Szerelmek Cabóban: a történet összes verziója

Hazánkban jelenleg is fut a Cabo (Szerelmek Cabóban), a TelevisaUnivision 2022-es telenovellája, melynek történetét már többször képernyőre vitték az idők során.


1985-ben mutatták be Mexikóban María Zarattini írónő eredeti történetét, melynek címe Tú o nadie volt, azóta pedig több verziót is készítettek ebből a klasszikus történetből, melyben két testvér szembeszáll egymással nemcsak a vagyonért és a hatalomért, hanem a főhősnő szerelméért is, aki egy csalás következtében megy hozzá a főhőshöz, ám valójában a főgonosz csapdája az egész. Dióhéjban ez az alapvetése a történetnek, melynek legfrissebb verzióját, a 2022-ben készült Cabo-t (Szerelmek Cabóban) minden hétköznap 19 órától követhettek a Max4 műsorán. A folytatásban pedig összegyűjtöttük számotokra az összes verziót, ami ebből a történetből készült az idők során, hogy ti is megismerhessétek őket, köztük pedig olyanok is szerepelnek, melyeket szintén vetítettek hazánkban.


TÚ O NADIE, TELEVISA, 1985

Először Tú o nadie címmel, azaz magyar fordításban Te vagy senki, mutatták be Mexikóban a történetet, melyet Ernesto Alonso készített a Televisának 1985-ben. A történet főszereplőit Lucía Méndez és Andrés García keltették életre, utóbbi csak később került képbe, miután az eredetileg főhősnek szánt José Luis Rodríguez. A főgonoszok bőrébe Salvador Pineda és Úrsula Prats bújtak, az Acapulco-ban játszódó telenovella összesen 120 részből állt, melyek átlagosan 20-22 percesek voltak. A telenovellát 1985. február 11-én mutatták be a mexikói Canal de las estrellas műsorán, ahol a 21:30-as sávban, a főműsoridőben futott. A telenovella főcímdalát maga Lucía Méndez énekelte, az entrada-t ide kattintva nézhetitek meg.



ACAPULCO, CUERPO Y ALMA, TELEVISA, 1995

Tíz évvel később José Alberto Castro elkészítette a történet első feldolgozását, mely az Acapulco, cuerpo y alma címet kapta, melynek jelentése Acapulco, test és lélek; ezzel a történet helyszíne, Acapulco megjelent a címben is. Az eredeti törtébet adaptációját Eric Vonn készítette el, a történet főszereplőit Patricia Manterola és Saúl Lisazo, főgonoszait pedig Guillermo García Cantú és Chantal Andere alakították. A telenovella nemzetközi verziója 80 részes lett, 40-45 perces részekkel számolva, Mexikóban 1995. szeptember 4-én mutatták be a Canal de las Estrellas főműsoridejében. A tlnovelas csatorna nemrég megismételte a sorozatot, ide kattintva belenézhettek a youtube csatornájukra feltöltött összefoglalókba.



ACAPULCO BAY, FOX, 1995

Ugyanebben az évben készült el a telenovella feldolgozása angolul, melyet a Fox Broadcasting Company és a Televisa koprodukciójaként készítettek el, vezető producere Carlos Sotomayor volt. A feldolgozás szorosan követte az Acapulco, cuerpo y alma történetét, ezúttal 60 részben mesélték el a cselekményt.  A történet főszereplőit Raquel Gardner és Anthony Newman keltették életre, a telenovellát pedig hazánkban is bemutatták Acapulco öböl címmel. Ez volt a történet első verziója, melyet bemutattak nálunk, azóta pedig összes újabb verzió eljutott hozzánk. A novellát hazánkban 1997-ben mutatta be a TV2, a főcímét ide kattintva nézhetitek meg.



SORTILEGIO, TELEVISA, 2009

Carla Estrada 2009-ben készített egy újabb feldolgozást az 1985-ös telenovellából, mely talán máig az a verzió, amire a legtöbben emlékeznek. Az adaptációt az eredetit is író María Zarattini végezte el, aki nem egy szolgai másolatot készített, hanem több dolgot is megváltoztatott a történetében, így ez a verzió kicsit eltér a többitől. A telenovella főszereplőit Jacqueline Bracamontes és William Levy alakították, míg a gonoszokat David Zepeda és Ana Brenda Contreras játszották. A novella 90 részen keresztül mutatta be a történetet, melyet Kettős játszma címmel mutattak be hazánkban 2011-ben a Cool-on. A telenovella az oldalunkon is elérhető HD 720p felbontásban, a részeket a 'Telenovellák' menüpont alatt vagy ide kattintva érhetitek el.



CABO, TELEVISA, 2022

2022-ben újra képernyőre vitték a telenovellát, méghozzá ismét José Alberto Castro kapta ezt a feladatot, így készült el a Cabo. Ahogyan a cím is mutatja, a cselekmény már nem Acapulco-ban, hanem Cabo San Lucas-ban játszódik, a főszereplőket Bárbara de Regil és Matías Novoa alakítják, míg a főgonoszokat Diego Amozurrutia és Eva Cedeño. A producer az általa 1995-ben készített Acapulco, cuerpo y alma történetét dolgozta át ehhez az új verzióhoz, mely azon alapszik, az adaptációt pedig Vanesa Varela készítette. Ez a verzió szintén elérhető az oldalunkon, méghozzá Full HD 1080p felbontásban, a 'Telenovellák' menüpont alatt vagy ide kattintva.


Nektek melyik a kedvenc verziótok a történetből? Ki melyiket látta eddig?


Megjegyzések

  1. Egyértelműen a Kettős játszma. A kedvenc sorozatom, már 5-ször végignéztem. Gyerekkoromban pedig az Acapulco öbölért voltam oda. Szívesen megnézném újra a tv-ben. A Cabo-ba belenéztem, de nincs semmi, ami megfogott volna benne, a szép tájon és a jó főcímdalon kívül.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól megírt cikk, ha egy kis pontosítást megengedsz, az Acapulco öbölben Jason Adams Max Hausert, a főgonoszt alakította. Anthony Newman játszotta Tony Stockdailt, a főszereplőt.

    https://youtu.be/vcqH8-iT3fc?si=HPpcYbtZiyj1YYIh

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igazad van, elírtuk. Köszönjük a javítást!

      Törlés

Megjegyzés küldése