10 legismertebb ikerpár a telenovellák világában

Az alábbiakban a hazánkban vetített telenovellákban szereplő ikerpárokról olvashattok. Vigyázat, a cikk spoileres elemeket tartalmaz! Jó olvasást!


La Usurpadora

Ha ikerpárokról van szó, kétség kívül az első ikerpár, akik eszünkbe jutnak, Paula és Paulina, a gonosz nő, aki megunta családját, és szeretőjével utazgatna a világban, és a jóságos nő, aki a kikényszerített szerepcsere közben beleszeret ikertestvére férjébe. A telenovellák legismertebb ikerpárját Gaby Spanic alakította 1998-ban. A sorozat 2019-es feldolgozásában Sandra Echeverría alakította az ikerpárt, akik jellemében sok változás történt: Paula sokkal gonoszabb volt, Paulina pedig nem volt annyira naiv.


La Intrusa

A fenti Paula és Paulina sikere után három évvel Gaby Spanic ismét ikreket alakított, most azonban Virginiát és Vanessát. Az ő személyiségük azonban nem volt annyira szélsőségesen különböző, habár az elején Vanessa kissé lázadó volt. A történet főhősnője Virginia volt, Vanessa pedig csak néha jelent meg, nem is igazán volt sok közös jelenetük. Majd a sorozat második felében már csak Vanessa maradt, aki Virginiától átvette a főhősnői státuszt, ekkor már Vanessa jelleme teljesen olyan volt, mint Virginiáé. Habár a sorozattal a Paula és Paulina sikereit szerették volna elérni, ez sajnos nem jött össze a producernek.


Inocente de ti

A 2004-es sorozat a María Mercedes feldolgozása, melyben a haldokló Santiago del Olmo-nak megfelelő karakter a gonosz Malvinának megfelelő karakter ikertestvére, így alakította Helena Rojo Rebecát és Raquelt Natalie Lartilleux sorozatában. Rebeca mindenáron meg akarja szerezni testvére vagyonát, hogy luxusban élhessen, ehhez pedig attól sem riad vissza, hogy megölje a nőt. Ám arra nem számított, hogy Raquel minden vagyonát főhősnőnkre, a szegény Florecitára hagy.


Abrazame muy fuerte

Helena Rojo már korábban is alakított ikreket, mégpedig az ezredfordulón készült Abrazame muy fuerte-ben, melyet itthon Maria del Carmen címen vetítettek. A mexikói színésznő Damiana és Juliana Guillen-t keltette életre. A sorozat feldolgozásában, melyet Angelli Nesma készített Que te perdone Dios címen, ezen karaktereket Laura Wilkins kelti életre.


Corazón salvaje

2009-ben Salvador Mejía készített egy hibrid feldolgozást a klasszikus Corazón salvaje-ből összemosva azt a Yo compro esa mujer történetével, így született meg a 2009-es Corazón salvaje, melyet hazánkban Vad szív címmel vetített a Zone Romantica, s melynek főszereplőjét és antagonistáját Aracely Arámbula alakította, ugyanis ebben a változatban ez a két karakter ikertestvérek voltak, így Aracely adott életet Regina és Aimée Montes de Oca-nak.


Acorralada

Maritza Rodríguez életet aditt egy ikerpárnak ebben a Venevision által készített telenovellában, karakterei Marfil és Déborah Mondragón voltak. Marfil egy lövésnek köszönhetően két éve kómába fekszik, azonban dadája kicseréli őt ikertestvérével, így Déborah lép Marfil helyébe, hogy megakadályozza, hogy a főszereplők egymásba szeressenek. Az ikres szálaknál általában az egyik jó, a másik pedig gonosz, itt azonban mindketten negatív karakterek voltak.


La Traición

Az RTI által a Telemundo számára készített sorozat főhősét alakító Mario Cimarro ikreket alakított a kolumbiai sorozatban, Hugo-t, aki egy súlyos betegségben szenvedett, melyben apja is meghalt, és Alcides-t, aki egy sértődött és irigy személyiséget hordozott magában. A testvérek azonban ugyanabba a nőbe, a Danna García által alakított főhősnőbe, Soledad-ba voltak szerelmesek.


Marina

Aylín Mújica adott életet Verónicának és Laurának, két teljesen különböző személyiségű nőnek, ugyanis míg Laura egy jóságos apáca volt, addig Verónica egy gonosz nő, aki bármire képes, hogy elérje céljait. Ezeket a karaktereket teljes egészében az Abigaíl című sorozatból vették át, melyet szintén Alberto Gómez írt.


La casa de al lado

Ebben a 2011-ben készült telemundós sorozatban két példát is találhatunk. Először David Chocarro alakította Iván-t és Ismael-t, habár Iván nem sokáig volt színen, mivel gonosz testvére kilökte az emeleti ablakból a kerekesszékben élő fiút, átvéve így a helyét a Conde-házban, ahol mindenki őt hitte halottnak. Másrészről pedig a sorozat záró etapjában a főhősnőt, Pilar-t alakító Maritza Rodríguez-nek is előkerült egy eltitkolt ikertestvére, Raquel, aki bosszút akart állni a nőn, mert őt okolta szerencsétlen életéért és szenvedéseiért, valójában azonban születésükkor el lettek választva egymástól.


Quién es quién

A Telemundo 2016-os sorozatában Eugenio Siller alakította Perico-t és Leonardo-t, szegényt és gazdagot, akik a sors fordulatának köszönhetően egy nap helyet cserélnek, így az amnéziás Leonardo lesz a szegény, Perico pedig a gazdagok világába csöppen. A történetből már több verzió is készült, a 2003-as szintén telemundós Amor descarado-ban José Ángel Llamas, a 2020-ban készült televisás feldolgozásban, a Como tú no hay dos-ban pedig Adrián Uribe játszotta el az ikrek szerepét.


Megjegyzések

  1. Nekem au ilreknél Paulináék a nyerők, illetve a Quien es Quienben Leo és Perrico. A Televisás változatát is láttam hogy Adrian Uribe hogy kapott főszerepet azt máig nem értem. Jobb ő a vicesebb mellékszerepekben mint amilyen a Mi Corazon es Tuyoban volt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Paula és Paulina nálam is örök kedvencek. A Quien es quien történetéből pedig az a változat tetszett a legjobban, szerintem Eugenio jobban hozta a karaktereket.

      Törlés
    2. Szerintem is jól hozta, nagyon helyes volt mind Dana-val mint Kimmel :)

      Törlés

Megjegyzés küldése