Vencer la culpa: Claudia Martín álma vált valóra

Claudia Martín-nak is szembe kell néznie a bűntudattal Rosy Ocampo legújabb telenovellája, a Vencer la culpa keretein belül, ahol Paloma-t kelti életre.


A mexikói színésznő is részesévé vált a Vencer-univerzumnak a sikeres antológia ötödik sorozatában, a Vencer la culpa-ban, melynek egyik főhősnőjét kelti életre Gabriela de la Garza, María Sorté és Romina Poza mellett. Claudia-t tavaly láthatta legutóbb a mexikói közönség a Los ricos también lloran főhősnőjeként, ahol Mariana Villareal-t keltette életre, egy ikonikus karaktert a telenovellák világában; idén pedig egy eredeti karakterrel tér vissza Rosy Ocampo produkciójában, akivel mindig is szeretett volna dolgozni. Ezt és más dolgokat is mesélt egy nemrég adott interjúban a People en español-nak, melyet a folytatásban ti is olvashattok.


A Los ricos también lloran sikere után újabb telenovellát forgatsz Mexikóban hősnőként, nem állsz meg...

"Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy élvezhetem a munkámat, mert tényleg élvezem minden részét: a karakterek megalkotását, előkészíteni a jeleneteket, memorizálni őket, a sminkelés és fodrászat folyamatát, az öltözködést, a forgatást... mindent. Ez egy nagyon áldott munka, mely lehetőséget ad arra, hogy kapcsolatot teremtsünk az emberekkel. Számomra ez megfizethetetlen."


Mit érez Claudia Martín, amikor azt mondják 3, 2, 1, akció és kezdődik a forgatás varázsa?

"Számomra ez egy szent hely, mely minden tiszteletet megérdemel. Ez egy csodálatos pillanat, melytől a jelen pillanatot élvezem, és megtanít arra, hogy csak az 'itt és most' létezik."


Mit tudsz mesélni nekünk a Vencer la culpa-ról?

"Ez egy eredeti történet, ami nagyon jól meg van írva, egy társadalmi üzenettel, mely a nőkre fókuszál, és arra, hogy milyen fontos, hogy támogassuk egymást. Amióta felajánlották a szerepet, megtisztelve érzem magam, és mindenekelőtt hálás vagyok, hogy egy támogatással és útmutatással teli üzenetet adhatok át a közönségnek."


Sokban hasonlítasz a karakteredre?

"Paloma egy digitális tervező, én pedig kommunikológus és színésznő vagyok, életem bizonyos szakaszában pedig volt lehetőségem jelmeztervezőként dolgoznom. Azonban attól függetlenül, hogy különbözőek a foglalkozásaink, úgy érzem, hogy sok közös van bennem Paloma-val, különösen az, hogy jószívű, szenvedéllyel szereti a munkáját, mindent megad a családjáért és mindig nyitva áll, hogy megtalálja a szerelmet egy párban, annak ellenére, hogy már átélt csalódásokat.


A történetben minden karakternek le kell győznie a bűntudatot. A te esetedben mi ez?

"Paloma-nak meg kell tanulnia élni a saját életét, és nem azt, amit a szülei szeretnének, hogy éljen, anélkül, hogy bűntudatot érezne. Paloma egy kalitkába zárt nő, aki szeretne megtanulni repülni."


Ez az ötödik sorozata a Vencer-antológiának. Láttad a korábbiakat?

"Persze. Mindig is álmodtam róla, hogy Rosy Ocampo producerasszonnyal dolgozzak, és eddig nem volt lehetőségem; közelről követtem minden projektjét, és most ezzel a karakterrel egy újabb álmom vált valóra. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen projekt részese lehetek, mely a szórakoztatás mellett pozitív üzenetet is közvetít, mely nyomot hagy a közönségben."


Megjegyzések