EXKLUZÍV: Geraldine Bazán "Szabad kezet kaptam, hogy Olga-t a saját karakteremmé tegyem"

Geraldine Bazán, akit hazánkban a Soñar no cuesta nada (Hazugságok hálójában) és a Tierra de pasiones (Második esély) telenovellákban láthattunk, részese José Alberto Castro legújabb telenovellája, a Corona de lágrimas 2 szereposztásának, mely a hazánkban is vetített Corona de lágrimas (Könnyek királynője) folytatása 10 évvel később.


"Van idegesség, van öröm, van izgatottság, és már nagyon várom, hogy láthassák az eredményét ennek a projektnek." - így érezte magát Geraldine Bazán pár nappal a Corona de lágrimas 2 mexikói premierje előtt, mely holnap startol el a Las Estrellas műsorán 10 évvel az első évad után. A mexikói színésznő Olga Ancira karakterét kelti életre, akit az előző évadban Adriana Louvier keltett életre, ám ezúttal nem tudott részt venni a forgatásokon. Geraldine egy rövid interjút adott a People en español-nak, melyben elmondta, milyen színészi kihívást jelent számára életre kelteni Olga-t.

Az első évadban Adriana Louvier keltette életre Olga Ancira-t, akit most Geraldine Bazán alakít

Milyen lesz Olga tíz évvel később?

"Fiatalkorában manipulálta és megalázta az apja, úgyhogy 10 év elteltével, és egy diagnosztizált bipolaritással, melyet gyógyszerrel kezelnek, mert nem tudja kezelni az érzéseit; szembenéz azzal, hogy megtanuljon egy kislány édesanyja lenni, akit gyakorlatilag elhagyott 10 évvel ezelőtt, a kislányt az apjára és nagymamájára hagyta, aki Victoria Ruffo, ez valóban egy sok tanulással teli folyamat lesz, melyben megpróbálja jól csinálni a dolgokat, de érzelmi problémája sok rossz döntéshez vezeti majd."


Tudjuk, hogy meg kellett nyerned magadnak a karaktert...

"Sok munkatársam vett részt a válogatáson velem együtt, és nem egy volt, hanem eléggé erős és bonyolult casting-ok sorozata volt. Mi már tudjuk, hogy José Alberto-val [a producerrel] ilyen ez a folyamat, és az igazság az, hogy örülök neki, mert büszkén mondhatom azt, hogy enyém a karakter, mert megnyertem magamnak."


A kihívás nagyobb, amikor az ember egy olyan karaktert alakít, melyet korábban már egy másik színésznő életre keltett?

"Színészileg nem, mert szabad kezet kaptam, hogy Olga-t a saját karakteremmé tegyem anélkül, hogy figyelembe kéne vennem azt, amit korábban csináltak. De természetesen a közönség [miatt igen], sok rajongót bűvölt el a történet első része, és szeretnék az eredeti szereposztást. De az az igazság, hogy nagyon boldog, büszke és elégedett vagyok az eredménytől, úgyhogy remélem, és kérem a közönséget és azokat a rajongókat, akiket már elbűvölt [az előző Olga], hogy adjanak egy lehetőséget ennek az új Olga-nak, hogy kialakulhasson az empátia felé."

Geraldine Bazán mint Olga Ancira

Te milyen módon építetted fel Olga-t?

"Az első felolvasásokon és megbeszéléseken, mind a producertől, mind a rendezőktől az volt az első kérdésem, hogy szeretnék-e, hogy nézzek-e bele [az előző munkába], hogy mit akarnak csinálni a külsőmmel, hogy fessem-e be sötétre a hajam... És a válasz egy határozott nem volt. Azt mondták, hogy Olga egy karakter, nem az, aki életre keltette korábban, úgyhogy szabad kezet kaptam ahhoz, hogy létrehozzam a saját karakteremet. Az az igazság, hogy én egyáltalán semmit nem láttam az előző projektből. Azt mondták, hogy nem szükséges, hogy belenézzek, hanem szabad kezet adnak nekem, hogy megalkothassam a saját karakteremet. Az érzelmi témában és a bipolaritással kapcsolatban valóban utánanéztem a dolgoknak, volt egy pár terápiám egy pszichológussal, ahol a karakterről beszélgettünk, és arról, ami történik vele; egy pszichiáterrel is, mert Olga gyógyszeres kezelést kap, hogy tudjam, mi van a fejükben azoknak az embereknek, akik gyógyszereket szednek az érzelmeik kontrollálására, mitől lesznek egyik pillanatról a másikra elégedett és boldogból frusztráltak, elégedetlenek, mi történik, amikor beveszik a gyógyszert... Utánanéztem filmek terén is, dokumentumfilmek segítségével, és beszéltem néhány ismerősömmel a környezetemből, akik bipolaritásban vagy érzelmi és mentális rendellenességben szenvednek, és az az igazság, hogy ez rengeteget segített."


Volt lehetőséged valamikor beszélni Adriana Louvier-rel?

"Nem, nem volt szükséges. Ha szükség lett volna rá, természetesen megtettem volna, de ahogy mondta, mind a produkció, mind a rendezés úgy döntött, és az mondták, hogy egyáltalán nem szükséges számukra, és én hozzam létre a saját karakterem."


Megjegyzések