akkor ezeket valszeg a Telemundo miatt nem tölthetik fel? Kár érte, mert a Minas de pasionra kíváncsi lettem volna néha, hogy hogyan is halad a története, mennyire párhuzamosan haladnak a történések a La Patronához képest. Suxel te valamennyire nyomon követed valahol?

      Törlés
    4. Maximum a shorts - rovid videok alatt vannak fenn 1 perces jelenetek. Tierra eseteben is igy volt.

      Nekem nem jott be az elso resz, igy nem kovetem nyomon a sorozatot. A Telemundost, azt szerettem.

      Mexikonak nagyon nem jon be, szerdan a ket milliot sem erte el a nezettsege. Utoljara ebben a savban ilyen a Fuego Ardientenel volt.

      Törlés
    5. Az első részt amúgy én is áttekertem és elég gagyinak tűntek a bányában játszódó jelenetek. Alejando Camachonak a fején lötyögött a kobak... Nem tudom, hogy az első etapot mennyire fogják elhúzni, de ha sokáig és a bosszúállós etapra sem áll talpra, akkor tényleg bukta lesz belőle. A La Patronát én is szerettem, ezért érdekelt volna, hogy ez milyen lett.

      Törlés

Megjegyzés küldése