Leona bosszúja: Daniel Elbittar nagy kihívással nézett szembe

A venezuelai színész zárja be az Angelique Boyer és Danilo Carrera főszereplésével készült El amor invencible (Leona bosszúja) fő szerelmi háromszögét, melyben Gael Torrenegro-nak ad életet. A tengerentúli premier előtt exkluzív interjúban mesélt a TelevisaUnivision legújabb telenovellájáról, melyet Juan Osorio készített.


Daniel Elbittar sikert sikerre halmoz karrierjében, mióta részt vett a La desalmada-ban 2021-ben, mely nézettségi rekordokat döntött meg, s megnyitotta számára a kapukat a TelevisaUnivision melodrámái felé. Az elismert főgonosz után, akit 2022-ben keltett életre a La herencia, un legado de amor részeseként, a venezuelai színész ismét igyekezett belopni magát a közönség szívébe 2023-ban is, méghozzá az El amor invencible-ben (Leona bosszúja), egy olyan karakterrel, aki teljesen ellentétes azokkal, akiket korábban életre keltett, emiatt "nagy színész kihívást" is jelent számára. "A közönség már hozzászokott, hogy gonosz szerepekben láthatnak, ez pedig egy radikális változás lesz a vállalaton belül." - mesélte az exkluzív interjú során, melyet a People en español-nak adott 2023 februárjában, s melyben mesélt új karakteréről és a kihívásról, amit jelent karrierjében a színésznek, akit hazánkban a Siempre tuya Acapulco (Elfeledett szerelem) főhőseként láthattunk korábban.


"Úgy gondolom, hogy ez a karakter az, akivel a legtöbbet sírtam egy telenovellában." - vallotta be Daniel, aki Angelique Boyer-rel és Danilo Carrera-val együtt a fő szerelmi háromszögét alkotják Juan Osorio telenovellájában, mely hazánkban minden hétköznap 14:35-től látható a TV2 műsorán.


Daniel, mi vonzott leginkább a karakteredben?

"Úgy gondolom, hogy ami legjobban vonzott Gael Torrenegro-ban az az volt, hogy egy teljesen más karakter ahhoz képest, amit a La herencia-ban alakítottam. Ott gonoszföld leggonoszabbját alakítottam (nevet), egy kínzószobás, gyilkos főgonoszt, most pedig egy jó ecsetvonásokkal készített karaktert [keltek életre], akinek nagy szíve van, aki ismeri a szenvedést az életében, egy nagy színészi kihívásnak tűnt, mellyel szembenézhetek, és nagyon különböző [szerep azoktól], melyekhez a közönség hozzá van szokva tőlem. A közönség már hozzászokott, hogy gonosz szerepekben láthatnak, ez pedig egy radikális változás lesz a vállalaton belül."


Milyen különlegességei vannak a Leona bosszújának?

"Ez egy nagyszerű történet már az első résztől kezdve, csodálatos helyszíneken forgatunk, többek között Mazatlán-ban és Mexikóvárosban, a technikai oldalon minden nagyon mozisan van megoldva, de megtartva a melodráma eszenciáját, nagyszerű színészekkel és színésznőkkel van tele a szereposztás, a rendezés Eric Morales kezében szórakoztató."


Hogy mutatnád be Gael Torrenegro-t?

"Gael egy olyan karakter, aki meghatározza a történetet az első naptól kezdve annak a szerelemnek a következtében, mely a főhősnővel történt a múltban, s mely meghatározza a történet jövőjét. Rengeteg dolog történik, eltelnek az évek, és találkozunk a mai Gael-lel, azt a karaktert, akit már én keltek életre, egy karaktert, aki az apja irányítása alatt áll, aki nagy súlyt cipel a vállain, egy karaktert, akiben jó ecsetvonások is vannak, emberi, sokat szenvedett, de nagy szívvel, mely megvédi a családját és a szerelmet mindenáron. De ezzel egy időben szembenézve egy ördöggel, aki az apja, akit Guillermo [García] Cantú alakít, úgyhogy [Gael] egy árnyalatokkal, színekkel teli karakter, mert megvan benne az emberi oldala nagyon jelen, és ez a szenvedés, de emellett van egy sötét oldala is."


