Vencer la culpa: ma startol a Vencer-antológia ötödik telenovellája

A félelem, a szívfájdalom, a múlt és a veszteség után a bűntudat kerül terítékre a Vencer-antológia újdonságában, mely ma startol el a mexikói Las Estrellas műsorán.


2020-ban startolt el Mexikóban Paulina Goto és Danilo Carrera főszereplésével a Vencer el miedo, egy eredeti történetet feldolgozó telenovella, melynek társadalmi üzenete volt; ezzel pedig kezdetét vette egy új és sikeres antológia: a Vencer, mely "azért jött létre, hogy eredeti telenovellákat adjunk a közönségnek, melyek nagyhatalmú üzenetet adnak át a társadalomnak, négy nő történetének bemutatásával, fontos és aktuális témákkal".

Ma, három évvel később, az antológiának már négy levetített telenovellája van, a Vencer el miedo után jött a hazánkban is vetített Vencer el desamor (Viharos szívek), majd a Vencer el pasado, a Vencer la ausencia, most pedig megérkezett a Vencer la culpa, melyet hónapok óta forgatnak Mexikóban, ma pedig végre elstartol a mexikói Las Estrellas 20:30-as sávjában.

A telenovella hivatalos posztere

"Amikor befejeztük a Vencer la ausencia-t, az volt a kihívás, hogyan fogunk meglepetést okozni ebben az ötödikben. Több koncepciónk is volt, köztük a Vencer la derrota, volt egy Vencer el prejuicio, de amikor felmerült a bűntudat, egyből mindenki kapcsolódni tudott, férfiak és nők, akik részt vettek ezeken az alkalmakon, és mi is, akik ezek mögött álltunk." - mesélte Rosy Ocampo múlt hét kedden a telenovella hivatalos prezentációja keretén belül, amikor bemutatták a sajtó munkatársainak a melodrámát, melynek főszereplőit Claudia Martín, María Sorté, Gabriela de la Garza és Romina Poza Villanueva keltik életre.

"Mindig van egy erős bűntudat, amit cipelünk." - kezdte kifejteni Rosy Ocampo, a telenovella vezető producere és showrunnere. "Először nyilván mindennapi bűntudatok jutnak eszünkbe, mint például otthagyni a gyerekeinket, – velem is megtörtént, hogy sírtam, amikor először hagytam ott a lányomat az óvodában, és másodjára és harmadjára is, és dolgoznom kellett jönni – de vannak sokkal komplikáltabb bűntudatok is, összetettebb bűntudatok, vagy olyanok, amik bennünk vannak alapból, más emberektől öröklünk, melyektől megváltoztatjuk döntéseinket valószínűleg nem pozitív irányba; úgyhogy egy nagyon fontos témának tartottuk és relevánsnak, különösen ezen kezdtünk [dolgozni]."

Romina Poza Villanueva, Gabriela de la Garza, Claudia Martín és María Sorté

Azért, hogy meglepjenek egy egyre nagyobb elvárásokkal rendelkező közönséget alapvető dolog az újítás, ezt pedig a producerasszony és csapata is nagyon jól tudják. "Az egyik telenovellához képest a másikban mindig valami különbözőt szeretnénk mutatni." - állította. A Vencer la culpa-ban az újításnak két alappillére van. "Az első az, hogy nemcsak a négy főhősnőről van szó, hanem a bűntudatot férfiak és nők is cipelik, ezért különösen újító ötletnek tűnt számunkra ebben a novellában, hogy legyenek témák a nők és a férfiak számára is. Négy női főhősnőről és négy férfi főhősről szól [a történet]." - mesélte a producerasszony a novelláról, melyben a Carlos Ferro, Matías Novoa, Juan Carlos Barreto és Gabriel Soto által életre keltett férfi karaktereknek is nagy súlya van.

A másik alappillérnek pedig egy zenei projekthez van köze, melyet a projekttel párhuzamosan készítettek a mexikói zeneszerző és producer, Alejandro Abaroa segítségével. "A zene egy nagyon-nagyon fontos elem a telenovellákban." - jelentette ki. A dalokról, melyeket Dulce, Fanny Lu, Paty Cantú és Daniela Romo adnak elő, és azok létrejöttéről is lesz szó bővebben a hét folyamán.


A múlt hét kedden tartott hivatalos prezentációt ti is megnézhetitek teljes egészében a fenti videóban, emellett ahogy szokás, már az első rész is elérhető egyfajta előpremierként a Las Estrellas oldalán; ezt is le tudjátok tölteni ide kattintva az uloz.to-ról Full HD felbontásban. A telenovelláról, melynek szereposztását Ingrid Martz, Helena Rojo, Pablo Perroni, Roberto Ballesteros, Manuela Imaz, Luis Gatica, Sachi Tamashiro és Mónica Ayos is erősítik, ide kattintva találjátok a már korábban megosztott információkat, posztokat, képeket, azonban a hét folyamán mi is teljesen bemutatjuk nektek a melodrámát, így lesz szó a pontos történetről, megismerhetitek a karaktereket is, belehallgathattok a betétdalokba és egyéb érdekességekről is lesz szó.

Ki várja már nagyon a premiert? Mit vártok a telenovellától?


Megjegyzések

  1. Nekem első rész egy erős közepes volt. A hősnők történetei annyira nem hoztak lázba, nem olyan szálak amiket végigtud izgulni az ember 80+ részen keresztül. Mindenesetre kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, plusz Carlos Ferro akit én várok még meg sem jelent

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése