Dramáticas: a telenovella, mellyel Venezuela visszatér a melodrámákhoz

Dramáticas címen készül a telenovella, mellyel Venezuela ismét saját gyártású telenovellákat készít hét év kihagyás után. A People en español beszélt Scarlet Ortiz-zal, a történet főhősnőjével és Daniel Ferrer Cubillán-nal, a vezető producerrel.



Hét év szünet után a saját gyártású produkciók készítése Venezuelában ismét aktiválódott a Dramáticas-szal, melynek főszereplőit Scarlet Ortiz, Luis Gerónimo Abreu és Roxana Díaz keltik életre, a produkciót pedig az Hipanomedios készíti a Venevision-nal. "A Dramáticas egy vízválasztó vonalat jelent a venezuelai szórakoztató iparban. Ezzel ismét aktiváljuk az audiovizuális ipart, az első teleszériával, mely magas minőségben, a legnagyobb nemzetközi platformok paramétereivel és egy azelőtt sosem látott, nagyszerű szereposztással készül." - nyilatkozta Daniel Ferrer Cubillán, a fikció vezető producere és az Hipanomedios társaság vezérigazgatója. 

"A nagy szakmai álmom az volt, hogy fikciót készíthessek Venezuelában. Gyerekkorom óta gyakori fogyasztója voltam a venezuelai melodrámáknak, számomra egy szükséglet volt, és nem értettem, hogy a nemzetközi platformokon minden országból léteznek tartalmak, és Venezuela, aki megtanította a világnak, hogyan kell fikciót készíteni, nincs ezen a listán. Innen jött az ötletem erre a projektre." - magyarázta.


A producer számára igazi megtiszteltetés, hogy ő lehet a kezdeményezője annak, hogy hét év után újra aktiválódik ez az ipar. "Rengeteg erőfeszítésbe került, rengeteg munka volt összeegyeztetni ennyi embert, a befektetés, mely szintén számottevő volt ahhoz, hogy megcsináljuk egy olyan iparban, mely hét éve leállt, de végül elértük és ez egy nagy áldás." - mesélte. "Számomra kiváltság, először is, hogy munkát biztosíthatok annyi embernek, akiket szeretek, akiket tisztelek, akiket csodálok, és akik tulajdonképpen félre voltak állítva, úgyhogy elkötelezettnek és hálásnak érzem magam. Ez több, mint egy kötelezettség, ez inkább egy nagy felelősség." 

Az Hispanomedios vezérigazgatója nemcsak a sorozat producere, hanem Daniel Alfonso Rojas-szal együtt megalkotta az eredeti történetet, melyet 12 részben tárnak a közönség elé. "[A történet] a telenovellák mögötti történeseken alapszik, hogyan készül egy telenovella, amivel ez jár, a csapat, aki részese, hogy mi történik közben... Valóban nagyon szórakoztató." - mesélte. 


"Ez egy drámai komédia, melyben két producert láthatunk majd, akik próbálnak megalkotni egy melodrámát egy olyan ország tévécsatornájánál, mely nehéz körülményeket él meg." - tette hozzá a történetről.

Az interjú folytatását, melyben Scarlet Ortiz mesél a projektről, holnap olvashatjátok...


Megjegyzések

  1. 12 rész? Akkor ez a legnagyobb jóindulattal is csak egy minisorozat lesz.
    Mondjuk a koncepció érdekes, és az is jó hír, hogy van szándék a venezuelaiakban visszatérni az 'iparba'.

    VálaszTörlés
  2. Az a szemüveges, vöröshajú néni Lupita Ferrer lenne?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése