Vencer: egy fáradhatatlanul sikeres antológia

Július 18-án startolt el Mexikóban a Vencer-antológia negyedik sorozata, a Vencer la ausencia, melynek főszereplőit Ariadne Díaz, Mayrín Villanueva, Alejandra Barros és María Perroni alakítják, és máris első helyen van a nézettség terén.



Akárcsak az antológia korábbi sorozatai, a Vencer la ausencia is jól startolt a Las Estrellas műsorán, ahol a 20:30-as sávban fut minden hétköznap. A telenovella első részét, melynek lovagjait David Zepeda, Danilo Carrera és Alexis Ayala alakítják, összesen 3,3 millióan nézték, mellyel a legnézettebb novella lett, maga mögé utasítva még a főműsoridős Mujer de nadie-t is, melyre csak 2,8 millióan voltak kíváncsiak.

Ha az antológia többi sorozatával összevetjük, akkor láthatjuk, hogy a Vencer la ausencia az antológián belül is jól teljesít. A hazánkban is vetített Vencer el desamor (Viharos szívek) első részét 3,5 millióan követték Mexikóban, második helyezkednek el a Vencer el a pasado és az aktuális Vencer la ausencia, mindketten 3,3 millió nézővel, a sort pedig az antológia első sorozata, a Vencer el miedo zárja, melynek premierjét 3,1 millióan követtek.

A Vencer-novellák első részeinek nézettsége

Másnapra pedig a nézettség is nőtt, ugyanis a Rosy Ocampo kezei között készült telenovella második részét már 3,4 millióan nézték meg. A társadalmi problémákat eredeti történetekkel bemutató Vencer-antológia sikere tagadhatatlan, sorozatai az utóbbi idők legnézettebbjei közé tartoznak.

De vajon mi lehet a siker titka? A melodráma egyik alkotója, Pedro Armando Rodríguez így nyilatkozott a témáról telenovella bemutatásakor: "Úgy gondolom, hogy a Vencer elnyerte a közönség tetszését, mert végülis egy olyan antológiát alkottunk, melynek megvannak a védjegyei, melyeket az emberek követnek minden egyes darabnál: összetett karakterek, melyekben rengeteg tanulság van – mind férfiak, mind nők – , egy másik, hogy releváns témákkal kapcsolatban ad üzenetet a társadalomnak, és egy másik, hogy a fő dráma – habár minden történetben van intrika – azokban a mindennapi konfliktusokban vannak, melyekkel a nézőközönség együtt tud érezni és azonosulni tud velük."

Ti mit gondoltok az antológia sikeréről? Szívesen megnéznétek a többi sorozatát is hazánkban?


Megjegyzések