Rubí visszatér: miért Camila Sodit választották és egyéb érdekességek a producer szájából

Egy héttel ezelőtt hazánkban is elstartolt a 2020-as Rubí (Rubí visszatér), mely a Fábrica de sueños antológia részeként készült. A 2004-es klasszikus feldolgozását Carlos Bardasano készítette el, aki annak idején egy exkluzív interjúban árulta el a People en español-nak, hogyan készült el ez a 26 részes remake, többek között azt is elárulta, miért választották Camila Sodi-t az elbűvölő szörnyeteg szerepére.

Camila Sodi, a sorozat főszereplője és Carlos Bardasano, a sorozat producere



Hogy írná le a Rubí új verzióját?

"A Rubí új verziója nagyon lelkesít minket. Habár ez ugyanaz a történet, amit már mindannyian ismerünk, mégis nagyon különböző, mert másféleképpen meséljük el. Igen, megtartjuk az esszenciáját, az olyan emblematikus karaktereket, mint Rubí, Alejandro, Héctor, Maribel, Refugio, Cristina, Cayetano, stb... De egy modern történetmeséléssel ötvözve, egy felgyorsult dramatikus narrációval és egy nagyon fejlett produkcióval, mindent helyszínen forgatva, Mexikóban és Spanyolországban. Emellett van egy bónusz is azok számára, akik már ismerjük a történetet, és ez az, hogy most először meséljük el, mi történt Rubí-val 20 évvel később."



Mennyire vették figyelembe azt, amit 15 éve csináltak az új verzió elkészítésénél?

"A Rubí új, 2020-as verziójához nagyon is figyelembe vettük, amit 2004-ben készítettek. Sok dolgot fenn akartunk tartani, mint például a karaktereket és a köztük lévő szálakat. Például, Rubí szeretete a családja és az unokahúga iránt ebben a verzióban lényegesen fontos. Az Alejandro iránt érzett szerelmi kapcsolat szintén megmaradt. Egy mély kutatást végeztünk az összes verzióból, amit José Alberto Castro készített, amit Valentín Pimstein készített 1968-ban, sőt még Yolanda Vargas Dulché regényét is."



Mennyire különböző ez a verzió a 2004-estől, melynek főszereplőjét Bárbara Mori alakította?

"Egy nagy kihívás volt. Itt a nagy része volt ebben az írónak, Leonardo Padrón-nak, akivel miután megcsináltuk az Amar a muerte-t, meg voltunk győződve, hogy nincs megfelelőbb író arra, hogy újra elmeséljük ezt a különleges története, klasszikus melodramatikus elemekkel, de eléggé fejlett, avantgárd és aktuális ahhoz, amit manapság megélünk."



Amellett, hogy egy új verzió, szintén egyfajta folytatás is. Honnan jött az ötlet, hogy két különböző időpillanatban mesélik el a történetet?

"Bizony. Ez egy olyan ötlet, ami része volt a belső csapat fejlesztési terveinek, és az volt [az ötlet], hogy megoldást keressünk egy problémára; hogyan vonzzuk újra azokat az embereket, akik már ismerik ezt a híres történetet, és a válasz pont ez volt: 'Mi történik 20 évvel később Rubí életével?'. És ebben a verzióban megadjuk erre a választ."





Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembekerültek, amikor egy miniszéria formátumba adaptálták a történetet?

"A legnagyobb kihívás az volt, hogy mit ne tegyünk bele. A 2004-es Rubíban rengeteg dolog történik, minden héten megleptek minket valamilyen új eseménnyel, egy váratlan fordulattal, egy új meglepetéssel. Itt megtartottuk a legfontosabb elemeit a történetnek, és emellett hozzáadtunk egy pár kiegészítő történetet, amik nem voltak; és mindez csupán 26 részben elmesélve."



A főhősnő kiválasztása egy hosszú folyamat volt, ahol több opció is terítéken volt. Miért választották végül Camila Sodi-t?

"Rubí az egyik legvonzóbb karakter, amit egy színésznő életre kelthet, és Camila Sodi manapság az egyik legjobb színésznő. Nagy volt a választék, és a spanyol ajkú világ legjobb színésznőit láttuk, de Camila megfogta ezt az ikonikus karaktert, és annyira magáévá tette, hogy nem maradt kétség arról, hogy nincs más a világon, aki jobban életre keltené. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy számíthatunk rá, hogy életet ad a mi Rubí-nknak."



Nehéz megtalálni a színészcsapat többi részét? Melyik színészt volt a legnehezebb megtalálni?

"Mindig nagy kihívás összehozni egy színészgárdát, és általában az a helyzet, hogy több mint egy jó opció is van. Mexikó bővelkedik tehetséggel és nagy karrierrel rendelkező színészekben, moziból, televízióból, színházból, platformokról, és nagyon fontos megcsinálni ezt a mérleget, ami frissítő hatást ad a meghallgatásoknak, melyeken egyre nagyobbak az elvárások. Alejandro-t volt a legösszetettebb megtalálni a rengeteg követelménynek köszönhetően, amit tettünk. Szükségünk volt egy férfias, vonzó férfira, akinek nagy népszerűsége van, akiről azt gondolhatja Rubí, hogy magas társadalmi körből származik, anélkül, hogy az lenne, aki édes és karizmatikus, és aki minden férfi felett elrabolja Rubí szívét. José Ron elérte mindezt és mást is. Egy szeretnivaló Alejandro-t ajándékozott nekünk, akit lehetetlen lesz Rubí-nak elfelejtenie, mint ahogyan azt 20 évvel később is láthatjuk a történetben."



Mit mondana, mi a fő ok, amiért érdemes megnézni ezt a verziót?

"Úgy gondolom, hogy ezt nehéz megválaszolni. De a történeten kívül, ami lenyűgöző, nagyszerű alakítások születtek ennek a csodálatos szereposztásnak köszönhetően, nagyon természetesek és nagyhatalmúak. Megtiszteltetés dolgozni látni mindegyik színészünket a rendezőink, Carlos Cock és Pepe Castro kezei között dolgozni."



Az eredeti ötlettől, ami a forgatások megkezdése előtt volt, a végeredményig  olyan lett, mint amit elképzeltek? Felülmúlták az elvárásaikat?

"Ennek a projektnek, amióta elkezdtünk rajta dolgozni, hatalmas elvárásai voltak, melyeket lehetetlen teljesíteni, de egy csodálatos csapat segítségével sikerül felülmúlnunk az elvárásainkat és az álmainkat. Mindent meg tudtunk valósítani, amit akartunk, és még többet is. Végül még a Királyi Palotában is forgathattunk Spanyolországban. Minden nap ebben a produkcióban az élet ajándéka volt, és emlékeztetett a kiváltságra, amit jelent azt csinálni, amit annyira szeretünk: történeteket mesélni, melyek szórakoztatják és meglepik minden este a közönséget."


A 2020-as Rubí (Rubí visszatér) minden hétköznap 19 órától látható a Life TV-n, a részeket pedig az oldalon is visszanézhetitek Full HD felbontásban, a 'Telenovellák' menüpont alatt vagy ide kattintva. Mit gondoltok a producer nyilatkozatairól? Egyetértetek vele?


Ez is érdekelhet:


Megjegyzések