Vencer la culpa: hallgass bele a novella betétdalaiba

Mindegy telenovellában fontos szerepe van a betétdalokban, ez a Vencer la culpa-ban sincs másképp, Rosy Ocampo produkciója fontos társadalmi üzeneteket közvetít velük.


A Vencer-antológia ötödik telenovellája, a Vencer la culpa, melynek főszereplőit Claudia Martín, María Sorté, Gabriela de la Garza, Romina Poza Villanueva, Carlos Ferro, Matías Novoa, Gabriel Soto és Juan Carlos Barreto alakítják, két újítást is hozott az antológia korábbi telenovelláihoz képest, ezek közül pedig az egyik a betétdalok szerepe, méghozzá egy zenei projekt keretein belül a zeneszerző és producer, Alejandro Abaroa segítségével.

"A zene egy nagyon fontos elem a telenovellákban, Rosy Ocampo produkcióiban pedig mindig két különösen fontos célunk van: lehetőséget adni fiatal tehetségeknek és újító elemeket keresni. Felkerestem az én kedves Roberto Cantoral-omat, a Mexikói Zeneszerzők Egyesületének elnökét, és elmeséltem neki az ötletet, miszerint versenyt hirdetnénk fiatal feltörekvő tehetségeknek, akik részt vehetnének a betétdalok megalkotásában a főhősnőinknek. Ekkor történt, hogy Mónica Vélez-zel és zeneszerző csoportjával együtt meghívtuk a tanulókat, hogy dalukat írjanak erre a célra. Nemcsak a négy főhősnő dalát találtuk így meg, hanem szintén hozzáadtunk egy dalt egy ötödik karakterhez, a végefőcímdalt és ha ez kevés lenne, a főcímdalt is [megtaláltuk]." - mesélte Alejandro Abaroa.


A dalokat pedig nagy mexikói énekesnők adják életre, Dulce, Fanny Lu, Paty Cantú és Daniela Romo, utóbbi a Vencer el desamor (Viharos szívek) egyik főszereplője volt két éve. "Boldog vagyok, hogy ismét részese lehetek a Vencer-antológiának, ez számomra nagyon sokat jelent. A Viharos szívek az egyik leggyönyörűbb élmény volt egész életemben, és mindig hálás vagyok Rosy-nak, Benjamín Cann mesternek [rendező], és minden egyes kollégámnak, mert ez a produkció egy lenyűgöző produkció." - nyilatkozta a mexikói színész-énekesnő.

A múlt héten tartott hivatalos prezentáció keretein belül az énekesnők pedig összegyűltek, hogy élőben is előadják és bemutassák a főcímdalt, így az alábbi videóban ezt is megnézhetitek.



A főcímdal alatt hallható dal címe megegyezik a telenovelláéval, Vencer la culpa, azaz Legyőzni a bűntudatot. Előadói pedig Dulce, Fanny Lu, Paty Cantú és Daniela Romo, a folytatásban pedig meghallgathatjátok a teljes zeneszámot spanyol szöveggel együtt.


A végefőcím alatt hallható dal címe szintén Vencer la culpa, ezt pedig Paty Cantú előadásában hallhatjátok az alábbi videóban.


A Gabriela de la Garza által életre keltett Manuela dalát Fanny Lu adja elő, a címe pedig Corazón ligero, magyar fordításban Könnyű szív.


Amanda dalának címe Casi una vida, mely annyit jelent: Szinte egy egész élet. A karaktert María Sorté alakítja, a dalt pedig Daniela Romo énekli.


Dulce énekli Paloma dalát, akit Claudia Martín alakít, a dal címe pedig La otra orilla, azaz A másik part.


Romina Poza karaktere Yaneli, akinek dala a Se me olvidó quererme címre hallgat, melynek jelentése Elfelejtettem szeretni magam, előadója pedig Paty Cantú.


Mi a véleményetek a betétdalokról? Melyik a kedvencetek?


Megjegyzések