Fábrica de sueños: már csak egy alkotást nem láthattunk az antológiából

A Fábrica de sueños egy mexikói antológiasorozat, melynek keretein belül a TelevisaUnivision legnagyobb sikert arató, klasszikus történeteiket készítik egy új, modern feldolgozásban; hazánkban pedig már több sorozatot is láthattunk az antológiából, ám egy eddig kimaradt.


2019-ben indult útjára Patricio Wills kezdeményezésére a TelevisaUnivision antológiasorozata, a Fábrica de sueños, magyar fordításban Álomgyár, ahogyan a tévétársaság is hívja magát. Ebben az antológiában legnagyobb sikert arató, klasszikus történeteiket készítik új köntösben, modernizálva, a mai korszakba helyezve és adaptálva őket. Eredetileg 25 részes sorozatokat terveztek, azonban hamar rájöttek, hogy egy ilyen rövid melodráma költségei nem térülnek meg, ugyanis ezekre a produkciókra jellemzően több pénzt is költenek. Ennek következményeként, később már 50-60 részeseket készítettek, illetve 80 részest is, közeledve az átlagos epizódszámhoz, hogy jobban megtérüljön a befektetésük.

Az antológiasorozat hivatalos prezentációján jelentették be, hogy első körben 12 klasszikus történet új verzióit készítenék el, ezek pedig a Cuna de lobos, Rubí, La usurpadora, El maleficio, Colorina, La madrastra, Los ricos también lloran, Rosa salvaje, Corona de lágrimas, Quinceañera, El privilegio de amar és Corazón salvaje.


Az antológia első sorozata, a 25 részes La usurpadora (Az új Paula és Paulina) 2019-ben készült el Sandra Echeverría és Andrés Palacios főszereplésével, ezt követte rögtön a szintén 25 részben elmesélt Cuna de lobos, Paz Vega negatív főszereplésével, majd 2020-ban készült el a 27 részes Rubí (Rubí visszatér), Camila Sodi és José Ron főszereplésével. 2021-ben újabb alkotásokat jelentettek be, így készült el 2022-ben a Los ricos también lloran (A gazdagság ára), Claudia Martín és Sebastián Rulli főszereplésével, mely már 60 részes lett, szintén 2022-ben az 50 részes La madrastra (A mostoha) Aracely Arámbula és Andrés Palacios főszereplésével, végül pedig a 80 részesre tervezett El maleficio, Marlene Favela és Fernando Colunga főszereplésével, mely éppen csak most startolt el Mexikóban.

A felsorolt alkotások közül sok ismerős lehet, hiszen nagyrészüket hazánkban is leadták, azonban van egy történet, mely eddig kimaradt. Ha nem számoljuk az éppen elstartolt El maleficio-t – melyre egyébként szintén nagy esély van – akkor már csak egyetlen telenovella nem jutott el hazánkba az antológiából, ez pedig a 2019-es Cuna de lobos.


Giselle González készítette el a Fábica de sueños második projektjeként a telenovellát, mely az 1986-os, azonos című klasszikus novella feldolgozása, melyet Carlos Olmos írt. A novella címe, Cuna de lobos, magyarul annyit jelent Farkasok bölcsője. Habár az eredetit, mely a hírnévhez repítette María Rubio-t, nem vetítették hazánkban, a történet kötelező darab a telenovellák világában, egy nem mindennapi, ikonikus sztoriról van szó, így a feldogozás vetítésével nálunk is megismerhetnénk ezt az alkotást. A novella központi szereplőjét, Catalina Creelt a főgonoszok anyjának tartják a telenovellák világában, az általunk ismert Paola Bracho vagy Soraya Montenegro pedig simán elbújhatnak gonoszságai mögött.

A 2019-es verzióban, mely 25 részben meséli el a történetet, melynek szinopszisát lentebb olvashatjátok, a spanyol Paz Vega kelti életre, őt pedig olyan, nagyrészt hazánkban is ismert színészek kísérnek el, mint Paulette Hernández, Gonzalo García Vivanco (Háborgó szívek), Diego Amozurrutia (Szerelmek Cabóban), Azela Robinson (A gazdagság ára), Nailea Norvind (Fiorella), Flavio Medina (A szív parancsa) és Leonardo Daniel (Viharos szívek).


Szinopszis

A gonoszság arca megkülönböztethető egy vérszomjas ember kegyetlen tettein keresztül, aki képes végezni bárkivel, aki az útjába kerül, hogy biztosítsa leszármazási vonalát, és megőrizze előkelő családi nevét és vagyonát, ehhez pedig eltitkol egy szívfacsarító igazságot egy impozáns képet mutató szemfedő mögött.

Catalina Creel (Paz Vega) és multimilliomos férje, Carlos Larios (Leonardo Daniel) jachtjukon kirándulnak, miután megünnepelték a hivalkodó évfordulóját a családi vállalatnak, a Gothier-nek, mely az ország legfontosabb ékszerforgalmazó vállalata. A pillanat pozitív feszültsége időzített bombává válik, melyet Carlos szívbetegsége okoz, akit egy titokzatos személy hív fel, és akitől bizonyítékokat kap, melyek egy kemény igazságot tárnak fel a családjával kapcsolatban. Alejandro Larios (Diego Amozurrutia), a legnagyobb büszkesége, kiderül, hogy testvére, Francisco Larios (Flavio Medina) fia, és ennek következtében leáll a szíve. Az igazságtól megrendülten, biztosítja Catalinát, hogy megváltoztatja a végrendeletét, amiért annyi éven át becsapta őt. Cinikus módon, Catalina vállalja tettét, felfedve ezzel szerelmi kapcsolatát Fransisco-val. A gyűlölettől és fő céljától elvakultan, melyet évtizedek óta épített, ledobja férjét a jachtról, keményen koponyájába ütve, mellyel végül a halálát okozza.

