Szinkron: exkluzív interjú Moser Károllyal, Gabriel Soto magyar hangjával

Az utóbbi években számos telenovellában láthattuk a hazai képernyőkön Gabriel Sotót, újabb sorozatára pedig nemcsak a közönség, hanem az őt szinkronizáló Moser Károly is vár, aki exkluzív interjút adott nekünk.


Gabiel Soto mexikói színész igen nagy népszerűségre tett szert az elmúlt évek alatt, ugyanis számos telenovella főhősét játszotta el, melyek közül nagyrészük hazánkba is eljutott, így többek között olyan novellákban láthattuk, mint a Soltero con hijas (Derült égből apa), a Te acuerdas de mí (A sors keze), az Amor dividido (Válaszutak) vagy nemrég egy epizódszerep erejéig feltűnt a La madrastra-ban (A mostoha) is. Ezen karakterekben pedig az a közös vonás, hogy mindben Moser Károly volt az, aki a hangját kölcsönözte a színésznek.

Moser Károly szinkronművész pedig exkluzív interjúban mesélt nekünk arról, milyen volt szinkronizálni Gabót a fent említett sorozatokban, valamint azt is elmondta az interjúban, melyet a folytatásban olvashattok, hogy mit tehet a közönség, ha szeretnének látni magyar szinkronnal egy adott telenovellát.

Moser Károly, Gabriel Soto magyar hangja

Megannyi szerepben volt már hallható Gabriel Soto hangjaként, legutóbb A mostohában, igaz csak egyetlen rész erejéig. Mesélne erről a kicsiny szerepről? 

"A mostoha című sorozat számomra is meglepetés volt, mivel ugye, nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy Gabónkat az első részben lelövik, és a későbbiekben is csak pár mondat erejéig tér vissza. Én azt gondolom, hogy talán így promózták a sorozatot vele."


A mostoha előtt a Válaszutak főszerepében hallhattuk Önt. Milyen volt a sorozat a maga szemszögéből?

"A Válaszutak című sorozat nem tartozott a kedvenceim közé, nekem túlságosan 'Sotós' volt,. Úgy éreztem hogy végig biztonsági játékot játszik, ezért színészileg nem volt nagy kihívás, és a sorozat maga sem kötött le annyira."


A Derült égből apa előzte meg mindezen sorozatokat, ami egy könnyedebb, vidámabb témával foglalkozott. Ott milyennek találta a karaktert?

"Ezzel szemben, a Derült égből apa című sorozatot kifejezetten kedveltem, a játékosságát, a humorát, és azt is, hogy itt tényleg megpróbált más karakter bőrébe bújni, úgy hogy persze megmaradt csibésznek."

Gabriel Soto a Derült égből apában

A számtalan telenovella közül melyik a kedvence Gabriel Sotótól, és miért?

"Összességében elmondhatom hogy kifejezetten szeretem szinkronizálni őt, és bár különböző szinkronstúdióban készültek a sorozatok, az mindegyiknél közös volt, hogy nagyon jól szórakoztunk mi színészek is a felvételek közben."


Gabriel legújabb sorozata a Mi camino es amarte. Szeretné ha eljutna hozzánk is, és Ön kaphatná? Ha így lesz, azt jelzi majd nekünk?

"Természetesen várom, hogy újra felbukkanjon valahol, valamelyik csatornán egy új szerepben, bár sajnos jelenleg inkább török sorozatok futnak. Reméljük a megrendelők vásárolnak mellé mexikóit is újra, még akkor is, ha egyébként ezekben a török sorozatokban is folyamatosan foglalkoztatnak."


Végül, a Telenovella Sarok olvasói számára mit üzen?

"A Telenovella Sarok olvasóinak tehát azt üzenném, hogy ha szeretnének egy sorozatot magyar szinkronnal valamelyik csatornán, akkor nyugodtan jelezzék ezt hozzászólásokban az adott csatorna különböző felületein, és még az is lehet hogy a kívánságuk hamarabb valóra válik, mint gondolnák!"

Gabriel Soto a Mi camino es amarte-ban

Mi innen is köszönjük Moser Károlynak az interjút és Gabinak az elkészítését. Ahogyan az utolsó kérdésre adott válaszban maga a szinkronművész is említette, így mi is arra buzdítunk benneteket, hogy írjatok a tévécsatornáknak, ha szeretnétek látni egy adott telenovellát magyar szinkronnal.

Nektek melyik karakter a kedvencetek Gabriel Sotótól? Szívesen látnátok tőle egy újabb novellát a magyar képernyőkön?


Megjegyzések

Megjegyzés küldése