Vencer la ausencia: Rosy Ocampo mesél a novella sikeréről

Rosy Ocampo, a sikeres Vencer-antológia producere számára az antológia legújabb darabja, a Vencer la ausencia sikere abban rejlik, hogy releváns és modern témákat dolgoz fel, és hogy rövid produkciókról van szó. A producerasszony nemrég interjút adott a Produ-nak, melyben a telenovella sikeréről mesél, többek között.


"Minden rész más, egy adott témáról szól, egy reflexióval kezd és zárul. Olyan narrációja van, mely vonzza azt az elvárásokkal rendelkező közönséget, akik nem szeretik az időrendi narrációt." - meséli Rosy Ocampo, az antológia producere, aki azt is elárulta, hogy már az ötödik sorozaton dolgoznak, melyre már több lehetséges tematikája is van. "Lehet Vencer la culpa (Legyűzni a bűntudatotvagy Vencer los prejuicios (Legyőzni az előítéleteket)..." - említette.

A producerasszony, akitől olyan telenovellákat láthattunk, mint a La fuerza del destino (A végzet hatalma) vagy legutóbb a Vencer el desamor (Viharos szívek), azt kiemelte, hogy olyan témákat is érint a telenovella, mint a migráció és a lopás randialkalmazásokon keresztül, ám a Vencer la ausencia fő témája a veszteség feldolgozása. 

Alejandra Barros, Mayrín Villanueva, Ariadne Díaz és María Perroni

"A produkciómmal azt csináljuk, hogy egyszerűen kiegészítjük a klasszikus novellákat, melyeket ajánl Televisa. Ezek a telenovellák nagyon modernek, mely a mindennapi életen inspirálódtak. Sok nyomozást végzünk, melyeken keresztül kiderül, mi az, ami fontos, releváns a nézőközönségnek, mind Mexikóban, mind az Egyesült Államokban. Ennek értelmében, létrehoztuk ezt az antológiát, ami a Vencer, és a pandémián inspirálódtunk, ahol mindannyian szenvedtünk veszteségeket. A cél az, hogy egy reménnyel és fénnyel teli látásmódot kínáljunk minden egyes karakterrel, akik szembenéznek a veszteséggel. Meg akarjuk mutatni, hogy bármilyen veszteség ellenében is előre kell tekintenünk." - mesélte Rosy Ocampo.

Az Ariadne Díaz, Mayrín Villanueva, David Zepeda, Danilo Carrera, Alejandra Barros, Alexis Ayala és María Perroni főszereplésével készült telenovella mindössze 80 részből áll, melyek mind egyesével fontos üzeneteket küldenek a nézők számára.


Megjegyzések