Corona de lágrimas 2: ismerd meg a karaktereket

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben napról napra a Corona de lágrimas 2-vel ismerkedhettek meg, mely hétfőn startolt el Mexikóban Victoria Ruffo és a fiait alakító Alejandro Nones, José María Torre és Mane de la Parra főszereplésével. Ma José Alberto Castro telenovellájának karaktereivel ismerkedhettek meg, bár a karakterek nagyrészét már ismeri a hazai közönség, hisz a Corona de lágrimas (Könnyek királynője) folytatásáról van szó, melynek története 10 évvel folytatódik az első évad után. Az alábbiakban bemutatkoznak a sokak által várt második évad régi és új karakterei egyaránt.


Victoria Ruffo – Refugio Chavero

Egy kedves édesanya, ám eltökélt is, amikor a fiait kell védenie, akiket az önmegtagadásig szeret. Konzervatív, erős és szolidáris nő. Sikerül teljesen egyedül felnevelnie a gyerekeit.


Alejandro Nones – Patricio Chavero

Refugio legidősebb fia. Nagyon intelligens és ravasz. A múltban megtagadta az anyját a hatalmas ambíciója miatt, de az apaság visszahozta őt a szeretethez és a józan észhez. Megtanulta a leckét, imádja az anyját és mindenre képes a lányáért. Miután elvesztette ügyvédi engedélyét, körbeutazza a köztársaságot, hogy tanácsadóként segítse másokat. Második esélyt talált a szerelemben Fernanda oldalán. 


Mane de la Parra – Ignacio "Nacho" Chavero

Refugio legkisebb fia. Nagylelkű, hűséges és dolgos. Mindenki szereti az egyszerűsége miatt. Befejezetlenül hagyja mérnöki tanulmányait Olaszországban, és szintén abban az országban hagyja barátnőjét, Chelito-t, akivel miután befejezték kapcsolatukat, visszatér Mexikóba. Autószerelőként dolgozik Martina-nál. Tiszteli az anyját, de nem hagyja, hogy elvakítsa a szeretet. Kemény a testvéreivel, amikor hibát követnek el.


José María Torre – Edmundo "Mundo" Chavero

Refugio második fia. Kissé élénk és gondtalan. Orvosnak tanult, de miután drogkészítés vádjával nézett szembe, ez megakadályozta, hogy gyakorolja szakmáját, ami némi frusztrációt keltett benne. Gyengesége a szerencsejáték és a fogadás. Kérkedik vele, hogy ő mindig egyenes, ami néha összezörrenést okoz a családjával. Imádja feleségét, Lucero-t, de nem mindig találja meg a megfelelő módot, hogy kimutassa.


Lara Campos – Esperanza "Petita" Chavero Ancira

10 éves, Patricio és Olga lánya. Intelligens, de nagyon elkényeztetett, ami miatt egy kissé önkényes. Tiszteli Refugio-t és imádja az apját, de hatalmas vágyat érez arra, hogy az anyjával legyen, ezért sem állhatja ki Fernanda jelenlétét. Szeretetteljes Refugio nagymamájával, akit Cuquita mamának hív, és jó a kapcsolata Nacho bácsikájával is.


Geraldine Bazán – Olga Ancira

Szép, tanult és gazdag, de ingatag és uralkodó természetű. Nehéz természete van, ugyanis bipoláris. A múltban Patricio lett megszállottsága, amíg el nem érte, hogy összeházasodtak, de megtagadta, amikor rájött, hogy szegény. Sosem tudta elfogadni a lányát, ezért odaadta Patricio-nak a felügyeleti jogát, és sosem élt együtt vele. Szereti Mercedes-t, az anyját, és jelenleg egy spanyol férfival tart fent szerelmi viszonyt.


Ernesto Laguardia – Rómulo Ancira

Olga édesapja. Uralkodó természetű és megalomán. Nagyon sikeres jogász volt, de bebörtönözték, miután rájöttek az összes bűntettére, köztük csalások és gyilkosságok kerültek napvilágra. Nagyon ravasz és jól megválogatja minden szavát. Kitalált egy szellemes tervet, hogy kikerüljön a börtönből és visszaszerezze minden vagyonát.


Lola Merino – Mercedes Cervantes

Olga édesanyja, magas társadalmi körökből származó nő. Imádja a lányát, aki túlságosan is óvott mindentől a betegsége miatt. Rómulo botránya után Spanyolországban talált menedéket, évente egyszer mindig meglátogatja az unokáját, azonban súlyosan megbetegedett, így az utolsó kívánsága az, hogy a lányából egy igazi anya váljon


África Zavala – Lucero Rojas

Szép és gyengéd. Edmundo felesége, akit imád és mindig támogat, még a legnehezebb helyzetekben is. Már előrehaladt volt a terhessége, mikor egy spontán vetélésen ment át, azóta pedig szomorúsággal és félelemmel él, hogy ismét teherbe essen. Szeretne saját vállalkozást, és egyensúlyba hozni az anyai vágyával.


Maribel Guardia – Julieta Vázquez

Lucero édesanyja és Refugio legjobb barátnője. Jelenleg Monterrey-ben lakik férjével, Apolinar-ral. Nagylelkű és harcos. Legnagyobb aggódása a lánya boldogsága, amiért szenved az összes gorombaságtól, amit Edmundo okoz neki.


Arturo Carmora – Apolinar "Polo" Pantoja

Julieta férje és Refugio barátja. Mióta összeházasodtak Julieta-val, mindketten szerelmesen élnek Monterrey-ben. Minden megtakarításukat egy cukrászdába fektetik, ami nem úgy alakul, ahogy várták, így vissza kell térniük a fővárosba. Apolinar közvetítővé válik Julieta és Edmundo konfliktusai között.


Ana Belena – Fernanda Varela

Patricio barátnője. Kedves és empatikus. Tánctanár, három éves kapcsolata van Patricio-val. Megpróbált jól kijönni Petita-val számtalan alkalommal, de nem sikerül elnyernie a szeretetét, ám így is mindig feltétel nélküli szeretet mutat felé. Refugio egész családja elfogadja egyszerűsége és karizmája miatt.


Daniela Álvarez – Eréndira Márquez

Petita tanárnője. Vonzó és konzervatív. Jó szakember és fegyelmezett. Elkötelezett a tanítványai iránt, akikre gyermekekként tekint. Beleszeret Ignacio-ba, de nem hagyja, hogy a szerelem elterelje figyelmét a céljairól. Fernanda és Lucero barátnője lesz.


René Strickler – Lázaro Huesca

Diana férje. Szexista és könyörtelen. Politikus, úgy tekint a családjára, mint egy szükséges rosszra, hogy egy fontos beosztást kapjon. Mostohalányát, Rebeca-t vággyal teli szemekkel nézi, azonban a közönség előtt egy példás apa képét mutatja. Sosem volt jó viszonya Julián-nal, akitől rossz úton veszi el a gyerekei felügyeleti jogát.


Sharis Cid – Diana de Huesca

Julián volt felesége. Gyönyörű és elegáns. Kissé naiv és meggondolatlan. Renato és Rebeca édesanyja. Lázaro előtt alázatos, ugyanis úgy tekint rá, mint a családja megmentőjére, sőt vak is a Rebeca iránti valódi szándékai előtt. Gyanítja, hogy Lázaro-nak van egy sötét oldala, de inkább az alkoholba menekül, így pedig eltávolodik a gyerekeitől. Féltékeny Refugio-ra, akiben inkább látnak egy anyai figurát az ikrek.


Claudia Zepeda– Rebeca Corona
Sebastián Poza – Renato Corona

Tinédzserek, kétpetéjű ikrek. Julián és Diana gyerekei. Keveset látják az apjukat, ugyanis Ensanada-ban élnek az anyjukkal, akivel nem a legjobb a viszonyuk, emellett gyűlölik mostohaapjukat, akit próbálnak elkerülni. Refugio-ban egy barátot látnak. Renato megértő, békéltető és védelmező. Rebeca visszahúzódó, és valami rosszat érez Lázaro viselkedésében.


Raquel Garza – Martina Requena

Annak az autószerelő-műhelynek a tulajdonosa, ahol Ignacio dolgozik, akit évek óta ismer. Nagyszerű főnök, és mindig segíti az alkalmazottjait, különösen Nachito-t, akit fiaként szeret és támogat, tudván, hogy fáj neki szakításuk Chelito-val. Martina egy olyan életre szóló döntést hoz, mely megváltoztatja az összes alkalmazottja életét.


Ulises de la Torre – Agustín Galindo

Évekig volt Rómulo hűséges asszisztense, de végül elárulta és meglopta. Agustín börtönnel fizet rossz tettei miatt, amikor pedig szabadul, nem sikerül jó munkát találnia, ezért belemegy, hogy Rómulo társa lesz a kezdetekben, hogy megszerezze ígért vagyonát, és hogy közel legyen Olga-hoz, akibe mindig is szerelmes volt.


Lisardo Guarinos – Dr. Cáceres

Spanyol orvos és Mercedes-t látja el. Egy eminencia a szakterületén. Jól nagyon és nagyon udvarias. Egyből jó kapcsolatot alakít ki Mercedes-szel, ellenben Olga-val, aki ki nem állhatja a köztük lévő közelséget.


Pisano – Morales

Egyenes és korrumpálhatatlan ügyvéd. Ügyészként dolgozik Mexikóvárosban, ahol megkapja Rómulo Ancira ügyét. Biztos Rómulo bűntetteiben, Morales küzdeni fog, hogy visszaküldjék a börtönbe, amiért megkeresi Patricio-t, hogy segítsen neki.


Mit gondoltok a második évad karaktereiről? Mit szóltok az új karakterekhez? Ki a kedvencetek?


Megjegyzések