Mit jelent jelenléte és lételeme a karakterednek?

"Határozottan van egy pillanat az első részben, ami meghatározza Gael életét, és ez olyan dolog, amit nem mesélhetek el, mert különben spoilerezném a történetet (nevet), de az, ami a főhősnővel együtt fog történni, akit Angelique alakít, nagyon meghatározza az életét, a fiatalságát és személyi fejlődését. Ez az esemény, ami meghatározza az életüket, átalakítja az egész drámát azzá, amit láthatunk a történetben. Onnantól kezdve születik meg az apja irányítása alatt álló Gael, egy karakter, akit az apja manipulál, egy karakter, aki az apja cinkosa kötelezettségből."


Ez az első alkalom, hogy Angelique Boyer-rel dolgozol. Milyen élmény?

"Ahogyan azt más nyilatkozatokban is mondtam, úgy gondolom, hogy a telenovellák királynőjével dolgozom, a leghíresebb színésznővel a vállalatban, és a legszerényebbel, mert felelősségteljes, pontos, jó kolléga. Emellett hihetetlen jó kémiánk van az első naptól kezdve, és úgy érzem, hogy ez át fog érződni a képernyőkön is, a közönség pedig imádni fogja. Vele dolgozni nagyon szórakoztató."


Milyen kapcsolatot láthatunk majd karaktereitek között?

"Egy olyan kapcsolatot láthatnak, mely tele van sok szerelemmel Gael részéről Leona felé, tele küzdelemmel, mértékletességgel, megértésről. Egy kapcsolat, mely Gael részéről felé tiszta, valódi, mert megérinti szívét a szerelem, melyet a múltban érzett iránta. De az ő részéről Gael felé egy vegyes érzés a szerelem és a bosszú között."


Ismét együtt szerepelsz Marlene Favela-val a La desalmada után, de most házasok lesztek...

"Számomra Marlene-nel dolgozni valami csodálatos. Mi egy pár lettünk volna a Vadmacskában annak idején, de az élet dolgai úgy alakultak, hogy mégsem. Lehetőségünk volt együtt dolgozni a La desalmada-ban, de a karaktereink elég távol álltak egymástól, mert az én kapcsolatom mindenekelőtt a főhősnővel volt, nem vele. De abban a telenovellában nagyon jól szórakoztunk, mert emellett nagyon jól kijövünk egymással, mint emberek, mint kollégák, és egy csodaszép munkát végeztünk a szó minden értelmében. Dolgoztunk a kettőnk között lévő kémián, dolgoztunk azon is, hogy megadjuk a jelenlétét az antagonista részét egy főhősökről szóló történetben, ami elengedhetetlen, emellett Marlene-nel dolgozni szuper kellemes, nagyszerű színésznő, nagyszerű kolléga, én pedig megtiszteltnek érzem magam, hogy vele dolgozhatok."


Az előző projektedben igazi családot alakítottál a kollégáiddal. Ugyanez történik a Leona bosszúja esetében is? Milyen a munkakörnyezet?

"Igen, a La herencia-ban valóban egy családot formáltunk, az 5 Del Monte fivér szuperül kijöttünk, szórakoztunk, nevettünk az összes helyszínen, a stúdióban, viccelődtünk, tiktokot csináltunk, Instagram-oztunk, az igazság az, hogy nagyon szép kapcsolat alakult ki. Itt éppen, hogy csak kezdünk, két hónapja forgatunk, nagyon fegyelmezettek voltunk, de a munkakörnyezet csodás. A siker energiáját lehet magunkba szívni, mindenki a saját projektjére fókuszálva, a saját munkájára, nagyon jól kijövünk. Itt nincsenek egók, nincs rivalizálás, itt mindannyian ugyanazon hely felé úszunk, ugyanazon cél felé, és az igazság az, hogy csodálatosan jól érezzük magunkat mindannyian."


Megjegyzések