José Carlos (Gonzalo García Vivanco), Carlos legidősebb fia részt vesz apja búcsúceremóniáján, majd Carlos Larios végrendeletének felolvasásán is, ahol felfedik, hogy ahhoz, hogy Alejandro vagy José Carlos örököse legyen a hatalmas vagyonnak, kettejük közül valamelyikőjüknek kell, hogy szülessen egy vér szerinti gyermeke.

Catalina meg van győződve arról, hogy Alejandro előnyben van: José Carlos ugyanis függőségektől és belső démonoktól szenved sérült gyermekkora miatt, amiért maga Catalina a felelős és a jellegzetes szemfedőjének is ez az oka. Az örökség megszerzésére vonatkozó terv részeként rákényszeríti Alejandro-t arra, hogy kezdjen szerelmi kapcsolatot Leonora Navarro-val (Paulette Hernández), egy fotóssal, aki béranyaként funkcionálna tervében. Leonora figyelmen kívül hagyja azt a kettős életet, amelyet Alejandro él Miguel Terranovával (José Pablo Minor), akivel már több mint három éve egy párt alkotnak.

Ezen felül és a vagyon és az elismerés utáni kétségbeesés mellett, mely oly sokba került, Catalina más akadályokkal is szembesül, például Luis Guzmán (Osvaldo de León) újságíróval, aki megpróbálja kideríteni az igazságot a Gothier ékszerüzletekkel kapcsolatban, a gyémántkereskedelemhez és a pénzügyi sikkasztásokhoz kapcsolódóan, melyek a Larios empóriumon belül történnek. 

A hónapok múlása változásokat hoz a családban, mely elismerést és csillogást mutat kifelé, a társadalom felé. Addigra Leonora már életet ad Alejandro fiának, Édgarnak, és már akkor rájött, hogy őt csak kihasználták, mikor felfedezte a férfi kapcsolatát Miguellel. Catalina, aki elhatározta, hogy tovább viszi a Larios vezetéknevet és megszerzi az örökséget, megpróbálja elvenni Leonorától a babát. Leonora, aki már tudatában van Catalina végtelen gonoszságának, farkasként fog harcolni fia nagymamája ellen, és José Carlos segítségével, akivel érzelmi korlátai ellenére kezdi megismerni az igaz szerelmet, képes lesz szembenézni ebben a végtelen és könyörtelen harcban egy szörnyűséges emberi lénnyel, amilyen Catalina Creel, és bebizonyítani, hogy ki az erősebb ebben a családban, ahol, ha nem te vagy a vadász, prédává válsz.


Bízzunk benne, hogy hozzánk is eljut a telenovella. Írjátok meg kommentben, ha ti is szeretnétek látni. Ki örülne neki, ha hozzánk is megérkezne a melodráma magyar szinkronnal?


Megjegyzések

  1. Számomra az első számú főgonosz Gilda Gomez a Sebzett szívekből. Őt azóta se sikerült senkinek se felülmúlni, véleményem szerint. Valaki nem tudnsegíteni, hol lehetne letölteni azokat a részeket? Illetve akinek van Ncore, megnézné nekem fent vannak-e a Sebzett szívek részei? Előre is köszönöm!!

    VálaszTörlés
  2. Számomra a leghátborzongatóbb főgonosz Ariana volt az Anita, a bűbájos bajkeverőben, de szorosan mögötte ott van Gilda Gomez. A Cuna de lobos (2019) szerintem nem hiába nem került képernyőre itthon. Mai szemmel viszonylag sablonos, sok ismeretlen színésszel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a meleg szál miatt nem került képernyőre. Meg a tény, hogy csak 25 részes és nálunk nem volt visszhangja az eredetinek sem. A Rubí-t megértem, hogy megvették, meg a La madrastra-t is Aracely miatt. A Cuna de lobosnak viszont az eredetijét megnézném. Milyen jó lenne, ha a Duna tv leadná! 🙂

      Törlés
    2. Nem hiszem, hogy csak és kizárólag a meleg szál miatt nem vették eddig meg. Inkább a sztorija miatt, ami ismeretlen itthon. De azért én bízom benne, hogy a Network csoport lecsap rá és akár a főadójukon leadják. Az tök jó lenne, mert tényleg egy nem mindennapi sztori, nem lapos, nem unalmas, eddig ismeretlen is itthon és elég minőségi darab is. Lehet írni kéne nekik, hogy mi lenne ha... :D Hátha.
      Amúgy csinálhatnának egy csatornát csak és kizárólag retro telenovelláknak is, amik itthon eddig kimaradtak és viszonylag nagyobb visszhangjuk volt a maguk idejében. Az is milyen tök jó lenne. De hát a szinkron drága és nem biztos, hogy a mai kor szellemében már sikeresek tudnának lenni azok a klasszikusok. De kitudja.

      Törlés
    3. Egyetértek veled, szerintem is írni kéne nekik, mert akkor legalább látják, hogy szeretnénk látni. Ha sokan írnánk, még lehet is esély rá. Én írok is.

      Törlés
  3. Kb. erre lennék pedig a leginkább kíváncsi, hiszen ennek az eredetijét nem láttuk. Remélem, eljut hozzánk ez is.

    VálaszTörlés
  4. Én is támogatom az ötletet. Valóban nagyon jó lenne látni magyar szinkronnal.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése