A mexikói melodráma ismét az aranykorát éli


Néhány évvel ezelőtt, a TV Azteca általános műsorgyártási igazgatója, Alberto Ciruana közösségi oldalán bejelentette a telenovella halálát, mindezt a Televisa sorozatainak rossz nézettsége miatt. Az állításai idején a Televisa nem a legjobb pillanatát élte meg a nézettségi adatokat tekintve olyan produkciókkal, mint a Los protegidos vagy a Cita a ciegas, melyekkel a mexikói tévétársaság el akart térni a hagyományos mexikói melodrámáktól, hogy felvegyék a versenyt a nagy streaming platformokkal, mint a Netflix vagy az Amazon Prime, mindezt nem nagy sikerrel. A valóság azonban az, hogy jelenleg a mexikói melodráma jobban él, mint valaha.

A melodráma ismét egy ragyogó korszakot él Mexikóban, melyet évek óta nem tapasztaltunk, köszönhetően a magas nézettségi adatoknak, melyet regisztráltak már a kezdetüktől az esti sávokban futó Vencer el pasado és La Desalmada.


A Livia Brito és José Ron főszereplésével készült La Desalmada pénteken fejeződött be a Las Estrellas műsorán. A novella nézettsége folyamatosan növekedett, az utolsó részeknél pedig még 5 millió fölé is emelkedett. José Alberto Castro nagyon elégedett a melodráma nézettségével, sőt, a nézettségi adatok még őt is meglepték

"Azt gondoltam, hogy jól fog menni, de azt nem gondoltam, hogy ennyire jól." - nyilatkozta a People en español számára a sorozat producere, amikor a novella nézettsége még 4 milliós volt. "Azért választottuk ezt a történetet, hogy ezen esti idősávban ismét legyen egy olyan telenovella, melyet az ember leülhet megnézni a gyerekeivel együtt, és ami számukra is téma lehet, mert úgy gondolom, hogy úgy gondolom, hogy nagyon belemerültünk mindabba, ami a narkóval kapcsolatos, és úgy gondolom, hogy az már fárasztotta az embereket." - mesélte a producer, aki itthon többek között a Corona de lágrimas (Könnyek királynője), Vino el amor (Mámoros szerelem) és a Pasión y poder (Szeretned kell) sorozatokról ismert. "Az volt a célunk, hogy egy szerelmi történetet adjunk az embereknek ebben a sávban, egy sokkal klasszikusabb jellegű történetet, természetesen egy fontos szereplőgárdával, és végül jó eredményeket hozott."



Azonban a La Desalmada nézettségéhez hozzátesz az előtte futó Vencer el pasado, mely szintén jó nézőszámot hagy az őt követő melodrámának. A novella, melyet Rosy Ocampo készített, a Vencer-antológia harmadik darabja, a főszerepekben pedig Angelique Boyer, Sebastián Rulli, Erika Buenfil, Arantza Ruiz és Ana Paula Martínez láthatók. A melodráma nézettsége többször is elérte a 4 millió feletti nézettséget, főleg a fináléjához közeledve, mely jövő hét pénteken, november 5-én érkezik el. "Mexikóban a Vencer el pasado sokkal jobb eredményt hozott, mint az antológia előző darabjai, és ez valóban annak tudható be, hogy a közönség nagyon tud azonosulni a cselekménnyel." - nyilatkozta producere, Rosy Ocampo egy nemrégi interjúban a People en español-nak. "Amióta képernyőn vagyunk körülbelül 16-18%-al vagyunk a Vencer el desamor felett. A Vencer el desamor pedig a Vencer el miedo felett volt, úgyhogy ebből a szempontból látjuk, hogy ráadásul hoztuk a nézőközönséget a korábbi novellákból."


Ti követitek/követtétek valamelyik melodrámát? Mit gondoltok a Televisa jelenlegi kínálatáról?


Megjegyzések